„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2021-04-07 08:48
Eina kreivė į viršų, nedarai nieko, kad ją sustabdytų, ir sergančiųjų nesiekia dar 10%, kodėl kreivė turėtų pasikeisti? Neturėtų, nebent žmonės išsigąsta. Piktesnis peršalimas? Kiek nuo peršalimo per metus miršta? Kai kuriomis dienomis nuo COVID per valandą mirė tiek, kiek nuo peršalimo per metus miršta. Ir čia taikant kontrolės priemones. Jei žmonės dirbtų tik darbe, ten žmonės nesikeistų, o po darbo nesitrintų su kitais draugais, ar vaikai nebūtų vedami į darželius, ar bent jau jausdami bent kokius nors simptomus testuotųsi, ir šiaip reguliariai testuotųsi (kas savaitę), tada būtų galima apsieiti ir be kaukių. Kaukių tikslas ne apsaugoti 100%, o lėtinti plitimą. AZ yra atliekamos? Gal nejuokink. Viskas naudojama. Kelios savivaldybės vatos nepanaudojo, iš jų jau berods atėmė. Mirčių skaičius mažėja tose šalyse, kuriose intensyviai skiepijama. Arba kur mažėja ir susirgimų skaičius. Dėl "kariuomenės įsibrovimo" biški vatos užskaitei. Niekas nieko įprastomis sąlygomis negali. Nei komendanto, nei karo nėra, o kol nėra, tol ir neveikia šitas įstatymas. Na nebent slapstaisi nuo karo policijos, t.y. vengi tarnybos ar esi dezertyras. Tau 3000 lavonų tiesiogiai nuo COVID ir dar 4000 prasirgę nuo COVID mirę per 28 dienas, yra nesvarbūs? Čia taikant priemones valdymo. Prasirgus visai populiacijai būtų dar bent 30 000 tiesiogiai ir dar kokie 40 000 per 28 dienas. Per 28 dienas ekstra mirusių yra ir tą rodo statistika, nes yra daug perteklinių mirčių atmetus COVID mirtis. Taip pat tyrimai rodo, kad COVID prasirgusių organizmų reikšmingai neigiamai paveikia, tiek, kad žmonės miršta. Taip, ne visi 4000 mirė dėl COVID ir būtų mirę be jo, bet panašu didžioji dalis visgi bus su COVID susiję.
conjurer 2021-04-07 12:17
sukeliančių slogą, o šitas covid19 kai kuriems pasireiškia kaip paprastas peršalimas. Su laiku, skiepydami ir kitais būdais, sumažinsime mirtingumą iki gripo lygio. Kai problemą turės tik antivakseriai, manau baigsis visi karantinai. Net ir dabar būtų įdomu mirčių statistikoje matyti tuos kurie pasiskiepijo.
bahuriux 2021-04-07 14:28
Jei leistum Lietuvoj viseims kontroliuojamai "paeiliui" persirgti, tai būtu ~17500 aukų, nes realus mirtingumas nuo koronos yra kažkur ~0,65%, o ne 2, ar 5 kaip jūs įsivaizduojat, nes jūsu "buhalterinės formulės" neapima besimptonių atvejų, kurių yra iki 4-5 kartų daugiau nei ištestuotų, plius dalis yra žmonių kurie išvis neužsikrečia nei su simptomais, nei be siptomų. Baik skiesti tas nesąmones, kaip ir su (trijų per visą Lietuvą) ligoninių perpildymu, o kitos tuo tarpu speciailiai laikomos tuščios. Vakarų pasaulyje mirtingumas (total) mažėja su laiku ir su kiekviena banga (net mažėja kai yra bangos pikas, ta parsme mažėja mortality rate). Užsidėk 7 dienų vidurkį ant užsikrėtimų Daily New Cases ir ant Daily Deaths https://www.worldometers.info/coronavir ... lithuania/ https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/ https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/france/ https://www.worldometers.info/coronavir ... y/germany/ https://www.worldometers.info/coronavirus/country/uk/ https://www.worldometers.info/coronavirus/country/us/ Tu testuokis nesitestaves imonėj kurioj dirba 100-500 darbuotojų ir visi vienas pro kitą malasi visus metus, plius vaikai darželiuose grupėse kartu visa dieną. Ką pasakysi tokiai įmonei, kai pratestaves surasi kad 5% užsikrėte bet besimptoniai, o 15-30% jau persirge ir turi antikūnių. Uždarysi tokią įmonę, OK bet toks užsikrėtimų skaičius daugmaž visur yra? O jei ta įmonė yra ESO, arba ten atsakinga už miesto komunalinius visus reikalaus, šiukšles, vandentiekis, nuotekos, dujos, policija, gaisrinė, ar dar kažkas tokio, siūlai uždaryt juos, kai rasi kad ten yra dalis užsikrėtusių. Konkrečiai mano darbovietėj jau niekas nebeužsikrečia, gal kokį mėnesį ar pusantro, net neįmanoma turbūt, visi daugmaž persirge, arba net negali užsikrėsti. Nors prieš kelis mėnesius visi galvojo, kad bus polnyj 3,14zdiec, kai koks ketvirtis, ar penktadalis persirgo. Atrodo jau kažkas ateina į protą, džiugu kad nevisų šalių vadovams sąmonė aptemus. http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... iam-gripui LIETUVOS RESPUBLIKOS KARO POLICIJOS ĮSTATYMO NR. VIII-911 PAKEITIMO ĮSTATYMAS https://www.google.com/url?sa=t&rct=j&q ... oSd1zNcq_g Šito tikrai reikėjo, jei reikėjo kokiu tikslu? Įdomu koklias teises turi karo policija kitose ES valstybėse.
HardAxe 2021-04-07 14:33
Na man įdomu ar tikrai yra vis dar tikinčių, kad covid tik nekaltas peršalimas? Manau žmonės tokios nuomuonės laikosi, nes pavargo nuo karantino, žiemos, izoliacijos ir kalba bele kalbėti norėdami grįžti į normalų gyvenimą. Kažkuriuo metu pačioje pradžioje natūraliai persirgtų gydytojai, pardavėjai ir kiti fronto linijos atstovai, tai epidemija kaip ir turėtų palaipsniui mažėti, ar ne? Na sakykim kiekviena sekanti banga vis sunkiau įsisiūbuotų, nes lengviausi plitimo vektoriai jau bus "išnaudoti".
immortallt 2021-04-07 18:49
conjurer, tai ir maras tik peršalimas gali likti, jei paskiepiji populiaciją. Kaip suprantu bahuriux, 17,500 žmonių paaukoti Lietuvoje būtų niekis. Ne esmė, kad ir skaičių pats išlauži, bet tebūnie ir 17,500. Kokį ekonometrinį modelį naudojai atlikti analizę? Ar kokiomis studijos rėmeisi, kad epidemiologų naudojamus skaičius keiti savais. Kontroliuojamai prasirgti reikėtų bent 5 metų. Besimptomiai imuniteto neįgyja arba iš viso, arba tik labai trumpam. HardAxe, natūraliai persirgtų gydytojai - tai ką, du mėnesius sveikatos priežiūros paslaugos neteikiamos?
Niemand 2021-04-07 19:01
Jei iš tiesų statistiškai imunitetas netvarus (įskaitant vakcinas), tada COVID taps sezoninio gripo analogu ir nepriklausomai nuo norų "vykdysime persirgimą" kiekvieną sezoną. Čia blogiausias įmanomas scenarijus.
Niemand 2021-04-07 19:04
Jei kalbėti apie "natūralų persirgimą", 90+ proc. medikų ir susirgę liktų darbingi. Bendru atveju dėl nedidelio peršalimo (simptomatine prasme) nedarbingumo niekas neduoda.
Evil Goku 2021-04-07 19:34
Spekuliacija...
AAA000 2021-04-07 19:39
patvirtintu mirciu nuo prasirgusiu - 3%. cia oficiali statistika coronos worldmeterio. nori pasakyt jie meluoja? as ta procenta stebejau - jis keitesi nuo mazdaug 8-9% pradzioje iki 2%, o daba uzkiles iki 3% vel. buvo labai trumpa laika lygtai zemiau 2%, 1,9% ar 1,8% kazkada. zemiau nukrites niekada daugiau nebuvo. o nuo aktyviu serganciu DABAR - kritiskai hospitalizuotu 0,4%. sitas buvo kazkuriuo metu ar net 0,2% ar 0,3%. vadinas tikrasis mirtingumas yra tarp situ skaiciu. man labai idomu kaip tu isgeneruoji tuos savo 0,65%? kai pvz jei lygint prasirgusius su aktyviais, tai dabartines proporcijos mazdaug 5 su 1. vadinas 3% mirtingumas teisingesnis 5 kartus labiau nei 0,4%. ir jei issikaiciuot matematiskai - bendras mirtingumas butu mazdaug ~2,56% kazkur (siam momentui, su paklaida apie 0,2%), nes tie critiniai lems tik 1/6 jei visi numirs. tai is kur tu generuoji tuos savo 0,65% bendro? nes pagal matematika 2,56% minimum... ir stabilizuojasi... kas yra LABAI BLOGA TENDENCIJA!!! kai naturalus pasaulinis mirtingumas tarp 1-1,5% plaukioja, turet kazkoki virs 2% artejanti i 3% mirtingumo prieaugi is salies cia yra KRIZE!!! ir ilgam. man juokingiausia is tavo 0,65% ta visa dalis po kablelio... kai worldmeteris prognozuoja mazdaug 0,2% paklaidoje, tavo tikslumas 0,01% eiles, kas yra maziausiai 20!!! kartu tiksliau nei pasauline statistika... tu gal koks aiskiaregys? nes megejai kaip mes galim prognozuot is loginio mastymo ne daugiau 0,6-1% paklaidos remuose. jei prieinam tik prie perdorotu bendru duomenu. specialistai prieinantys prie turimu pirminiu duomenu aisku tiksliau gali. bet tik lokaliose vietovese.. visa kita - sviesto riebumas... -------- kitas dalykas, is kur tu trauki tuos aiskiai lempinius 4-5 kartus besimtomiu daugiau nei oficialiu istestuotu? siam momentui pvz Lietuvoje prasirgusiu jau apie 8%. svedijose ten kazkur apie 10%. kai dare tuos masinius teritorinius tyrimus - rasdavo pradzioje iki 15-20%. o pas svedus nesieke 30% kaip supratau ir jie nusivyle, kad neapsikrete masiskai. tai maksimali riba tik 3 kartai... realiai pagal naujausius duomenis - net sitai per dau ispusta - nes yra tokie faktoriai: - besimtomiai realiai maziau uzkrecia... o metodika platinimo paskaiciuota pagal nustatytus. kas jau faktas, kad neteisingai. pervertinta gresme. prasidejusios vakcinacijos kampanijos simptominius paverte besimtominiais... tai masta dar sumazino. testavimo apimtys irgi dideja ir papildomu kiekiu ar prieaugio nenustato - realiai ta nematoma "tiketina kad prasirgo" dalis virsta i "nebuvo niekada uzsikrete". daug saliu testu jau privaryta daugiau nei aplamai yra populiacijos... mazos uzdaros sritysm visokie turciu anklavai ir 100% istestuotos yra kai kur... nu niekur nebuvo 4-5 kartu... ir 3 kartai buvo labai retai ir pradzioje... tai manau realybeje nenustatyti besimtomiai jau net gal maziau uz prasirgusiu nustatytu... ir net jau 1 karto nebesiekia... tai is kur tu vis dar cia traukineji tuos 4-5 kartus nes ju niekada isvis nebuvo...
bahuriux 2021-04-07 21:54
to AAA000 ir co https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries Coronavirus Cases: 133,387,333 view by country Deaths: 2,891,921 Kas reiškia 2,891,921 / 133,387,333 * 100 = 2.168% dabartinis fatality rate. Iš kur 3%? Apskritai pasaulyje iš 7,8 mlrd žmonių užsikrėtę yra 133,3 mln kas reiškia tik 1,7%. Tie 0,65% man užsifksavo nepamenu iš kokio straipsnio, lygtai t.lt rašė. Čia rašo 0.5–1% https://www.nature.com/articles/d41586-020-01738-2 Tyrimai daryti dar tada kai skiepų poveikio nebuvo, su skiepais turėtu dar mažėti fatality rate ir išvis bendras užsikrėtimų skaičius. Bet kariuomenė ir komendanto valandą įvesti visada galima, nu tipo šiaip dėl prikolo, o kodėl ne. Dar paskaitymui https://www.businessinsider.com/real-nu ... aly-2020-4
AAA000 2021-04-08 00:14
is kur iskasei 133 milijonus? prasirgo tik 110 milijonu, 23 milijonai DAR SERGA, ir neaisku mirs ar ne. kodel tu juos visus itraukei kaip sveikus? is kur tu jau dabar zinai, kad jie nei vienas nemirs? pranasu tapai ar kas? siaip tai ten 2,6-2,7% turi but, bet jie manau ivertina paklaida ir apvalina tiesiog. nezinau del ko butent 3%. seniau rode tiksliau, bet tikrai arciau 3%, o ne 2,2 manipuliuoji nepilnu milijonu gyvybiu... as parasiau kaip pamaciau siai dienai, o ne isvedineju kazka, kaip man noretusi. plius jei kinta duomenys, kinta ir mano nuomone. as gi ne konservas koks sakai nedaug? kai visiskai ismire jau principe kiekis kaip visa Lietuva ir dar + koks Monakas... as uz fizinio karantino priemoniu visiska naikinima, nuo to momento, kai vakcinacija jau pradeda duot didesni efekta, nei tos priemones. cia labai nesunku paskaiciuot - jei turet pilnus duomenis apie plitimo eiga salyje. ir tai tikrai ne 70% priskiepytu. zenkliai maziau. zydai net uz papildomas vakcinas moket nebenori - iskart derasi, nors prisirezervavo mum reikia panasiai elgtis. pradet veikt racionaliai, uzsiimt valstybes valdymu, o ne terorizuot is lempos gyventojus. jei valdantieji pradeda kazkokias neaiskias manipuliacijas - ar pasyvina neveiklumu - salint reikia is valdzios be pasigailejimo. nes karantino metu tokie veiksmai yra valstybes isdavimas. o kolektyvinis isdavimas - cia isvis - organizuotas nusikalstamumas. po kazkokiais mistiniais rusu puolimais tegu nesislepia... ir cia ne finansine krize. ne tas atvejis cia, kad politiniais sudais neprassmirstu... aiskina dar matai, kad reikes kadencijos pabaigos laukt ir uostyt konservizma...
immortallt 2021-04-08 01:01
Nu jau veikiat mane. Skiepai kuriami taip, kad dengtų didelę dalį galimų viruso mutacijų, ir siekiama parinkti taip, kad jei virusas mutuotų į pavojingesnį gyvybei būtent ir dengtų. Tad pasiskiepijus įgyji platesnį imunitetą, nei persirgus. Persirgus įgyji panašioms mutacijoms imunitetą, todėl skiepai ir reikalingi. Kad mutacijos vyktų, virusas turi plisti ir daugintis. COVID'as nebus dar vienu gripu, kuris turės savo sezoną, nes tai kitaip plintantis virusas. Jis iš niekur nieko neatsiranda. O ir mutacijos jo gali vykti kai žmonės serga. Kuo mažiau sirgs, tuo mažiau mutuoti galimybę turės. Čia ne teorija, o faktas, patvirtintas ne su vienu virusu ir vakcina.
HardAxe 2021-04-08 09:53
Ir mes būsim skiepijami AZ tik todėl, kad neturim kitos vakcinos. Jei gerai suskaičiau tarp eilučių. Truputį smirda UK tyrėjų darbas, bet man daug įdomiau kiek realiai efektyvi apsauga kiek ilgai ji išlieka ir kada mane paskiepys.
menten 2021-04-08 10:54
Teisūs kuria prasme? Kad visos vakcinos yra absoliutus blogis, o jie taip sakė, kai šitos vakcinos net nebuvo sukurtos. Tada ir plokščiažemininkai buvo teisūs, nes Žemė nėra idealiai apvali, bet šiek tiek suspausta (kaip kiaušinis) Parodyk nors vieną komentarą (nesvarbu antivakseris ar profesorius), kuriame buvo teigiama, kad "AZ sukelia smegenų venininių sinusų ir pasaito venų trombozę moterims iki 60 m. per 14 d. nuo vakcinos 1/ 400 000 dažniu" - kad būtų taip tiksliai nurodyta, kol dar nebuvo surinkti įrodymai. Nerasi nei vieno. Jei žmogus vadovaujasi žinomais/ akivaizdžiais faktais, kurie yra nepalankūs vakcinai, jis nėra antivakseris, o tiesiog žmogus obejktyviai pripažįstantis realybę. Jei aš sakau, kad apendicito operacija didina plaučių uždegimo riziką, tai aš nesu "anti-operacininkas", nes čia yra faktas. Jei sakyčiau, kad ta operacija didina smegenų vėžio rizika, tai būtų kliedesiai nepagrįsti jokiais įrodymais. Turiu omeny, kad nematau logikos sakyti ,kad vakcina yra šėtono ženklas, čipas, valdžios būdas žudyti žmones. Ir tada pasireiškus bet kokiai nepageidaujamai reakcijai (kad ir labai retai) sakyti, kad visi šie kliedesiai yra teisingi. P.S. čia nėra kalbama apie giliųjų venų trombozę (gal daug kas panioja ir nežino, kuo jie skiriasi). Šitame straipnsyje, po kuriuo visi komentuoja, būtent apie juos ir rašo.
conjurer 2021-04-08 11:22
Ne, tai geoidas. Kiaušinis yra ilgesnis per simtrijos/sukimosi ašį, o planetos atvirkščiai, trumpesnės per sukimosi ašį.
HardAxe 2021-04-08 14:36
Darant prielaidą, kad covid tik eilinis peršalimas - turbūt? Elgtis taip pat, kaip darytų skaudant gerklę/sloguojant. Jei jau modeliuojam absurdišką situaciją, tai tenka priimti absurdiškus sprendimus. Ačiū Dievui gyvenam XXI a. Įsivaizduokit kokia šikna būtų su tuo pačiu covid`u kad ir 2000m. O ką jau kalbėti apie 1980m.
Niemand 2021-04-08 15:28
Covid plinta lygiai taip pat kaip gripas, tik (galbūt) stabilesnis už gripą mutacijų prasme. Tiek gripas, tiek ir covid (šiaip jau visa koronavirusų šeima) turi natūralius rezervuarus - jais užsikrečia ar būna jų nešiotojais dauguma gyvūnų ir paukščių. Vietos mutacijoms su kaupu pakanka ir be žmonių. Palyginimui tymai neturi natūralių rezervuarų (serga ir perneša tik žmonės), todėl vakcinavimas yra itin efektyvus.
menten 2021-04-08 16:45
Ląstelinis imunitetas (vakcinos vs natūralus) veikė efektyviau prieš naujas atmainas. Ir ten paaiškinta kodėl to buvo galima tikėtis. Plačiau apie ląstelinį imunitetą: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7584424/ P.S. dar kažkas sakė, kad coronaviridae šeimoje yra peršalimo virusų, todėl SARS-CoV-2 (tai ir MERS?) formaliai yra peršalimo virusai. Teisingiau yra skirstyti pagal klinikinius sindromus, o ne taksonomiją. Rinovirusas ar adenovirusas niekada nesukels ŪRDS, o COVID sukelia jį gan dažnai. Pagal tokią logiką poliomielito virusą galima vadinti viduriavimo virusu (nes jis priklauso enterovirusų genčiai t.y. net ne šeimai), nes dauguma enterovirusų sukelia nesunkius simptomus arba žmogus yra tik besimptomis nešiotojas.
HardAxe 2021-04-08 17:34
ar tai reiškia, kad persirgus (ir sumažėjus antikūnių) <ląstelinis> imunitetas visvien lieka ir sekantys sirgimai (jei užsikrėsi) bus lengvesni?
_alvydas_ 2021-04-08 20:17
Ar yra duomenų, kad tie krešuliai susidarytų po antros AZ dozės ? Nors 1 atvejas?