NASA paskelbė, kas dalyvaus sekančiose „SpaceX“ misijose – štai kas skris į TKS ir kada įvyks „Crew-1“ ir „Crew-2“ misijos  ()

Jau aišku, kad sekančiose misijose su „Crew Dragon“ kapsule į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) skris ne dviejų, o 4 astronautų komandos. Prie amerikiečių prisijungs ir kitų šalių atstovai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Crew-1“ misijoje dalyvaus 4 astronautai: NASA delegavo pirmąją moterį Shannon Walker, Michael‘ą Hopkins‘ą ir Victor‘ą Gloverį, o JAXA (Japonijos kosmoso agentūra) siunčia Soichi Noguchi.

Jau numatyta, kad „Crew-1“ komandos skrydis į TKS įvyks šių metų rugsėjo antroje pusėje.

NASA patvirtino ir sekančios „Crew-2“ misijos sudėtį. Prie kosmose jau du kartus buvusios Shane Kimbrough prisijungs kartą jame taip buvusi Megan McArthur. Abi moterys vadovaus misijai: Shane bus komandos vadė, o Megan – pilotė.

„Crew-2“ misijoje taip pat dalyvaus ir jau 3 kartus kosmose buvęs JAXA astronautas Akihiko Hoshide bei ESA (Europos kosmoso agentūros) astronautas Thomas Pesquet.

Abu vyrai taip pat labai patyrę ir Hoshide į TKS skrido dar 2008-aisiais su „Space Shuttle Discovery“ erdvėlaiviu.

Pesquet dalyvavo sekančiose dvejose misijose ir kosmose praleido 196 dienas. Bendras „Crew-2“ įgulos kosmose praleistų dienų skaičius siekia 521.

Kada įvyks „Crew-2“ misija? Kol kas NASA tikslios datos nėra paskelbusi, bet jei visi pasirengimo darbai vyks pagal planą – tai turėtų įvykti ne anksčiau, kaip kitų metų pavasarį.

Šios naujienos mus pasiekė likus vos kelioms dienoms iki to momento, kai pirmieji su „Crew Dragon“ kapsule į TKS nuskridę astronautai keliaus atgal į Žemę.

„Demo-2“ misija artėja į pabaigą ir gegužės 30 dieną prasidėjusi istorinė misija, kai pirmą kartą į kosmosą astronautus nuskraidino privačios kompanijos erdvėlaivis, pasibaigs rugpjūčio 2 d.

NASA vyriausiasis administratorius Jimas Bridenstine’as anksčiau pranešė, kad „Crew Dragon“ skrydis namo suplanuotas rugpjūčio 2 dieną, 15 val. (Lietuvos laiku tai bus 22:00 val.).

Pirmiausiai astronautai turės atsijungti nuo TKS, prasibrauti pro Žemės atmosferą ir nusileisti Atlanto vandenyne, kur juos iškart pasiims šalia esantis laivas.

Tikslus išvykimo laikas vis dar yra „judantis taikinys“, - teigė NASA Johnson’o kosmoso centro viešųjų ryšių pareigūnas Kyle Herring’as.

Šiuo metu planuojama, kad „Crew Dragon“ kapsulės atsijungimo nuo TKS procedūra prasidės rugpjūčio 1 dieną, apie 20 val. (Lietuvos laiku tai jau bus rugpjūčio 2 d., 3 val. nakties), tačiau tikslius laikus sužinosime artimiausiu metu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Darius Verbickas
(13)
(0)
(13)

Komentarai ()

Susijusios žymos: