Didžiausias pasaulyje atsinaujinančios energijos „megaparkas“ bus Singapūro dydžio - gamins ne tik elektrą (Video)  ()

Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi pranešė, kad šalyje bus statomas didžiausias pasaulyje atsinaujinančios energijos parkas, kuriame bus gaminama net 30 GW elektros.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų Gudžarato valstijos Kutcho regione planuojamas didžiuliame projektas, apimsiantis 72 600 hektarų plotą (Singapūro dydžio), kuriame bus saulės kolektoriai, saulės energijos kaupikliai ir vėjo jėgainės.

Hibridinis atsinaujinančios energijos parkas bus didžiausias pasaulyje ir generuos 30 000 megavatų elektros energiją“, – sakė Indijos ministras pirmininkas Narendra Modi.

 

„XXI amžiuje energetinis saugumas ir vandens saugumas yra gyvybiškai svarbūs“, – sakė Modi. „Du pagrindiniai atsinaujinančios energijos parko ir gėlinimo įrenginio, kuris šiandien buvo atidarytas Kutche, projektai yra žingsnis siekiant šių dviejų tikslų.“

 

Šis projektas sudarys didelę dalį ambicingo Indijos tikslo iki 2022 m. pagaminti 175 GW atsinaujinančios energijos ir iki 2030 m. – 450 GW.

Modi teigė, kad tai taip pat padės antrajai pagal gyventojų skaičių šaliai sumažinti anglies dioksido išmetimą iki 50 milijonų tonų per metus.

Nudruskinimo gamykla galės perdirbti 100 milijonų litrų vandens per dieną 800 000 žmonių, gyvenančių sausringame regione, besiribojančiame su Pakistanu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()