„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2021-04-04 12:06
Aš nežinau kodėl visus ligonius sugrūdo į porą ligoninių, o visas kitas paliko pustuštes, iš to ir gaunasi neproporcinga medikų darbo apkrova šito net neturėjo būti išvis.
AAA000 2021-04-04 12:18
cia sistemine medicinos apaprato kalte. ir del sito kalti tik patys medikai. ypac tie "patyre" ir organizuoti i visokias mediku sajungas. kaip visokie kasiuleviciai ir panasus. o gal tu nori pasakyt, kad del to kalti pacientai? pacientai yra ikaitai sistemos. jie tik nori gydymo. ir moka uz tai mokescius, kurie siam momentui aplamai prievartiniai. turtingesni pacientai nori geresnio gydymo, ir (arba nors) platesnio papildomu paslaugu spektro. ir pasiruose atsegt papildomai. sakykim prie bazinio medicinos paslaugu paketo. is nelankscios medicinos paslaugu pateikimo sistemos to neimanoma realizuot. o administratoriai uzsiima is esmes korupcija (pelno rodikliu vaikymusi, o ne sisteminiu medicinos formavimu) - pardavineja/isnuomoja pelningas paslaugas, o ant likusiu sukrauna kruvi. va ir viskas. dabar valdzioje konservai ir jie rems butent administravima. orientuodamiesi i besalygiska taupyma iki nuprotejimo. kai geriausia rezultata duotu jei ant administratoriu galvu virsaus butu kazkokia taryba is labai patyriu mediku. kur sieka realios geroves ir pazangos. su veryga panasiai nutiko - susistate butent teisingas vadovavimo modelis. bet jis ten gryba supjove - nes pajaute valdzia ir pradejo savo asmenines nesamones realizuot - kazkokias globalias kovas su alkoholizmu ir pan... trumparegis irgi...pliusas tik uz tai, kad sugebejo bent jau isjudint sistema. kas liecia pandemija - nu tai daba nuejo papildomi pinigai i medicinos sistema, kuri niekaip nepasiruosusi ju priimt adekvaciai - nes nelanksti ir administruojama pagal debilini visaliaudini modeli... o mentu issidirbinejimai tik siektiek uzmaskuoja dar mediku nekompetencijas... perima mediku kritika ant saves... ir turim ka turim pliusus izvelgciau tik nebent, kad prades veikt IT sistemos medicinoje adekvaciau. nes ten irgi prikure visokiu nesamoniu uz mokesciu pinigus.. taip sakant situacija priverte nors cia kazkas pajudejo ir kelios glusu galvos skrido.
AAA000 2021-04-04 12:45
ten del administravimo klaidu. visi laike kad specifika virusu neplatinimo aplinkos turi but islaikyta labai auksto lygmens (realybeje pakako zemesnio). ir kai sistema per daug centralizuota - tolimesnius uzkampius pavelina administruot. syke i kelnes del reagavimo greicio. nu kad gali paveluot ir bus lavonai gatvese . kai realiai tiesiog reikejo daryt mazesnio masto pertvarkymus, ruostis plest ir tiek. nu bet paskui padare. su tai tyrimais ir pacientu "nesvariais" srautais. cia skaitau labai puikiai ismaste. uzsieny sita dalyka realizavo visus laikydami namie. o pas mus aparatiskai, laiko palatose - tik suinteresuotus. cia tikrai pliusas. bet klausimas ar mediku ar administratoriu as kazkodel manau antri...
vazzy 2021-04-04 13:03
nes, kad ir kokia kvaila tai būtų mintis, bet būdavo žmonių, nu gal ir nebuvo, bet teoriškai turėtų galbūt atsirasti, kurie kitomis ligomis susirgo ir norint turėti veikiančia ligoninę reikia turėti "švarių" skyrių, jeigu paskiri reanimaciją mažoje ligoninėje covid pacientams tai tiek gydytojai tiek kitas pernonalas negali eit spręsti tavo lūžusios rankos ar infarkto problemos. aišku galima buvo, kaip kad tu siūlai įjungt durnių, visas ligonines padaryt covid skyriais ir kiekvieną su neigiamu testu, bet pvz su insultu siųsti pas šeimos gyd. ar vaistininką ir gydytis namie, bet įtariu teoriškai galėtų atsirasti ir nepatenkintų, aišku medikų krūvis būtų tikrai geriau suvaldytas. jau dabar matosi, kad daug žmonių ateina į ligonines su progresavusiom ligom, kurių negalėjo turėti galimybės tirtis per protrūkius dėl to, kad personalas buvo nukreiptas į covid skyrius.
Evil Goku 2021-04-04 18:57
Epidemijos sprendimas - tegul fūristai gydo žmones. Tiesiog WOW
bahuriux 2021-04-04 21:41
Primenu dar kartą kas čia vyksta, kažkas buvo įkėlę šitą nuoruodą https://www.lrytas.lt/lietuvosdiena/akt ... -18151670/
Evil Goku 2021-04-05 13:03
Pats bent skaitei kas ten rašoma? pakonspektuosiu: Švedijoj augiau mirusių nei kaimyninėse šalyse. Lietuvoj rudenį buvo per mažai ribojimų (vasarą, ankstyvą rudenį ribojimai buvo švelnesni nei Švedijoj, mano pastaba) Kai kurie ribojimai galėjo būti neveiksmingi - nepagrįsti (kaukių dėvėjimas lauke) Didelė tikimybė, kad nuo pandemijos Lietuvoje mirė daugiau žmonių negu oficialiai užregistruota kaip mirę nuo covid-19
bahuriux 2021-04-05 13:57
Kokį 25 kartą rašau, kad aš nesu už pandemijos nevaldymą, bet visos perteklinės priemonės yra kenksmingos žmonėms ir ekonomikai ir net mirtinos (netiesiogine prasme), o rezultatų jos neduoda. Nes jei viena sąlyginė priemonė (tarkim kaukės parduotuvėj) padeda 50%, antra tokia pat veiksminga (tarkim mokinių nuotolinis mokymas) padeda tik puse to (nes 50% jau sumažino pirma priemonė, tod4l antrai priemonei lieka susidoroti tik su puse likusios rizikos) reiškia 50+25=75%, trečia tokia pat veiksminga 50+25+12,5=87,5%, ketvirta 50+25+12,5+6,25=93.75‬% ir tt. bet kiekvienos priemonės kenksmingumas sumuojasi tiesiškai, kai nauda mažėja per puse nuo kiekvienos sekančios iš čia ir yra perteklinės mirtys. Išskirtinis atvejis buvo uždaryti odontologijos kabinetus ir atšaukti planines operacijas, šitą vienintelė priemonė yra išskirtinai kenksmingas ir mirtinas kokteilis, gal kokia 10 kartų blogesnė nei kitos. Žiniasklaida irgi nesnaudžia (selektyviai) parodyti perpildytas ligonines ir lavonines, nes juk reitingai. Tai irgi prie to pačio mirtino kokteilio nes išsigandę žmonės rizikuoja geriau įsisenėjusia savo liga, nei pagauti coroną kuri kombinacijoj su jo liga tikrai turėtu didelę tikimybę pribaigti. Jeigu jūs nesuprantat tokių dalykų ir mano aukščiau pateiktų priemonių veiksmingumo vs kenksmingumo, kaip tą reikia suprasti paprastam žmogui, ar mažamoksliaim pensininkui? Aš čia dar net nepaminėjau ekonominių veiksnių ir žmonių psichinės sveikatos, dėl prarastų verslų ir darbų, kai paskolos paimtos. Šitą rodo jau dabartiniai statistiniai duomenys. Oficiali statistika per šį laikotarpį bus tik kitų metų pradžioj kaip suprantu. Man įdomu ar kasnors prisiims atsakomybę už plius ~150-200% (kaip minimum) daugiau aukų dėl kvailo pandemijos valdymo, nesurinktus mokesčius ir už prasiskolinimą dar daugiau. Nes kaip rodo statistika pasaulyje didesnėse valstybėse karantino griežtumas beveik nekoreliuoja su mirusių nuo coronos procentu (išskyrus vikingus dėl jų gyvenimo būdo ir izoliuotas geografiškai ir geopolitiškai vietas), bet koreliuoja tiesiogiai su perteklinėm mirtim. Šitą dar geriau parodys kitų metų pradžios statistiniai duomenys visos Europos bus su kuo palyginti.
Evil Goku 2021-04-05 14:51
- nereiškia nuo karantino. Daug žmonių galėjo dėl covid-19 sukeltų komplikacijų, bet nebūti užregistruoti kaip mirę nuo koronos. Pandemijos pradžioje pasiruošimas buvo apgailėtinas (vien ko vertas, naudotų vienkartinių rūbų saugojimasa infekciniame skyriuje). Pats profesorius, pabrėžia, kad ribojimai rudenį buvo nepakankami, t.y. pandemijos valdymas per švelnus.
conjurer 2021-04-05 18:30
Manau turėtų. Mokyklų atidarymas rudenį buvo žiauri klaida, visi kalbėjo kad tai blogai baigsis, ir tas įvyko. Tai gal net 300-400% padidino mirtingumą. Apskritai vienu momentu turėjom situaciją kai buvo tik įvežtiniai atvejai. Jei tuo metu būtume taikę griežtas priemones atvykstantiems, gal nebūtų poreikio turėt naują griežtesnį karantiną, gal net galėtume gyventi kaip kokia sala. Sakyčiau blogiausia kai pandemiją gauni prieš rinkimus, tada valdantieji per daug užsiėmę viešaisiais ryšiais, ir visiškai neturi politinės valios stipriems sprendimams.
Niemand 2021-04-05 19:22
Retrospektyviai visi protingi, o sprendimus reikia priiminėti be žinių apie ateitį. Žodžiu, bus matyti, kai bus matyti.
Niemand 2021-04-05 19:24
Spekuliacija... Jau nekalbant apie tai, kad sienų uždarymas būtų kajuk ekonomikai akimirksniu...
kestutisz 2021-04-05 20:03
Užtai gauname labai gerą pavyzdį kiek politikams (valndantiem ir svajojantiem tai daryti) rūpi kažkas daugiau* nei patekimas arčiau lovio. Dabar konservai ir jų statytiniai pastatė ant "mažiau draudimų" ir išlošė - aišku padarė viską taip pat idiotiškai tik didesniais mąstais, bet kas gi čia naujo ir netikėto. Daugiau* - tai būtų kažkas neįmanoma - kad visi konkurentai dar prieš rinkimus aptartų bendrą strategiją.
immortallt 2021-04-05 21:05
Uždarius sienas turizmui kaput? Palieki verslui ar įvedi pvz. užstatą ir karantiną kontroliuojamą. Įvažuoji į šalį, duodi 2k€ užstatą (jei laikaisi karantino atgauni), ir vykdai realią kontrolę, ar tie žmonės laikosi karantino. Kaip pas mus sienos - kas nori, tas važiuoja, be jokių testavimų, ir tik ant garbės žodžio sau, laikosi karantino. Iš parduotuvės grįžti daugiau kontrolės nei iš užsienio dabar. bahuriux, tas tyrimas, kad mirė 5000 nuo epidemijos valdymo, pasidomėk kaip paskaičiuotas. Paėmė visas mirtis, atėmė mirčių vidurkį per metus, atėmė mirtis tiesiogiai nuo COVID (tuos 3000) ir gavo skaičių, kurio pagrįsti negali kodėl mirė, nes niekas net nesigilina į priežastis. Realiai tai bus miksas, dalis kurių nenuėjo pas gydytojus, nes bijojo COVID, dalis kurie nepateko, o pagal dabar ateinančius tyrimus, panašu didžioji dalis bus dėl COVID sukeltos žalos organizmui, tiesiog nebeatlaiko. O žalos virusas pridaro daug, tiems kurie sunkiai prasirgo. Tėvas mano buvo ant ribos į ligoninę, vaistų miksą gavo į namus, bet šiaip tyrimai jau rodė, kad guldyti reikia. Tai jau kažkur geri trys mėnesiai praėjo, bet dar neatsigavo pilnai. O jis dar iki 55 metų, kaip ir į rizikos grupes nepatenka. Taip pat klaidingai manai, kad griežto karantino taikymas reiškia, kad visi iki vieno to karantino laikosi, ir laikosi vienodai visose šalyse. Jei Švedijoje kokioje užtenka rekomendacijos laikytis atstumo, tai pas mus jo nesilaiko, jei nėra pareigūno su lazda. Italijoje irgi, draudimai susitikti skirtingiems namų ūkiams galiojo, bet vis tiek išplėstinėmis šeimomis po 40 asmenų iš skirtingų miestų susirinkdavo, glėbesčiuodavosi ir bučiuodavosi, kaip jiems įprasta. Kitaip sakant jei nebūtume taikę jokių apribojimų, būtume turėję turbūt mažiausiai 3000 mirčių milijonui. Švedai netaikė, turi panašiai kaip mes, būtų taikę, būtų turėję labiau panašiai kaip norvegai. Ta pati priemonė skirtingose šalyse lygius keičia, bet keičia nuo skirtingo lygio ir skirtingai stipriai. Iš tavęs suprantu, tu galvoji, kad žmonės ir laikosi griežto karatino, ir jo laikosi vienodai stipriai. Šiuo atveju lyginti gali su labai kultūriškai panašiomis šalimis nebent, o dar geriau, tą šalį pačią su savimi. Pavasarį praėjusį laiku spėjo įvesti griežtą karantiną, tai nelabai ir buvo susirgusių, nors ir neturėjo priemonių. Rudenį paliko "savisaugai", turėjome bangą, kuri į rekordus pasaulyje COVID nevaldymo gali eiti. O dabar Vilniuje, kad ir taikomas griežtas karantinas, tačiau google žmonių judėjimo duomenų analizė rodo, kad žmonės jau juda praktiškai tiek pat, kiek 2019 metais, kai jokio karantino nebuvo. Sekanti tavo logikos spraga, kad jei nebūtų buvę griežto karantino, nebūtų perteklinių mirčių nesusijusių su COVID, nes neva patektum į ligonines/poliklinikas. Kaip tik nepatektum iš viso, nes dar daugiau būtų sunkiai sergančių COVID, reanimacinės perpildytos, gydytojai būtų dar labiau iškritę, ir tada į ligoninę ir su apendicitu jau plyšusiu nepatekęs. Būtų tekę imtis priemonių kaip Lombardijoje - vyresnių nei 65 metų į ligoninę iš viso nepriimtų. Kaip tada būtų atrodžiusios mirtis ne nuo COVID?
kestutisz 2021-04-06 14:05
Irgi tokios pat spekuliacijos - kas būtų jei nebūtų. O jei atlikti bandymus - aš tik už bandymą pažiūrėti kas būtų nedarant nieko (t.y. negilinant problemos - nevejant žmonių gerti į pogrindį, susibūrimus prie parduotuvių, platinimo kiekvienam pasišnekučiuojant blockpostuose t.t. ir pan.). Kas pvz pasikeitė šiandien? Be žemiau plintusų kritusių reitingų apie kurių gelbėjimą pradedama galvoti?
immortallt 2021-04-06 14:46
Tai sakai įvedami ribojimai judėti, didina susirgimų skaičių? Didinti gali nebent realios judėjimo ribojimų kontrolės nebuvimas, bet ne judėjimo ribojimai. Arba kaip pradžioje kiti "COVID vakarėlius" darė, bet tai ne judėjimo ribojimų poveikis. Na nebent tu sakai, kad COVID plinta ne tik oru/per artimą kontaktą.
AAA000 2021-04-06 15:15
jei pvz is sergancio paimtum kraujo platinimo stadijoje. persiustum pastu. ir sakykim tu sau isisvirkstum. kaip manai - persiduotu corona is sergancio tau? ar ne? cia butu dar kitoks budas nei oru/artimu kontaktu jei tu sakai, kad neegzistuoja kitokie budai - gal pabandom sita neegzistuojanti?
kestutisz 2021-04-06 15:53
Aš klausimą kelčiau kitaip (aišku jis tiap skamba jau man patogiau, iš karto taip agresyviau :) - ar dirbtinis žmonių koncentravimas keliuose taškuose didina susirgimų skaičių? Tikrai manau, kad buvo galima leisti daugumą paslaugų išskirstant srautus - kad ir leisti veikti kiaurą parą ar ten šachmatine tvarka. O kad kokius mokinius kaip tik karantino metu apvežt per visus įmanomus muziejus/parodas, niekaip nemaišant klasių tarpusavyje (nors būtent tiem klientam kaip ir dzin ta epidemija) ir pan tai jau net nekalbu - tikėtis kažko kūrybiško būtų perdaug. Edit: jau galit pasižiūrėt visų tų "valdymo" pastangų rezultatą - skundžiasi, kad jau lūžta registracijos visokiose Palangose ir kitokiose Nidose - bus tiršta žmonių, tikrai daugiau nei natūraliai jų atvažinėtų tokiu ne sezoniniu metu. Ir viskas to kvailo entuziazmo "suvaldyti" dėka.
immortallt 2021-04-07 00:50
kestutiz, "kūrybiškai" buvo galima ruoštis iš anksto, na vat nuo gegužės mėnesio iki rugsėjo, kažkur spalio. Gruodį kūrybiškumas buvo apribotas sakyčiau tarp įvesti komendanto valandą, ar maždaug kaip buvo. Kaip buvo - švelniausia ką sveiko proto žmogus galėjo palikti. Vat dabar būtų galima apie įvairius "kūrybiškumus" galvoti, tačiau jie neveiks, jei bent kiek supranti žmogaus natūra. 90% populiacijos yra gyvulių banda, ypač tie, kurie rėkia, kad yra ne avys ir kokias sąmokslo teorijas traukia. Jei žmonės būtų atsakingi, nebūtų reikėję įvesti nė vieno draudimo. Jei būtų atsakingai bent draudimų laikęsi, jie jau būtų buvę nuimti sausio viduryje. Ko pritrūko? Reikėjo realiai įvesti kariuomenę, įvesti iš namų išėjimą su SMS, kiekvieno gaudymą, pagavus pirmąkart be leidimo išėjusį skiriant 250€ ar daugiau baudos. Antrą kartą 1000€. Trečiąkart į sukarintą stovyklą uždarant. Tada jau senai būtume pasiekę scenarijų A, kai per dieną susirgimų iš 12 000 testų fiksuotų mažiau nei 50. Kvailo entuziazmo? Kaip manai, kuo būtų viskas pasibaigę, kai ligoninės buvo perpildytos? Tiesiog pati banga būtų praėjusi be daugiau mirčių? Ar visgi būtų mirę ne tik bent 3x tiek nuo COVID pagal pirmąjį apibrėžimą ir dar kokius 5x nuo kitų ligų, nes sveikatos sistema visai būtų lūžus, nes praėjusi vyriausybė realiai nesirūpino niekuo, nei plitimo mažinimu, nei reikšmingu pajėgumų didinimu ligoninėse. Nidoje ar Palangoje nesusirinks daugiau nei užpraeitą savaitgalį buvo Vilniaus centre. Reikėjo iki bankomato priimančius pinigus, tai žandikaulis atvipo, kaip vasaros penktadienio vakarą, ar ant Palangos tilto. Kavinės ir restoranai nedirbs, pasivaikščios, sėdės kambaryje, greičiausiai nieko tokio ir neatsitiks. Vis tiek į darbus eina dauguma, o darbe sėdi be kaukės.
bahuriux 2021-04-07 02:04
O 4 kartą, arba bandant bėgti iš koncentracijos lagerio nušauti + kontrolinis šūvis į galvą? Blemba tavo mintys genealios. Darbe visi dirba/sėdi po kelis ar keliolika, ar net keliasdešimt, kad ir su kaukėm koks skirtumas jei jie praleido metus laiko arti vieni kitų net jei kaukės būtu N95, net ir su skafandrais nepadėtu, nes tuos skafandrus reikėtu apsirengti ir nusirengti ir prikibtu ta zaraza persirenginėjant. Tai nafik tokios griežtos komendanto valandos, logikos absoliučiai 0. Tavo siūlomos komendanto valandos + išvis jokio išėjimo iš namų net į darbą + sienų uždarymas tikrai padėtu (nuo piktesnio nei įprastai peršalimo viruso), bet tas reikalinga tik zombių apokalipsės atveju, o ne coronos kurios aukų skaičius per parą artėja link 0 beveik nepriklausomai nuo užsikrėtimų skaičiaus daugelyje šalių. Na dar ir Astrazeneka vakcinos atliekamos yra norintiems, tik nelabai kas jos nori. O tu žinai, kad kariuomenė realiai ir buvo įvesta, bent pardžioj stovėjo ant kelių. O dabar jau kariškiams nuolatos (ne tik kol pandemija) suteikti įgaliojimai įsibrauti jėga į tavo namus, ir duoti malkų jei priešinsiesi, jei rieks išlaužti duris ir patekti į vidų, ne tik policijai, bet ir kareiviams, jei jie "įtaria" (būtent užtenka tik pasivaidenimo, ar blogos nuotaikos) kad galimai darai nusikalstamą veiką. Be teismo orderio tarkim 3 valandą nakties iš penktadienio į šeštadienį, sakykim tai bus velykos tai, tik antradenį, galėsi eiti ieškoti teisybės po teismus. Čia žinok mes rimtai tokioj policinėj, o dabar jau ir karinėj valstybėj gyvenam, čia abiejų valdžių nuopelnas. Policija paprastai nepiktnaudžiauja tuo, bet kurių galų dar ir kariuomenei reikėjo suteikti policijos įgaliojimus?