„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kestutisz 2021-03-19 22:02
Taip, chaoso valdymui kažkiek galima - na kokias 2 ar 3 savaites, kol bus sugalvotas planas. Ne tas "planas", kad ai ką nors padarom - pvz uždarom ir važiuojam pailsėti (kitą dieną dar suvažinėjam tortuko bo pritrūko), o realiai sėdint kiaurom parom kaip popiežių renkant. Aš net galėčiau pagalvoti ir gal net sutikti kažkokiam ribojimui, kad kituose miestuose negalėtum įsigyti paslaugų, nebūtų ko net po parduotuves ir kitas susibūrimo vietas vaikščioti, bet tikrai ne tokiam idiotiškam kaip dabar. Neįmanoma? Dar ir kaip įmanoma, tik kur visi tie protingi žmonės, kurie kažkada sugalvojo talonus (ar latviškus rublius Latvijoj), privatizacijos čekius etc, kad medinių rublių srautas nenuneštų visko - ir tai buvo dar iki visokių ten technologijų. Nori prie jūros? Važiuok, tik kanistrą įsimesk ir maisto pasiimk. Nori sportuot ir trūksta kvadratų? Sportuok naktį tam pačiam sporto klube kaip visada, kokios bėdos. Ir t.t. ir pan. Ir išvis prie ko čia kvadratai - vos kasdien vaikštau parduotuvėn - ten kvadratų tikrai per žmogų mažiau nei tarkim Smėlio Arenoj, ką jau kalbėt apie teniso kortą... Ir realiai asmeniškai visiškai dzin, kad gal užsikrėsiu parduotuvėj ar mieste su kuom be kaukės prasilenksiu (išvis į miestą pasivaikščioti jau metus einu dažniau nei bet kada iki to, tik uždarymo "dėka") ar gal besimptomis - vistiek priverstas sėdėti namie, sportuot neleidžia, keliauti irgi - absoliučiai jokios motyvacijos kažką ten saugoti(s).
AAA000 2021-03-20 01:28
tu neivertini fakto, kad Lietuvoje labai sudinas medicinos lygis ES mastu. mes anksti mirstam. vidutine trukme gyvenimo labai trumpa. labiau "naturali". ir sitas faktorius tiesiog automatiskai labai pagerina statistika mirimu nuo coronos. nesvarbu ka ten daro medicina ar valdzia - musu coroniniai rodikliai bus geri savaime. nes tiesiog nera daug tu kritiniu grupiu ilgaamziu - kurie mirsta labiausiai salyse su geresniu medicinos lygiu coronos epidemija zenkliai agresyvesne. svedai tai grybo pripjove ir tiek... ten gi pensionu salis. pas juos veikia tik reljefinis ir visuomenes uzdarumo faktorius - kur pristabdo kazkiek. bet dabar jiem pz - jei nesusivakcinuos masiskai. bet jie turi pinigu ir turi galimybiu susipirkt net ir reikiamus vakcinu kiekius. o socialiniai resursai faktiskai puikiai isvystyti. taip kad spes belenkada pasitaisyt situacija. jie mazai kuo rizikuoja. kai pas mus net cia visiskai sudina situacija... pas mus net smulkios valdzios klaidos kirs visuomenei skaudiziau nei svedam. as manau baxuriux klysta - jei galvoja kad svedu modelis mum tinka. nors prielaidos jo neblogos. cia tikrai ne maras viskas ka reikia daryt - tiesiog pasirengt masiniams testavimams (orientuojantis i realiu laiku), mutaciju stebejimams (paskatint pinigais modernizacija bent jau Vilniaus su Kaunu) ir visu imanomu aprobuotu vakcinos rusiu uzsipirkt (orientuojantis i piguma ir gamybos pritraukima). fiziniai karantinai principe yra perteklines priemones, nes situacija jau gana aiski. vakcinavima reikia paleist gal net vaistiniu lygmenyje manyciau - pilnai komerciniais pagrindais. ir sustiprint testavimus polikliniku lygmeny. as manau cia reikia visa medicinos sektoriu (diagnostika-skiepijima) galbut perdaryt. nu panasiai kaip odontologijoje. kai daug smulkiu kabineteliu... nes panasu poreikis bus ilgam... kartu ir sustipretu medicina kazkiek. tarp kruvu dabartiniu sudamaliu ir sundaktariu gal net keli profesionalai atsirastu o jei prades valdzia vel savo popierizmus, keliu barikadas ar ten kazkokius pasus kist - tai tada reikia su sakem pakutent ar paankstint rinkimus
Dannas3 2021-03-20 09:34
baxuriux viska ka tedarai, tai zongliruoji is siknos trauktais skaiciais. Nezinau kaip dabar, bet pries puse metu tyre Stokholme koks procentas turi antikuniu, tai tebuvo apie 7 proc. Tai tie 35 proc velgi gali but is siknos istraukta ir tiek. Mes tau sakom negalima lygint Svedijos su kitais, nes jie naturaliai gyvena karantino salygom, tu arba apsimeti durnu arba tycia ignoruoji. Prie ko ta Lenkija, ne, pas juos ne dabar prasidejo.Pas juos irgi panasi zopa buvo tuo paciu kaip ir Lietuvoj, tik matyt per daug atleido ir turi ka turi dabar. Taip kad trauk normalia statistika, o ne svaig su is oro trauktais skaiciais.
conjurer 2021-03-20 10:29
Tai visgi manai kad nuo praeito balandžio iki šio bus 180k mirčių lietuvoje, vietoje įprastų 40k? Ar aš nesupratau ką nori pasakyti? Nes iš šito mano pasisakymo tu nulinkai į politiką, būtent į tavo nemėgstamus konservatorius (beje aš nemėsgtu tavo mėgstamos partijos, tai nesiūlau labai politikuoti).
VirtualGadget 2021-03-20 13:38
Skiepus kaip suprantu gamina trys valstybės. Ir gamybos tempai neatitinka poreikio. Kokios yra to priežastys ? Kodėl skiepų gamyba negali užsiimti kokia Vokietija Norvegija Prancūzija ar kita kuri valstybė? Neturi formulės ? Tai kodėl sukūrę skiepus ja nenori dalintis ar parduoti ? Kas dėl protingesnių kažkurių valstybių gyventojų tai skiriasi gal temperamentas kažkokie religiniai ar kitokie įsitikinimai. O taip tai didesnio skirtumo greičiausiai nėra. Šuo gi irgi protingas ir paklusnus tai čia kaip pažiūrėsi, kokie to protingumo kriterijai.
immortallt 2021-03-20 15:31
Tavo įsivaizdavimas skiepų gamybos - susirandi sandėlį, pasamdai kelis tūkstančius Ivanų, jie paspjaudo į ampules, dar įlašina su pipete "vakcinos" ir snargliu užklijuoja? Priklausomai nuo skiepų, tau reikia ne tik clean room, bet visos didžiulės patalpos, kur vietoje turi turėti aktyvių medžiagų ir pagalbinių medžiagų maišymo, kokybės užtrikrinimo, išpilstymo įrangą. Tokius gamybos pajėgumus vysto po 5-15 metų. Baigsis COVID, vėl dirbs su 30% aprkova kokius 30-50 metų.
_alvydas_ 2021-03-20 18:57
https://www.youtube.com/watch?v=EvoFHSBrmEc Įsivaizduokit kokioj Šiaurės Korėjoj augtų koks labai retas augalas iš kurio jie gamintų labai gerą vakciną, manot pasaulis nepirktų? Arba pvz. meteoritas atskrenda, tipo rusiškų raketų jam numušti nenaudosim, nes jų politika nepatinka (aišku yra už ką bet tai ne apie tai aš). Mano supratimu Europa galėjo pvz. pasakyti kremliui paleiskit politinius, tada pirksim tą jūsų Sputniką. Jaučiu būtų paleidę dėl tokio biznelio. Nes turim problemą, nei Zenika, nei Jonson neprilygsta Sputnikui. Yra aišku geresniu už Sputniką: Biontech, Moderna, bus Nonovax, Curevac, bet ar jų užteks visiem ir kada dar pastarosios dvi gal tik vasara bus geriausiu atveju. Kitos vakcinos: >>https://www.nytimes.com/interactive/2020/science/coronavirus-vaccine-tracker.html
AAA000 2021-03-20 21:06
vien aprobuotu skiepu pasaulyje siam momentui yra gal kokiu 20 rusiu gamina firmos, o ne valstybes. valstybes uzsiima tik neleidimu skiepyt savo kontroles zonose. valstybe yra tiesiog aptvaras, su kontroles aparatais, kur saugo savo aptvaro bezdziones. nuo visokiu esamu ir sufantazuotu pavoju (saugo tipo mus ) . mes tik esam aptvare su labiausiai pripazinta kontrole, kur isileido tik 3 prekes nuo coronos
bahuriux 2021-03-20 22:14
Dėl Švedijos tai ar tu pats apsimeti durnu ar kas su tavim negerai, jei jie ten jau nebemiršta beveik nepriklausomai nuo užsikrėtimų skaičiaus, prie ko čia karantino, nekarantino sąlygos, tiesiog jie jau praėjo tą etapą, kai senukai lankstėsi, dabar atsparesni like, nebeužsilenkia taip lengvai ir nebeužsikrečia irgi taip lengvai. Čia dar studija simptominiai vs besimptomiai atvejai, vs kaip lengvai, ar sunkiai užsikrečiama. https://www.newsroom.co.nz/is-asymptoma ... widespread
kestutisz 2021-03-21 00:11
Meluot nereikia (tiesa, dabar čia turbūt pirma mintis kur ateina į galvą išgirdus žodį "statistika"), bet ir pūsti ten dramblio irgi ir ten kažką gąsdinti nereikia. Na, tyrė kažką, kažkoks procentas teigiamų, tas skaičius gal kažką ir reiškia (bet net ne sergančius, o turinčius ar tebeturinčius aktyvių/neaktyvių sukėlėjų). Pats kiekis realiai irgi dzin - vistiek gi kad ir pastebėjęs simptomus tiriasi retas, nes visi prigąsdinti (uždarysim tave!, uždarysim visą tavo šeimą/pamainą!, etc). Vienintelį realų variantą kažkokiem skaičiam matau tik ablavą kokioj parduotuvėj - atbėga kariūnai, išguldo visus 100% ant grindų, paima mėginius iš nosies, kraujo - na ir iš to jau kažką skaičiuoja procentais kiek čia serga/persirgo. Visa kita šakėm ant vandens.
immortallt 2021-03-21 15:10
Rusijai reikėjo atlikti klinikinius tyrimus (tokių nealtiko) ir pateikti Europos atsakingai institucijai dokumentus vertinti. Jokių ten "paleisti politinius kalinius" nebūtų reikėję. Greičiau priešingai, šiuo atveju Rusija reikalautų naikinti sankcijas jai, o tiksliau daliai asmenų bei apribojimus dėl prekybos technologijomis. Kaip galima teigti, kad neprilygsta Sputnikui, jei efektyvumo skaičių realiai paėmė palubinskį? Pradžioje buvo mažesnis, po to pagerėjo, kai vakaruose paviešino geresnių vakcinų. Kol kas panašu Rusija vakciną parduoda labai norintiems, su sąlygomis ir reikalavimais. Labai nori vakcinos - parduok mums nacionalinius dujotiekio valdytojus. Klininkinių nori? Vakcinos tada nenori. Vakarai į tokius žaidimus neina, užtat jų vakcinos čia ir nebus.
_alvydas_ 2021-03-21 17:32
https://howmanyleft.info Ne palubinskis, sakau gi pirma didele doze suformuojamas imunitetas prieš vektorių spyglio nešėją. Veiks normaliai tik miksai tokiai technologijai kaip Zenikos, Jonsono, Sputniko. Kokie miksai čia fantazijos reikalas , kol kas oficialiai turim tik vieną miksą, sputniką. Ten kito pranašumo ar stebūklo jame nėra jokio. Nors gal dar žmogaus adenovirusas saugiau. Bet tai gerai paaiškina ir Sputniko rezultatus ir Zenikos rezultatus 90% efektyvumo kai davė puse dozės pirmu skiepu.
Evil Goku 2021-03-21 18:30
Skaičiuodamas persirgusių skaičių darai didžiulę loginę klaidą. Nes manai, kad visi teigiamą testą gavę buvo su simptomais. Pandemijos pradžioje, kai buvo testų stygius, tai buvo tiesa. Dabar testavimo apimtys daug didesnės ir testuojama daug besimptomių. O tavo teiginys kad daugiau numiršta nuo karantino, nei nuo viruso yra grynų gryniausias melas.
bahuriux 2021-03-21 19:35
Tai jei žinai geresnę tiesą nei objektyvi realybė ir surinkta statistika, tai eik rašyk tiems anot taves šarlatanams iš statistikos departamento, kad niekas nuo karantino netiesioginių padarinių nemiršta ir kad jie baigtu meluoti, arba patys nemalkit š. https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1425390 prie didelių norų neapdorotus duomenis būtu galima rasti statistikos departamento tinklapyje.
Evil Goku 2021-03-21 19:53
WOW 15 min straipsnis.... Mirtingumo Lietuvoje statistika: https://osp.stat.gov.lt/statistiniu-rodikliu-analize#/ skirtumas pernai metų ir daugiamečio vidurkio ~3,5k. Gal gali paieškoti kiek numirė žmonių Lietuvoj pernai nuo covido? Dar jei nesunku pažiūrėk, keliais žmonėmis daugiau pernai mirė Rusijoj (lyginant su kelių metų vidurkiu). Ten karantinas buvo daug švelniasielis. Tik reikia neužmiršti, kad jei žmogus numirė, nes bijojo kreiptis į ligoninę ar jei ligoninėje negavo reikiamo gydymo, dėl per didelio krūvio, tai nėra mirtys dėl karantino. Netgi atvirkščiai, tai mirtys dėl nepakankamo karantino.
conjurer 2021-03-21 19:56
Manau duomenų ištraukimas iš statistikos puslapio turi būti ne dėl didelių norų, o dėl savo teiginių pagrindimo. Bet jei tas nebuvo padaryta iš karto, spėju tikri duomenys nepatvirtina skelbiamų teiginių, o kadangi visi nesiknis, bus tų kurie patikės tais teiginiais.
immortallt 2021-03-21 20:23
Ai tavo pasakymas, yra atliktas klininkinis tyrimas. Apie Rusijos "net analogov v mire", jau net vakarų Europoje supranta, kad nesąmonė. Prisigirti galima daug, o įgyvendinimą sveikatos sektoriuje įrodai klinikiniais tyrimais. Jie teigia, kad yra 2 vektoriai, ir? Aš galiu teigti, kad iš mano unitaze pasemtame vandenyje yra 99 vektoriai. Sterilizuosiu dar kad nenumirtų nuo kraujo užkrėtimo žmonės, ir galiu pardavinėti? AZ klinikiniai tyrimai atlikti, ir verifikuoti.
menten 2021-03-21 20:50
Anksčiau buvo manoma, kad būtent šimpanzės adenovirusas turės tokį pranašumą, bet rezultatai priešingi Propoganda tik tiek, kad paskelbė jog vakcina sukurta dar rugpjūtį (esą pirmi pasaulyje). Realiai vakarų įmonės fiziškai vakciną sukūrė anksčiau. III fazės rezultatus irgi paskelbė daug anksčiau, rugpjūtį Sputnik net nebuvo pradėję III fazės.
iPienius 2021-03-21 20:55
pamenat pries metus mirtis Italijoje ir baisia panika? pasirodo, kad Italijoje panasios pandemijos (gripo) buna kasmet. ir mirciu mastai daznai buna didesni, nei buvo nuo covido tuo metu. https://www.euromomo.eu/graphs-and-maps cia yra detali mirciu statistika, tik reikia pasirinkt Italija. ir ten parodo, kad Italijoje kasmet buna panasios mirciu bangos nuo gripo. covidas nelabai issiskyria ir paciai sveikatos sistemai buna bedu tvarkantis su ligoniais, nes nera tam pasiruose. ten rimciau paieskojus galima ir kitose salyse rasti seniau buvusius staigius mirtingumo suolius. pvz galima palyginimui itraukti svedija. 2021 pradzioje vel didelis suolis Italijoje, o Svedijoje zymiai mazesnis nei pries metus. bet esme ta, kad covidas vos ne eilinis mirciu padidejemis, kuris buna beveik kasmet panasiai tuo paciu metu
_alvydas_ 2021-03-21 21:01
Nereikia čia maišyt politikos, man pvz nesvarbu kas sukūrė, nors ir Kūba. Galėjo tiesiog jų kolektyve pasitaikyti kažkas gabesnis nei Zenikos kolektyve. Kitas dalykas gamybos kultūra, bet tai gi siūlosi sputniką gaminti vokiečiai, italai savo pagrindinėj gamykloj, jau nekalbant apie vengrus, indus ir dar bala žino kiek. Nereikia būtent sputniko, bala jį devynios, tiks labai daug kas: Phizeris, Moderna, Curevac, Novovax, Valneva, gal net Covaxin ir kiniečių keleta. Jonsonas irgi gerai, bet tada neduos oficialiai kitos dozės miksui, o viena dozė irgi mažoka (pagal tyrimų rezultatus). Nors, bet gal tada jau bus galimybė pačiam dasipirkti antrą dozę bet kokios iš išvardintų. Bet jei tą nelaimingą sputniką gamins vokiečiai ar italai tai be abejonės rinkčiaus jį vietoj ZN.