„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

menten 2021-04-08 23:32
Kol kas visi užregistruoti atvejai po 1 dozės. Ir dauguma praėjus <14d. po vakcinacijos.
AAA000 2021-04-08 23:33
menten 2021-04-09 09:23
T limfocitai ir yra svarbiausi ląsteliniame imunitete. AAA, teks grįžti į mokyklos suolą ir pasikartot imunologijos pagrindus: https://www.ligos.lt/lt/terminai/imuninis-atsakas/1183/ https://en.wikipedia.org/wiki/Cell-mediated_immunity https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6156898/ angl. cell-mediated immunity P.S. tam straipsnį prieš tai tikrai buvo paminėta.
AAA000 2021-04-10 18:29
vistiek - figovai isversta tam tavo lietuviskam "isaiskinime". aiskiai nesigaudo "autoriai"... ar kas ta "isaiskinima" sukurpe... cia tik imunitete dalyvaujanciu lasteliu potipiai. B limfocitai juk irgi lasteles, tik gamina antikunius pagal "programa". prie ko cia kitoks imunitetas? seniau tiesiog neskyre mazesniu grupiu, o daba skiria jau. ju ten dar yra retesniu - kiek skaiciau su isvis unikalesnem savybem. imuniteto principinis mechanizmas toks pat abiem atvejais. jei cia taip tave apmokino destytuvai - tai duok i galva savo mokytojams aiskiai nekompetetingi... makrofagai isviso turetu but tada koks nors "bakteriologinis imunitetas" - jei taip aiskint... as asmeniskai manau, kad imutete dalyvaujanciu lasteliu kiekiai ir ju bazavimosi vietos tiesiog priklauso nuo to, kiek ir kaip evoliucijoje bendradarbiaujantys daugialasteliniai organizmai (mes) susidure su patogenais. nu ir yra toks pasiskirstymo ir paplitimo balansas koki turime. perteklius nereikalingas. nu ir viskas. o bendrai visa tai yra imunitetas. o ta tavo koncepcija - cia ne pagrindas - o kazkokie pasene imunologiniai pezalai... imunologijos viduramziai manau, kai tik dvi grupes tezinojo neitikinai vnz... "lastelinis imunitetas" ten isverst reiketu manau "lasteles tipas dalyvaujantis imunitete" - tada susisnekesim
_alvydas_ 2021-04-17 17:06
Nevisai į temą, bet čia buvo kalbėta ir plačiau apie pandemijos valdymą. https://www.youtube.com/watch?v=vRVSpD7TXMQ Neaišku ar jie tik pasinaudojo šansu ar tą šansą tikslingai "pasigamino" teisingai nuspėdami, kad želatininiai vakarai su šita problema nesusitvarkys, bet atrodo dabar jiem sekasi tai išnaudoti.