Vaistai nuo Alzheimerio ligos Biogen akcijas pabrangino 47%  ()

Federalinė maisto ir vaistų kontrolės tarnyba (FDA) patvirtino eksperimentinės šio preparato terapijos efektyvumą


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rinka palankiai įvertino FDA pranešimą, kad, nepaisant prieštaringų klinikinių bandymų rezultatų, eksperimentinio Alzheimerio liga sergančių pacientų gydymo naujuoju preparatu adukanumabu efektas buvo „tvirtas ir išskirtinai įtikimas“.

Kaip praneša ⁠Bloomberg, Biogen akcijos trečiadienio prekyboje pabrango 47% – maksimaliai nuo 1991 metų. Jos partnerio iš Japonijos, Eisai Co. depozitiniai kvitai pabrango 58%. 16% pabrango ir alternatyvų, tuo pačiu principu, kaip ir Biogen vaistas veikiantį (valantį smegenis nuo amiloidinių plokštelių) paremtą, vaistą nuo Alzheiemerio ligos kuriančios Ely Lilly kompanijos akcijos.

Biogen kuriamo preparato adukanumabo istorija sudėtinga. 2019 metų kovą kompanija paskelbė stabdanti jo bandymus, nes yra jo neefektyvumo požymių. Visgi šių metų spalį eksperimentinis gydymas buvo atnaujintas, kai pasirodė pranešimas, kad vienas iš dviejų adukanumabo bandymų buvo sėkmingas.

 
 

 

Bloomberg prognozuoja, kad FDA patvirtinus adukanumabo vartojimą, iki 2025 metų jo pardavimai pasieks$ 4,7 mlrd. Alzheimer Assotiation duomenimis, Alzheimerio liga dabar serga maždaug 5,8 mln. amerikiečių. Lapkričio 6 dieną FDA profilinis komitetas nagrinėjo Biogen paraišką dėl licenzijos suteikimo adukanumabui. Leidimas nebuvo duotas. Tačiau atsižvelgiant į Alzheimerio ligos vaistų rinkos spaudimą, FDA gali atsargumą sumažinti ir išduoti sąlyginį adukanumabo naudojimo leidimą.

 
 

 

Biogen ant adukanumabo patvirtinimo kortos pastatė daug. Dabar kompanijai gali tekti nervingai laukti keturis mėnesius, kol sužinos vaisto likimą.


republic.ru

(13)
(0)
(13)

Komentarai ()