„SpaceX“ dar labiau linksta į karybą: ką tik sutarė Pentagonui pagaminti išskirtinę karinę raketą - bet kurią pasaulio vietą pasiektų vos per 1 valandą  (17)

„SpaceX“ ir JAV Gynybos Departamento centrinė būstinė (Pentagonas) ką tik pasirašė sutartį sukurti naują raketą, kuri į bet kurią pasaulio vietą vos per 1 valandą atgabentų iki 80 tonų ginklų ir kitų karinės paskirties krovinių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikimasi, kad raketos bandymai prasidės jau kitais metais, praneša „Business Insider“. Manoma, kad tokia raketa ginklus aplink pasaulį pergabentų 15 kartų greičiau nei esami orlaiviai, pavyzdžiui, JAV turimas „C-17 Globemaster“.

„Pagalvokite apie C-17 krovinių kiekio perkėlimą į bet kurią pasaulio vietą per mažiau nei valandą“, – konferencijoje sakė JAV generolas Stephen Lyons.

Naujoji sutartis yra dar vienas įrodymas, kad „SpaceX“ labai linksta į karinę partnerystę. Šios savaitės pradžioje privati ​​kosmoso kompanija laimėjo sutartį su kariuomenės Kosmoso plėtros agentūra gaminti keturis raketų sekimo palydovus.

 

Prieš tai kariuomenė kreipėsi į „SpaceX“, norėdama paversti „Starlink“ plačiajuosčio ryšio palydovų žvaigždyną nauju karinės navigacijos tinklu, o šių metų pradžioje Kosmoso pajėgų pareigūnai leido suprasti, kad jie jau artimai bendradarbiauja su „SpaceX“, rugpjūtį pasirašę su ja sutartį.

 

Naujoji ginklų pristatymo sistema primena militarizuotą erdvėlaivio versiją, kurią „SpaceX“ generalinis direktorius pasiūlė dar 2017 metais, kai kalbėjo apie keleivių keliones į kosmosą. Naujasis planas yra labai panašus, tik su ginklais, o ne su žmonėmis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(52)
(3)
(49)

Komentarai (17)