„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Hmz 2021-03-26 15:45
Viešajame transporte policijos nėra. Transporto stotelėse, eilėse prie kioskų irgi nera kas kontroliuoja. Aš suprantu, kad idealūs (maždaug kaip sferinis žirgas vakuume) piliečiai bus pakankamai sąmoningi ir dėsis kaukę pagal poreikį, bet realūs žmonės - ne.
Niemand 2021-03-26 15:53
O kam daugiabučio laiptinėje kaukė?..
Niemand 2021-03-26 15:57
Eilėje prie kiosko ar pan. grynam ore kaukė lygiai taip pat nereikalinga, kaip gatve einant ir laiks nuo laiko prasilenkiant su praeiviais. Grūdimasis eilėse, nesvarbu kur, blogai, bet kaukės čia ne prie ko.
bahuriux 2021-03-26 17:09
Šitą aš suprantu ir kantriai laukiu, kol baigsis visa šita nesąmonė.
AAA000 2021-03-26 17:48
"naturalus" mirtingumas priklauso nuo salies pilieciu amzius vidurkio. jei sakykim visi isgyventu 100 metu - naturalus mirtingumas butu lygus 1%. jei vidurkis sakykim apie 70 metu, tai "naturalus" mirtingumas apie 1,4%. cia kiekviena procento dalis labai aiskiai viska nusako. ir priiklausomybe yra eksponentine, o ne linijine - kaip tu ir panasus galvoja jei gyvenimo vidurki kazkokiais medicinos pasiekimais istempt iki 200 metu - procentaliai "naturalus" mirstamumas sumazetu tik nuo 1% iki 0,5%. ta prasme labai nezenklus 0,5% pokytis reiskia, kad mes visi gautume po papildomus +100 metu net!. o uzsikretus corona - mirstamumas siuo metu stabilizuojasi apie 3% duomenis ziurekit - galvojo, specai prognozavo, kad arciau 2% bus, net zemiau - bet visgi laikosi apie 3%. vyksta manipuliacijos visokios - politines ar medicinos munduro gynimo - nu bet cia nesvarbu... i 3% stabilizuojasi - kas reiskia, kad jei visi masiskai sirginesim SITU VIRUSU - visuomenes gyvenimo trukme bus tik apie 34 metus daba visi paplojam - jei bent kuris aiskinat, kad corona yra kazkokia fignia - tai jus tiesiog norit viosuomenes su mazdaug bezdzioniu tiketina gyvenimo trukme... va cia yra tas "naturalus" atsparumas, kur svedai vaikosi. aisku jei butu kaip prognozavo, kad bus apie arciau 1,5-2% - nu tai bent jau 50-65 metu temptu - nu gal ir ne taip "baisu"... ir siuolaikine "pazangiausia" medicina visiskai kolkas nesusitvarko su sita coronos problema. sakykim Lietuvos atveju - jei nieko nedaryt, visiskai padet skersa - nu tai vietoj 70 metu visi gyvens mazdaug iki 34 toks dar nedidelis nuostolis - tik apie 2 kartai. bet Italijos atveju - jie gi ne tokia skyle kaip Lietuva. ten vidurkis artejo kazkur netoli 90-95 metu net. ir net regioniniu "salu" su simtameciais buvo. nu ir atejo corona - ir visus iki 34 metu vidurkio nusmukde... per kelis menesius... visa medicinos "pazanga" iki viduramziu lygmens. cia pablogejimas net 3 kartus! jiems. o jus cia dziaugiates - kad pas mus atseit geresne padetis - "gripas" atseit puola. musu geroves atskaitos taskas kitas... skaiciuot ismokit vienakart. nes diskutuojat kaip vaikuciai... --------- vnz kolapsas... vakcinos teleis palaikyt tuos apie 1,4% vietoj 3% mirstamumo. ir TIK APIE 1-2 metus laiko!!!! va ir visa siuolaikine pazanga musu sauniosios medicinos juokas jama - su policija ir prezidentu-ministru kontrole kazkokias ampules vezioja ir blokadas rencia keliuose... paplokit dar karta... medicinos pazanga nugalejo
AAA000 2021-03-26 19:09
as gerai pasijuokiau is tokio kvailo pareiskimo. tu tik pademonstravai eilini syki buhalterizma pagal nekontekstinius parametrus. ten problema gilesnio lygmens - bendruomenine itaka per stipri, kad jie priimtu vakarietiskas vertybes pilnu komplektu. ir pagrindinis trukdis - religija. mes patys esam nelaisvi - kol toks kiekis religijos visuomeneje. kad taptume realiai laisvi - reikia atsikratyt religines itakos visuomenes lygmeniu. ir visokiu "tradiciniu testinumu". tada pazanga ir ekonomine gerove automatiskai atsiras - nes kruva intelektiniu pastangu nueis tam. nes zmones kai turi per daug laisvo laiko - pradeda kurt gerove. -------- ta prasme pagrindinis individo laisves parametras, kuris vertas demesio - yra laisvo laiko turejimas per visa gyvenima (laiko kiekis) ir pilnas priejimas prie visu imanomu resursu minimum lygiavertiskumo principu. jei neina daugint resurso, laisvai visuomenei reikia susikoncentruot i parametro gerinima. tokio kaip laisvas laikas. o ka daro valdzia? ypac dabar - ta "musiske vakartietiska" riboja galimybes, ilgina darbo prievoles - ir dar trukdo aplamai gyvenima. ir kai gyvenimo trukme mazina kazkokia suknista corona nuo kurios antivirusines vakcinos injekcijos verte metams nevirsija 5€ - mes dar gaunam kruva papildomu apribojimu ir suvarzymu... tu perkaiciuok tuos kinieciu suvarzymus laiko prasme. jei viskas tetrunka iki 14 paru - tai pas mus sakai yra laisvesne visuomene - nes teroras jau virs pusmecio... ten bent jau sprendimai aiskus... o cia savaitem aiskina kad tuoj tuo visus dulkins ir kasdien pranesimai ir gazdinimai... aplamai as apvogima per prievartinius mokescius irgi laikau laisves suvarzymu - baisesniu desimtis-simtus kartu uz ten kazkokias interneto psiaudo kontroles... nes cia tiesiogine ekonomine vergija. tiesioginis isnaudojimas. kai interneto suvarzymas - tik atkirtimas nuo resurso.
bahuriux 2021-03-26 19:41
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... -privalumu O tai ką aš jums kalu į jūsų galvas, visą šitą laiką? Mane užblokavo, ar čia bugas, kad man neina pagrindiniam puslapy prisiloginti prisiloginus meta į forumo pagrindinį puslapį, o gryžus į pagrindinį vėl riekalauja prisiloginti, žodžiu neina parašyti komentaro pagrindiniam psl. nuo šio ryto.
AAA000 2021-03-26 19:45
cokius kokius istrink - gal uzsibugino. ar narsykles logus isvalyk - gal uzsifiksavo kazkas kreivai.
bahuriux 2021-03-26 20:30
Tas pats ir telefone su opera ir kompe su FF ir edge ir nei vieno komentaro dar nemačiau po nauju straipsniu šiandien. Pabandykit pakomentuoti po šiandieniniu straipsniu, kad ir po tuo kur įmečiau nuoruodą.
immortallt 2021-03-26 21:31
bahuriux, ne tau vienam stringa login. Taip, lauke, kol nesigrūda nebūtina. Kaip yra su tuo užsikrėtimu, prasilenkus su sergančiu žmogumi minutę turbūt neužsikrėsi, bet jei per dieną su 30 sergančių susidursi ir pabūsi su kiekvienu po minutę, tai viruso gali spėti daug prisigaudyti, ir tada jau gali susirgti. Va kaip tik kalbėjau su kaimynu, tai kitas kaimynas atšventė savo gimtadienį su brolio ir pusbrolio šeima, viso 8 žmonės buvo. Visi 8 susirgo, 3 numirė. Čia daugiau dėl važinėjimo tarp savivaldybių "pas tėvus". Aišku, ten jau 55+ metų amžiaus visi. P.S. medicininė kaukė pirmiausia saugo ne tą, kuris nešioja, o aplinkinius. Todėl aš ir esu labai už nešiojimą, nes kad pats nesivalkatauju visur ir maža rizika užsikrėsti tai žinau, bet dėl kitų - nebetikiu jau.
Niemand 2021-03-27 00:11
Nesaugo arba ta apsauga artima nuliui. Pastaruosius keleta mėnesių turėjau ko gero daugiau medikų konsultacijų, nei per visą karjerą. Antra pagal dažnį problema buvo medikų užsikrėtimai darbe ir ASPĮ pareiškimai SODRAI, neva patys kalti, blogai kaukes nešiojot, nes jei būtumėt gerai nešioję, nebūtumėt užsikrėtę (nes jei dėl darbo, ligos išmoka gerokai didesnė). Asmeniškai "susidūriau" su 50+ židinių ne COVID skyriuose, kur medikams duodamos tik paprastos med kaukės (kartais, bet toli gražu ne visada plius pirštinės). Visais atvejais be išimties po COVID paciento paguldymo į skyrių (nes guldymo metu dar testo nebuvo), plitimas ėjo kaip miško gaisras, nuo 50 iki 90 proc. skyriaus medikų užkrėsdavo nepaisant to, kad su kaukėm visi, įskaitant pacientus, naudojimas griežtai pgl instrukcijas plius jokių aerozolius generuojančių procedūrų. Džiugu tik kad SODROS darbuotojai nepatikėjo, kad kaukės veikia...
_alvydas_ 2021-03-27 09:04
https://www.nytimes.com/interactive/202 ... acker.html
immortallt 2021-03-27 11:41
, jei sergantysis ją nešioja. SoDra siekia susimažinti išmokas... negražu..
Niemand 2021-03-27 15:03
Statistika iš ligoniniu rodo, kad net jei VISI ir medikai, ir pacientai su kaukėm ir jas dėvi taisyklingai, užsikrėtimo tikimybė nuo to nepasikeičia arba pasikeičia nereikšmingai. Paskutinis tyrimas amerikiečiu, kur siūlė dvi kaukes dėvėti, irgi nurodo, kad bendras kaukės efektas yra tik 10 proc., t.y. artimas statistiniam triukšmui. Ne SODRA siekė, o ligoniniu vadovai dėl nesuvokiamu priežasčiu bandė įtikinti SODRA, kad ju darbuotojai medikai patys kalti, kad užsikrėtė.
Evil Goku 2021-03-27 20:49
10% tai sakyčiau labai daug.
bahuriux 2021-03-27 22:53
Norit papasakosiu bajerį, šiuo metu dabar Klaipėdoj vienoj iš pagrindinių ligoninių yra 8 pacientai išvis įskaitant visus su covid ir visus kitus ir taip praktiškai visus metus jau. Nežinau kaip jums, bet man tokia situacija ligoninėse, statistikoj, žiniasklaidoj ir valdžios veiksmuose yra anekdoto lygio. Galėtu nuvaryti žurnalistai ir paviešinti kokia "baisi" ta corona ištikro ir kokia "prasta" situacija.
AAA000 2021-03-27 23:17
siaip yra gi telefonai visokiu zurnalistu ir redaktoriu pvz spaudos paskutiniam puslapy. arba saituose kur kontaktai. paskambink ir tiek. patys issiknis situacija. aisku jei ji pasirodys idomi.
svetys 2021-03-28 08:21
Sunku patikėt, kad taip gali parašyti suaugęs žmogus. Priešpriešinis klausimas: O kodėl valytojos negauna 2000 eurų atlyginimo?
Niemand 2021-03-28 14:32
Pakankamai daug (geriau nei nieko) aukštos rizikos aplinkose, bet nereikšminga mažos rizikos aplinkose, pvz, gatvėje. Ką pagaliau vienbalsiai pripažino ekspertu grupė, kai naikino kaukes lauke.
bahuriux 2021-03-28 15:18
Priežastys labai paprastos ir lengvai suvokiamos. Betkokia trauma ar liga darbe darbo metu reiškia viršininkams aiškinimasi visokių raštų rašymą ir nežinau tiksliai bet ko gero darbinė trauma ar liga didesne dalimi apmokama iš darbdavio. Net jei tai savivaldybės įmonė, vistiek visur taspats. Reiškia viršininkams išsimokėti premijas nelieka tiek daug biudžeto.