Tai ar moterų smegenys skiriasi nuo vyrų? Po dešimtmečius trukusių tyrimų pagaliau turime atsakymą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Skeptikas 2021-03-15 14:56
Koks mano komentaras šioje diskusijoje prieš mažumas ? Kas yra spaminimas ir kokie baninimo kriterijai ?
Benediktas 2021-03-15 14:57
Kas tau trukdo dabar praktikuoti krikščionybę, islamą, judaizmą. Gali melstis namuose arba eiti į Dievo, namus - niekas nediskriminuoja Lietuvoje,ES dėl religijos - nori tiki, ne. Kas trukdo būti patriotu?
kukulis4 2021-03-15 15:07
Isiterpsiu. Lietuvoje leidziama ispazinti bet koki tikejima, ir kiekvienas yra laisvas tai daryti. Taipogi, ikurti naujas religines bendruomenes. Nereiketu pamirsti, kad Lietuvoje, de jure, religija yra atskirta nuo politikos, taciau de facto populiariausia religija Lietuvoje vis dar turi labai dideles itakos politiniams sprendimams. Taipogi ir kitoms religijoms, bei jas ispazystantiems zmonems. Dar vienas dalykas, kad jokia religija ar ja ispazystanti bendruomene nera, negali, ir nebus auksciau negu pagrindinis Lietuvos istatymas - Konstitucija, bei visi kiti Lietuvos Respublikoje galiojantys istatymai. Cia labai svarbu nesumaisyti to su politika, ir (arba) zodzio laisve.
who 2021-03-15 15:08
Netrukdo ir būti bet kuo kitu, bet įvardijamos, tik kai kurių suinteresuotų grupių teisės. Bet užteks jau, tam reikia atskiros forumo temos, o visiška lygybė - nepasiekiama utopija.
immortallt 2021-03-15 15:20
Ne aš pradėjau šią sąvoką naudoti. Bet stiprus vyras tas, kuris prisiima už save ir savo artimuosius atsakomybę, kuris savo asmenines problemas pripažįsta ir neperkelia kitam, kuris nebijo pripažinti savo trūkumų ir per juos perlipti, kuris gerbia save ir kitą, bei nebando niekindamas kitą iškelti save aukščiau kitų. Šitą "stipraus vyro" sąvoką naudojant girdžiu panašiose temose jau daug kartų, ir visada tai yra ambalas, skustas, kurio stiprybė realiai (na nuėmus vatą), tų žmonių supratimu, - pastovus siūlymas į galvą duoti.
kukulis4 2021-03-15 15:45
Ta nepasiekiamos lygybes situacija, is esmes, ir sukuria pacios bendruomenes (ir toli grazu ne tik religiniu pagrindu egzistuojancios) reikalaudamos sau kazkokiu privilegiju, kaip pagrinda privilegijai pateikdamos pacios bendruomenes egzistavima, bei tos bendruomenes propaguojama pasauleziura, etiketa, etc... Tarkim veganizmas, kaip judejimas, yra labai geras, su religija nesusijes pavyzdys.
Skeptikas 2021-03-15 19:31
Tai sąvoka ar įvaizdis/išankstinis nusistatymas ? Išankstinis nusistaymas mano atžvilgiu. Kadangi einu prieš srovę tai vadinasi turiu mąstyti šitaip ? P.S. Tarp išvardintų nėra nei vienos išskirtinai vyriškos. Visos tinka visoms 72+ lytims. Kaip ir straipsnyje visi esame lygūs, bet yra lygesnių bullshit
HardAxe 2021-03-15 23:43
Aš nesu prieš lygias teises, bet stebina argumentų gausa. kai kalba eina apie mažumas, tai visi iškart sako pažiūrėk į gamtą, tarp visų gyvūnų mažumos egzistavo visais laikais. O kaip dėl lygių teisių pas gyvūnus? Ar tikrai lytis turi lygias teises ir šiaip individai vienodai vertinami? Ar šiuo atveju jau nebetinkamas pavizdys, tai nenaudosim?
Dannas3 2021-03-16 00:31
Bandai sulygint biologini nukrypima su gyvunu instinkstais? Nu negirdejau dar, kad simpanzes butu pasirase laisves chartija.
immortallt 2021-03-16 09:27
Iškeliu kaip pastebėjimą, jau ne iš vienų matytų diskusijų, kur visur tas pats. Konkrečiai ką tu galvoji - nežinau, bet apie "vyriškumą" mintį dėlioji taip pat. Tik jei tu turi ne tą patį "vyriškumą" omeny, kaip kiti, tada tu turi mintyje asmenybės brandą gal?
Berserkas 2021-03-16 10:50
Kažkur skaičiau čia, kad pingvinai gėjai pasivogia kitų kiaušinius ir peri, instinktai pas juos vis tiek išlike, tiesiog negali susilaukti palikuonių.
immortallt 2021-03-16 10:57
O tai pala, kaip perėjimo instinktas prieštarauja tai, kad homoseksualų yra? Omeny gamtoje būna tėvai nužudo jauniklį ar badu numarina, tai reiškia, kad turime pateisinti tėvus žudančius vaikus? Gyvūnus kaip pavyzdį imu, kai kas nors bando sakyti, kad homoseksualumas yra nenatūralu ar antgamtiška. Tai nėra. Ir tai niekam kitam, išskyrus kaip davatkom ir pan. nekenekia. Įsivaikinimo klausimas net nekeliamas šiuo atveju. Beje, identiškos diskusijos virė ir beveik tie patys argumentai buvo naudojami, kai kovojo prieš iniciatyvą suteikti moterims balsavimo teisę, ar kai vergiją siekė naikinti.
Hmz 2021-03-16 11:24
" tai visi iškart sako pažiūrėk į gamtą, tarp visų gyvūnų mažumos egzistavo visais laikais" sakoma tam, kad paneigti varomą propagandą, esą homoseksualais tampama/pasirenkama (iš neturėjimo ką veikti ar kaip ten) Niekas nesako, kad reikia kopijuoti socialinius gyvūnų santykius.
who 2021-03-16 15:27
Ir tampama ir pasirenkama ir primetama, priklauso nuo aplinkos, situacijos, psichologinių sąvybių. Reikia rasti būdą kaip jiems padėti, bet tai turi būti subalansuota visoms grupėms ir visų teisės turi būti apgintos. Buduliai turi nusiraminti, bet turi būti išlaikytas ir aprangos, elgsenos kodeksas, kas dažnoje viešoje įstaigoje yra apibrėžta. Negali būti viskas visiems, nes tada nebėra apie ką kalbėti, tik apie džiunglių įstatymus - grupių susiskaldymą su valdžios kontrole bauduojant.
immortallt 2021-03-16 16:35
Gyvūnai savo jauniklius nudaigoja, jei gresia badas. Pas mus yra galimybė vaiką atiduoti kitiems auginti, tad žudyti lieka priežastis nebent egoistiška, ne dėl išlikimo. Ir ne, žudyti dėl malonumo nėra "antgamtiška", tačiau tai nėra priimtina morališkai, nes daroma žala kitiems, t.y. nesilaikoma moralės principo - tavo laisvė baigiasi ten, kur prasideda kito žmogaus laisvė. Galime spjauti į šią moralę, bet tada spjauti turime pilnai. Žudymas tampa legalus, tam kad užgrobti svetimą turtą, atimti moterį, prievartauti ir t.t. tampa norma. Jei visgi pritari, kad tokia anarchija nėra gerai, tai ir principą, kol nekenki kitiems, gali daryti ką nori, turi būti taikomas visiems ir visur. Jo, vergovę sakė irgi negalima naikinti, nes jiems taip padeda, jie kitaip neišgyventų. Apie moteris ir jų teises irgi sakė, kad dėl jų nebebus moterimis ir joms bus per sunku. Musulmonai, kur griežtai gyvena ir moterims dar dabar neleidžiama vairuoti, būtent taip ir pateisinama.
who 2021-03-16 16:59
Žinoma pritariu. O kaip abortai? Kaip situacija kai avarijoje girtam bėgant nuo policijos nudaigojami keli atsitiktiniai žmonės ir gaunami 5 metai nelaisvės? Daug kur dar nėra lygybės ir kažin ar bus. Tik dabar rūpestis kitoms teisėms. Bet kaip tai bus išspręsta mokyklose, kad ir elementarūs wc, persirengimo kambariai? Gal vis tik būtų paprasčiau ir toliau pripažinti dvi pagr. fizines lytis. O kai žmogus subręsta, tada jau gali daryti ką tinkamas, kad tik nevaržytų kitų teisių. Ir kaip savęs žalojimas, juk irgi nepateisinama? Kaip dėl vieno vyro ir kelių žmonų ūkio (poligamija)? Tai tikrai didelio masto galvosūkiai, tik ar kas juos pilnai išspręs.
immortallt 2021-03-16 19:30
Bausmės yra šiek tiek kitas dalykas, žmogaus visuomenės sugalvotas. Gamtoje tremtis/mirtis nuo stipresnių oponentų. Lygybės nebuvimas homseksualų atžvilgiu yra teisinis ir lengvai išsprendžiamas. Kalba ne apie fiziologoinę/biologinę nelygybę ar pan. O prie ko čia mokyklos ir WC? Kalba eina apie partnerystės įteisinimą. Gėjai ir lesbietės, net ir kurie dar mokykloje susiprato, jų tai niekaip neliečia. Ir prie partnerysčių prie ko lyčių pripažinimas? Niekas negali už kitą išspręsti jų asmeninių problemų. Jei visus ūkio narius tenkina poligamija - jų reikalas. Nesuplakime visų klausimų į vieną krūvą, ir nesuverskime visų pasaulio problemų ant homoseksualų. Įteisinimas jų statuso visuomenėje tvarkant teisinius reikalus niekam netrukdo ir problemų nesukelia. Net įvaikinimo klausimas nėra susijęs.
Fatalix 2021-03-16 21:54
kaip supratau, Who labiausiai bijo kad mokyklose pradės mokyti kad gėjai tai tokie patys žmonės. Bet būtų labai patenkintas vaikams į galvas prikrėsti mėšlo, apie dievulį ant debesies sėdintį Tai kuo gi Tamsta geresnis už kitus. Aiškinantis kaip reikia VISIEMS gyventi. Ir šiaip, jei jau prireiktų rinktis geriau jau sūnus gėjus nei religinis fanatikas
who 2021-03-16 22:03
Pasakysiu taip, nereikia vaikams/paaugliams primesti seksizmo, ar tradicinio ar bet kokio kito. Bendra paskaita apie anatomiją ir apie išimtis reikalinga. Kai asmuo gauna pasą, pats pasižymi kuo jis save laiko, be jokių ten propogandų per media ir visokius mažumų lakstymus per mokyklas skalambijant savo tiesas. Tiesiog neeskaluoti to.
Fatalix 2021-03-16 23:11
Va būtent, tai kodėl Tamsta pasisakote už primetimą vaikams religijos, tradicinės ar bet kokios kitos. Visiškas dviveidiškumas mano požiūriu. Gaus pasą ir pats apsispręs.