„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-04-02 13:43
Spekuliacija be faktų. Nenuostabu kad gavai minusą.
kestutisz 2021-04-02 15:25
Mano nuomone tai reiškia būtent tai, kad žmones spaudžiant - jie kaip tik veiks atvirkščiai nei buhalteriai įsivaizduoja. Negalima sportuoti ar net nuvažiuot prie jūros pasivaikščioti? Specialiai šlifuosiu Gedo prospektą. Neleido net normaliai slidinėti - nematėt kas darėsi "Pasakų" parko įgriuvose (be žmonių minių dar ir sulaužyti kaulai - papildoma apkrova medicinai). Uždarytos kavinės - į maisto parduotuves vaikštau faktiškai kasdien (vienur kažkas pigiau, kitus skaniau tai reikia visko). Ir čia dar su sąlyga kad man tinka tas švediškas bajeris, kur švedai laukia kada nustos galioti tas baisus nurodymas eiti prie žmogaus per 2 metrus ir galės grįžti prie įprastų dešimties :)
_alvydas_ 2021-04-02 15:30
https://www.businessinsider.com/coronav ... le-2020-10 " Meanwhile, the US and Europe struggled to control their outbreaks due to mixed messaging, incomplete lockdowns, weak contact tracing, and a lack of experience with epidemics. " Trumpai ir aiškiai pasakyta.
kestutisz 2021-04-02 16:00
Pridėčiau - "idiotic lockdowns". Nes tai ir yra idiotiška - tai beveik buvo galima pateisinti prieš metus, bet tikrai ne šiandien ar prieš pusmetį. Taip, karantinas turi prasmę, labai ribotą laiką, kai užkratas labai tiksliai žinomas kur (už miesto sienų) ir aišku kur pastatyti užtvarą. Užtverti kelius tarp miestų kai jau serga miestuose - IDIOTIZMAS. Suprantu, kad PIŠ norėjo pasirodyti kaip čia suvaldys "profesionaliau" nei buvę "profesionalai", bet baigėsi kaip ir turėjo baigtis - šnipštu. Jei ir nuslops kada - tai tik sezoniškai.
conjurer 2021-04-02 16:18
Galima pateisinti ir dabar. Mažesnis gydytojų apkrovimas, dėl lėtesnio plitimo. Aišku antimaskerių čipofobų, tokie argumentai tiesiog nepasiekia, nes jie gyvena savo fecalbook informacijos burbule.
kestutisz 2021-04-02 19:35
Medikų trūksta? Be problemų buvo galima surinkti iš pramogų "pagalvės mokesčio" (eini į barą - pora červonsų į fondą, eini į kitą - dar tiek pat) ir pripirkti medikų iš rytų (dar tyliai pažadant vėliau padėti pervažiuoti toliau į vakarus). Fūristų tai problemų prisivežti nėra. Negražu? Taip, bet ką jau čia :)
AAA000 2021-04-02 20:28
teigiami testai tau nepakankami statistiniai duomenys? o kazkokia mazos imties analize su "specialistu" pritempinejimais "is patirties" - cia jau rimta statistika tau? gal tu gydykis jau savo buhalterizma... tokios sektorines analizes daromos tik tendencijoms suformuot. mazesnio patikimumo, bet globalaus. daznai net nepasitvirtina. o tau cia patiksleja, bes buhalterijos daugiau prikista pz... jei populiacijoje is 2,5 milijonu prasirgo 250 tukstanciu, tai cia kaip nori gali vartyt - maziausiai 10% jau prasirgo. ir cia FAKTAS nenuneigiamas. ar su kalkuliatorium skaiciuosi, ar su specialistu atsizvelgimais. pilkoji zona - like 90%. jei ja nesiremiama - nu tai duomenys patikimi 100%. bet kai suplaka 10% patikimu FAKTINIU duomenu su kazkokiais sapaliojimais, kaip darai tu - va tada ir gimsta buhalterizmas. aplamai as manau nera jokiu lengvu prasirgimo formu. su imunitetiniais atsparumais yra arba pakankamas atsparumas virusui, arba silpnas, arba letalines pasekmes - kai atsparumas nepakankamas. plati gama. gal net netolydine. cia tirt ir tirt. o ne du kazkokie buhalteriskai ivertinti atvejai. sirgo jam matai "simptomiskai" ir "nesimptomiskai". ir is to padare jam matai "rimtas" analizes. cia jau principas analizavimo su pamatinem klaidom... as aplamai galvoju - jei sirgo, prasirgo ir susidare imunitetas - vakcinacija netinkamu laiku toki gali ir nuzudyt. jei koks nors per stiprus ar perteklinis atsakas susiformuos i vakcina. o tokiu atveju pilnai gali but - nes liaudis nesitiria. vakcina svirksciasi principe rusiskos ruletes metodika... skandinavai ten teisingai pastebejo - ypac seniems ir labai silpniems gali but beprasmiska. as tik izvelgciau, kad ir jauniems tokiu gali but. letaliniu - tiesiog reciau. kai turetu but pries skiepijima bent jau pratirta - o gal jis jau prasirges. pagaili testo uz eurocentus ir paskui nuzudo ar susargdina zmogu... nu bet svarbu parekt apie kazkokius didingus tikslus - pasiekt 70% kazko... nes cia tipo kazkas isveme - kad top idealas... dar perskaiciau - padejo latviams su estais papildomu doziu uzsisakyt. tie padekojo. o kur musu papildomos dozes ir padidejes vakcinacijos greitis? sitas dozes gal iskeite mainais i rusu gresmes paieska?
bahuriux 2021-04-03 00:42
O ne nežinau kaip dabar ištversiu tą minusą, gal giliai kentėsiu ir sielosiuosi. Gal duosi savo virtualų petį, kad galėčiau išsiverkti. Jei rimtai man vienam čia atrodo kad pusė iš čia diskutuojančių neturi kritinio mąstymo ir aklai tiki. Skaitykit kol daeis http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... -privalumu čia rašoma tai ką aš jau žinojau prieš pusę metų. O kada jums daeis tokie elementarūs dalykai. Kitas dalykas baikit malti š su medicinos perkrovimu dar niekada medicina nebuvo tiek mažai apkrauta kaip per paskutinius metus. Jus paklauskit tų kurie dirba medicinos srity, arba tų kelių žmonių paraidžiui kurie patys gulėjo ligoninėj per paskutinius metus. Daug kur ES pvz Belgijoj jaunimas bbd ant tų nesąmonių ir surengė teminį balandžio 1 improvizuotą streiką. Pamatysit jei iki birželio galo šito š neatšauks žmonės ilgaiu nebekentės ir eis su šakėm tvarkos daryti. Bus kaip 2009.
conjurer 2021-04-03 12:15
Būčiau jaunesnis ir durnesnis, gal irgi pasisakyčiau už gerantocidą, ar hebrewcida (nors tai išėjo iš mados 1945). Dabar daug propagandinio bullshito internetuose, kuris priešina žmones vakarų šalyse. Be to belgai yra pusiau prancūzai, tai nekeista kad jie kvailoki.
immortallt 2021-04-03 20:56
bahuriux, tai sakai 3000 žmonių gyvybių yra nieko vertos, ir geriau leistų pabaliavoti normaliai? Na tiesa, tada būtų ne 3000, o turbūt arčiau 12 000. Gruodžio-sausio mėnesiais sveikatos sistema buvo perpildyta. Lovos jau papildomos visose įmanomose patalpose. Medikai prailgintas pamainas, kurios ir taip netrumpos, dirbo. Net specialistai gydytojai mesti į infekcinių ligų gydymą. Norėjai pamatyti visišką sistemos perpildymą? Na tada pradžioje visus vyresnius nei 80 metų tiesiog iš ligoninės palydėtų už durų ir naujų nepriimtų. Jei toliau pildytųsi, dar jaunėtų. Reiktų apendicitą operuoti? Nieko, palauksi. Jau plyšo? Na atsiprašome, nespėjome. Man rodos nesupranti, kokios baisios situacijos išvengėme, Lombardijoje vyresnių nei 65 metų nebepriimdavo į ligoninę. Tokiu atveju mirtingumas yra kokie >50%, jei jau jiems reikia į ligoninę ir nepriima. Man labiausiai juokinga, kad tie prieš karantiną, rėkia, kad karantinas yra nežmogiškas, bet pas mus tas karantinas niekada nebuvo toks griežtas, kaip buvo vakaruose - išėjimas iš namų tik su raštišku leidimu. Leidimą gauni tik į parduotuvę 1-2 kartus į savaitę nuo namų ūkio, arba jei šunį pavedžioti reikia (na jei turi šunį). Dar pas medikus, ir daug maž viskas. Mes visada ir į parkus, ir į parduotuves maisto galėjome eiti, kai kurie įsigudrino ir po 2 kartus dienoje, ar daugiau. Bet absurdiškiausia tai, kad atsisakymą susibūrimų ir socialinio kontakto sumažinimą jie laiko nežmogiška, o tai, kad pražudoma 3000-7000 žmonių (žiūrint kaip skaičiuosi, kai daugmaž laikomasi, na pavėluotai), ir potencialiai kokie 15 000-25 000 jei visai nebūtų jokio karantino, tai jau yra humaniška ir žmogiška? Na tiesiog nacionalinė vertybė! Conjurer labai gerai skaičius atskleidė. kestutiz, kaip surinkimas papildomų pinigų padarys daugiau laisvų ir sveikų medikų?
kestutisz 2021-04-03 23:12
Taip kaip ir rašiau - motyvacija pinigais/būsimu geresniu gyvenimu su praktika, rekomendacijoms ir neoficialia pagalba persikelti į vakarus kur mokės dar daugiau. Negražu, bet visi taip visada darė (toj pačioj Norvegijoj anot miesto legendų jei nori, kad tave normaliai apžiūrėtų - iškok mediko su slaviška/baltiška pavarde). Fūristų ir statybininkų irgi "trūksta" (nenorima mokėti vietiniams), bet atsiveža be problemų, tik čia gal juodais nelabai pamokėsi tai natūralu, kad kainuotų kiek daugiau. Juolab covid komplikacijų gydyme nemačiau, kad būtų daug kūrybos ir reikėtų top medikų.
bahuriux 2021-04-04 01:35
Trukt už vadžių ir vel nevaldoma anarchija jūsų galvose, gal baikit vieną kartą? Didžioji dauguma žmonių visus metus per dieną praeina vienas pro kitą labai mažu atstumu ir nuo dešimčių iki šimtų kontaktų per mažesnį ar didesnį atstumą per dieną, vien parduotuvių pavyzdžio ir laiptinių daugiabučiuose tam užtenka. Aš dirbu įmonėj kur po kabinetus reikia pavaikščioti, kiekvienam kabinete po kelis žmones iš skirtingų šeimos ūkių, dar paskui kokia 20 bendradarbių kitur sutinku. Žinok žmonės darbe turi kiekvieną dieną nuo dešimčių iki šimtų kontaktų, kaikurie tikrai bus besimtomiai, kurie irgi gali užkrėsti. Nevisi gali dirbti iš namų. Apie ką tu čia išvis su savo karantinais jų nauda ir reikalingumu paisai man nesuprantama, gal tu paraleliniam pasaulyje gyveni, nes normaliai žmonės vistiek būna ir vienoj patalpoj? Ir taip jau Lietuvoj persirgo/užsikrėtė oficialiai 9% populiacijos, o kiek besimtomių? Jau nebe trieskit į kojakelnes gal. Ai beto paskiepys su Astra zeneca ir būsit sveiki ir saugūs ir nebeknis proto su tom nesąmonėm. Tiesa, o kaip yra su skiepais ar daro antikūnių testus, nes kurių galų skiepyti persirgusį kuris turi imunitetą, jei yra galimybė tą deficitinį skiepą panaudoti racionaliau ir greičiau sukurti bandos imunitetą. Beto tokiu būdu būtu ir ištestuota daugiau, žiūrėk gal paaiškėtu, kad jau nebereikia panikuoti.
bahuriux 2021-04-04 02:02
Su griežtu karantinu jei būtu turėje panašų bendrą mirčių skaičių, apie tai ir rašoma tame straipsnyje. Ir kaip bonusą bereikalo sušiktą ekonomiką. Nemanau kad ten valdžioj durneliai sėdi.
AAA000 2021-04-04 02:18
tu suprask, kad medicinos sistema pas mus is esmes TIK valstybine-valdiska. tik stomatologai kazkokia kasta. na ir siektiek vaistines ir konsultacinio tipo (sudamalimo) medicina turi privaciam sektoriuje. net tiriamoji medicina neleidziama is esmes... monopolis... dideles algos (ju nebuviomas) mediku priklauso butent nuo to. tie kur gerai gydo - tiesiog arba dykai aria ir slopinami monopolio, arba bega i uzsieni. o lieka is esmes vidutiniokai ir bbdejistai. o dideles-maksimalios algos nuseda pas parazitus nedicinos admininstravimo sistemoje. ta prasme ne pagrindineje (gydyt) - o pagalbineje (skirstyt istekllius) funkcijoje. tokia lietuviska sistema geroves niekada nesukurs nei specialistams, nei paslaugu kokybe. ji gali generuot nebent tik puikius administratiorius kai kada - kurie sakykim bendram fone (sudinos sistemos) - sugeneruoja geresne ligonine ar kokia poliklinika. o pagrinde vyksta tik provinciju numelzimas del keliu salyginai geresniu centru... ir visa Lietuvos medicina is esmes degradacijos stadijoje...
Dvigubas nulis 2021-04-04 02:23
Nekilo nėkart tokia savikritiška mintis? Neturiu nieko prieš turėjimą savos nuomonės. Pats turiu susidaręs išankstinę nuomonę dalimi klausimų ir nesiruošiu skaityti kitų nuomonių. Tik tokiais atvejais neapsimetu, jog esu kritiškas.
AAA000 2021-04-04 02:44
del karantino poveikio - jau velu kazka lygint - nes prasidejo vakcinacija. vakcinacija labai skirtingose stadijoje - skirtingose salyse. bet jos poveikis milziniskas - net jei 10% suskiepija. ir ji labai ten viska sujauke - butent duomenyse. asmeniskai as manau kai karantino daroma poveiki virsijo - karantinas jau pasidaro visiska parodija ir gyventoju dirbtiniu erzinimu. va tuo ir uzsiima daba konservai - faktiskai ne karantinuoja - o platina virusa. pvz tie susigrudimai centruose - nes uzdaryta mazesnes krautuveles ar apsiriboja laikus - nu cia dirbtiniai koncentracijos taskai. arba tos nesamones su vazinejimais - nu tai tada laviruoja zmones ir antpludziai budavo pries darba ir po darbo. o daba prisidejo dar ir del keliu uzsikisimo ties postais. aplamai - pvz tas putimas i "distancinius" alkotesterius - cia nu isvis visiska nesamone. mentas iskista ranka laiko ir aiskina kad pusk kuo stipriau, nes tipo nekoncentruotai iputi ir kauke juk nusiimt reikia privalomas devejimas kai 2 metru nera ir reikalauja be kaukes pust cia tipo stabdo virusa taip, ar kas? svaigimas jau visiskas valdzios...
bahuriux 2021-04-04 02:46
Jei Brazilija 1,545 ir USA 1,710 su švelniu karantinu (aš nesidomėjau kokio griežtumo, ar švelnumo ten yra karantinai, bet jei taip sakai patikėsiu tavim) turi panašų mirčių per milijoną skaičių, kaip Lietuva 1,337 su griežtu, tai ką tai reiškia? Palei jumis turbūt reiškia kad reikia griežtinti dar labiau, nes nu juk medikai persidirbę? Ar vistik reiškia kad daugmaž jokio skirtumo koks griežtumas, dienos gale visuose šalyse mirs panašus procentas plius pačio karantino netiesioginės mirtys kurios koreliuoja su karantino griežtumu? Dėl savikritiškų minčių tai tokių kilo, bet mano nuomuonė yra sudaryta kad ir iš tų pačių statistinių worldometro duomenų ir iš to, kas dedasi tiksliau ko nevyksta ligoninėse priešingai nei meluoja žiniasklaida.
AAA000 2021-04-04 02:58
del ligoniniu - nei tu nei imortalas nesat teisus. nes jus greiciausiai tematot tik savo vienetines ligonines. atsipalaidavo butent rajonines ir kur paslaugas pristabde - dauguma. o centrines uzsikiso-persikiso. cia is esmes administracine (neapziojo) ir sistemine (del vidutinio lygmens paslaugu traukimu i centrus) kalte. sita klaida dalinai aptaise - visgi administratoriai pas mus gana neblogi. padare covid perskirstyma i daugiau smulkesniu. ir is centriniu kruvis manau nukrito - bet dar didelis greiciausia. nes vaziuoja ir tipiniu paslaugu. o visi kiti medikai daba baliavoja ir telefonus maigo is esmes tikrai negydo. sustabdyt buna lengva sistema. o kol atstatys buvusi kruvi - tai cia keli metai praeis daba... pvz vien ta sistema - kai vazinedavo daktariuksciai per kelias ligonines - jau cia paslaugos krenta kokybe... administraciskai cia atrodo naudinga - bet tokios priemones turetu but krastines, o ne medicinos sistemos pagrindas. o daba uzsikiso net ir cia.
vazzy 2021-04-04 09:57
iš tos tos nesamonės apie griežtą karantiną? Lietuvoje nei vienos dienos nebuvo griežto karantino. koks Italijoje, Prancuzijoje DABAR karantinas, tai pas jus tik žiedeliai. o dėl medikų, tai būtent, Vatsonai, esmė nėra kuo mažiau mirusių, aišku mirę nėra gerai, tačiau visa laika siekiama, kad medikai nedirbtų virš 100%. aišku tau gal atrodo nieko jeigu reanimacija dirba be reanimatologų, anesteziologas vienas per 8 palatas dirbantis jau devynioliktą valandą per tą patį budėjimą. kai padėtis buvo bloga tai dar prisidėdavo tai, kad medikai jausdami tokių žmonių kaip tu apatiją, masiškai išeidavo iš darbo. kai anesteziologas ar reanimatologas išeina iš darbo tai milžiniška skylė betkokiai ligoninei, nei savanorio į jo vietą pastatysi, nei kito mediko, nei imigranto. tiesiog kiti turi padengti tą papildomą krūvį.
conjurer 2021-04-04 10:01