„AstraZeneca“ vakcinos tyrimas pateikė atsakymą dėl kraujo krešulių rizikos

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dannas3 2021-03-18 19:40
Pasiskiepije ir del to susirge lengva forma, neplatina viruso. Gal paaigooglinam elementariai ir aisku nesiremiam visokiu kiguoliu firmusmedikus.
immortallt 2021-03-18 19:44
Aš suprantu, kad HardAxe turėjo omeny, ne pasiskiepijus pajutus simptomus, o po skiepo visgi užsikrėtus tikru virusu nuo kito asmens, gali sirgti. Ir bent jau kiek aš žinau, gali užkrėsti kitus. Todėl ir neskubama su pasiskiepijusių ir prasirgusių "žaliais pasais" ir išskirtinių sąlygų sudarymu, nes svarbu ne kad individas būtų pasiskiepijęs, o visuomenės didžioji dalis.
AAA000 2021-03-18 19:54
belenkokia forma. gali ir mirtina. cia priklauso kokia apsikretusiojo sveikatos bukle. nuo platintojo nepriklauso. skiepytas tik maziau laiko platina ir mazesnius viruso kiekius. bet PLATINA vistiek. vien del to tie vakcinaciniai pasai yra visiskas absurdas ir debilizmas. nes jei pvz kerti karantino zona - aktualu tik ar tu tuo momentu nesergi ir nepernesi gyvybingo viruso ant pvz kuno ir daiktu pavirsiu. tas skiepu registracijas ir tokio stiliaus pasus sugalvojo is esmes debilai kai realiai veiksminga kontroles priemone - tai tik sakykim pilna dezinfekcija visko kas keliauja per siena ir istyrimas ar neserga. bet tik metodu kuris butu 100% patikimumo. va ko reikia. o cia parodo kazkoki popiereli... nu kas per absurdai man tai juokingiausia ,kad tokie kaip imortal tokias idejas ir prastumineja... nes buhalteriskai jos kazkoki rezultata duoda - bet tas rezultatas visada plaukiojantis ir nekonkretus. nu yra tokie veikejai - drumscia vandeni ir nauda gaudo. taip sakant - TIPINES paraziteliu veiklos... astrazeneca - irgi tokie... nu bent sioks toks progresas visgi ivyko. dabar girdejau pazada - juos tipo privers info lapely parasyt - kad galimos komplikacijos nuo tromboliziu kur nors 50 puslapyje smulkiu sriftu ir dar uzmaskuos informacija kokiais nors superduper medicininiais-techniniais terminais, kurie dar bus uzpatentuoti kokie - ka jie reiskia ir dar kokios konfidencialumo autorines teises jiems galios, kad issiaiskint vien ka tai reiskia jus isivaizduojat vartojai cia pergale pasieke! daba bus REALUS skirtumas - bus vakcinos su tipiniais lapeliais, o astra zeneca dar su specifiniu sudinu irasu - kad sita vakcina - GALIMAI SUDINESNE!!! ir LT ministeriukas net pazadejo, kad gales sitos vakcinos atsisakyt ir GAUT kitos (jei tos kitos bus ). jus suprantat - konservatorius ir visa ta saika sukciu, kur tipo ivedineja rinkos ekonomika, ir visada tik uz ja eina - priverte rinkos desni vykdyt. REALIAI vykdyt rinkos ivedinetojus PRIVERTE rinka ivest vieno rinkos gaminio atzvilgiu jei tokiais tempais progresas vystysis. net del tokio sudo tiek pasauliniu pastangu reikes - nu tai bezdzioniu civilizacija taip ir liksim FAKTAS...
Niemand 2021-03-19 00:37
O kame ginčo objektas vienok?.. Niekas neneigs, kad karantino tikslas sulėtinti/atidėti plitimą dėl trijų priežasčių: - kad medicina neužsilenktų; - kol sulauksim masinių vakcinų su viltimi, kad padės; - su durna viltimi, bet mirštančia paskutine, kad epidemija natūraliai išsikvėps. Jei be paskutinių dviejų punktų, teisinga strategija akivaizdžiai "palaikyti" stabilų maksimalų suvaldomą užkrėtimų tempą, kad kuo greičiau, bet neužlaužiant medicinos visi persirgtų. Jei su paskutiniais dviem punktais, neįmanoma įvertinti šiai dienai, o atgaline data visi gudrūs. Po metų dvejų bus matyti, pasiteisino viltys ar ne ir koks žalos/naudos balansas. Vakcinacijos rezultatai kol kas stipriai per žali, kad kažką rimtai prognozuoti.
immortallt 2021-03-19 11:38
Izraelio vakcinacijos rezultatai jau matomi. Dauguma pandemijos valdomų priemonių nuimta, atvejų skaičius stabiliai mažėja. Persirgti visiems kontroliuojamai reiktų kokių 3-5 metų. Kontroliuojamai persergant neišvengsi mažiausiai 30 000 mirčių, o gal ir 45 000. Ką parodė kitų šalių patirtis, ir Lietuvos. Nulaikyti valdomoje situacijoje kai jau leidi sirgti populiacijoje ant ribos kiek gali sveikatos apsaugos sistema susitvarkyti, yra beveik neįmanoma. Iš esmės kas bandyti palaikyti 1 laipsnio paklaidoje skysčio temperatūrą ties 95 laipsniais, kaitinant ant liepsnos, kurios temperatūra svyruoja tarp 800 ir 1200. Kitaip sakant - "sėkmės". P.S. kontroliuojamai persirgti 30-45k mirčių, o paskiepijus AZ, ir darant prielaidą, kad visi krešuliai kurie susidarė paskiepijus yra sukelti vakcinos, mirs 3-4 žmonės. Skirtumas 10 000 kartų. Bet ne, skiepai yra blogis. COVID vadina peršalimu, bet mirties tikimybė už peršalimą kai realiai mažiau 10 kartų, tai tada jau baisu ir visi dreba. Niekas nemato dramblio kambaryje ir kad šika visur, bet bijo kad įskridusi musė prišiks ir namai prasmirs...
bahuriux 2021-03-19 12:51
Naudos/žalos balansas ryškiai ne karantino naudai, nes mirė daug daugiau žmonių nuo netiesioginių karantino padarinių, nei nuo coronos ir dar daugiau mirs po to nuo užleistų ligų. Kad padaryti tokias išvadas man užteko PSO ataskaitos kol dar nebuvo Europoj karantinų jokių 2020 metų pradžioj. Nes jau tada buvo aiškūs skaičiai 80% perserga be simptomų, arba su labai švelniais simptomais, 10% atsiduria ligoninėse 4% renimacijoj, pusė reanimuojamų miršta išviso apie nuo nustatytų atvejų 2%. Atsiminkit kad Kinijoj besimtomiai net nebuvo įtraukiami į užsikrėtusių sąrašą, kuris gali būti 5 kartus didesnis. Beto mirštas kas? Devyniasdešimtmečiai kurie ir taip ligos patale guli ir tai dar nevisi. Jaunimas ar pagyvenę žmonės, jei jiems nesukyla citokinų "audra" išvis nieko nejaučia, arba lengva peršalimo forma būna. Šitokių duomenų daugiau nei pakanka, kad nepriiminėti debiliškų sprendimų, ant jausmų ir asmeninių tragedijų pagrindo. Aš nevertinu per asemninę prizmę ir asmenines tragedijas, net jei mano tolima giminaitė mirė nuo coronos. Na jai buvo 90+ ir ji jau gulėjo lovoj visą laiką, tai ar AstraZeneca, ar corona šanciai mirti buvo beveik vienodi. Kiti draugai ir giminaičiai persirgo net nežinodami, tik iš privalomų testų sužinojo, kad teigiami.
bahuriux 2021-03-19 13:06
Neteisingos visos tavo prielaidos, vien tik dėl to, kad realiai persirgusių ir užsikrėtusių dabar gali būti iki 5 kartų daugiau nei nustatytu atvejų, iš to seka visai kiti skaičiai, žiūrėk paskutinę Švedijos statistiką (vidutiniškai 7 dienų vidurkis) užsikrėtimai vs mirtys dabar šiuo metu. https://www.worldometers.info/coronavir ... ry/sweden/ O karantinas tai tikrai nužudė daugiau nei corona.
conjurer 2021-03-19 13:22
Na jau praėjo kaip ir metai nuo pirmos bangos, turbūt situacija aiški. Gal netyčia po ranka turi nuorodas į statistiką, kuri tai pasako?
immortallt 2021-03-19 13:22
Bahuriux, neteisingą metriką žiūri. Kai įsijungi naujų atvejų skaičių, tada matai, kad paskutines 30 dienų, vis atvejų daugėja. Mažėjimo nerasta. Tad ne, didžioji dalis populiacijos neprasirgo. Gerai tai, kad lygis naujų atvejų sumažėjęs visgi nuo piko, atitinkamai, reiškia ir sveikatos apsauga spėja suktis, ir mirčių mažėja. Ir net jei Švedijoje nepagavo 80% atvejų, prasirgo vis tiek max 35% populiacijos. Realiai nebus daugiklis 5, ir tarp naujų atvejų bus pasikartojančių. Taip kad optimistiškai 30%, realistiškai 15-20%. Taip, karantinas pakenkė kitiems pacientams, tačiau, didžioji dalis paslaugų nebuvo prieinama tik pirmojo karantino metu. Nuo rudens, mano artimųjų patvirtinta patirtimi, jokių problemų patekti pas specialistus, apart pačiame piko antrosios bangos, tai gal 3 savaitės. Į ligonines dėl kitų ligų priima, nepriėmė pačio piko metu, kai ligoninės buvo perpildytos. Gimdyves, be komplikacijų išrašydavo anksčiau laiko, nes tame pačiame aukšte ir COVID pacientus laikė. Corona tik truputį baisesnė už gripą? Nuo gripo Lietuvoje per metus miršta vidutiniškai apie 12-13 žmonių. Piko metu per dieną mirdavo nuo COVID 40 žmonių, gal iki 60, reiktų tikrinti išvalytą statistiką. Tai taip, per dieną mirė daugiau nei per vidutiniškai 5 metus nuo gripo - tik šiek tiek baisiau nei gripas. Lygini rakštį piršte su kuolu persmeigtu per kojos arteriją kirkšnyje. Išsikvėpė COVID - pasižiūrime pvz. Lenkiją. Pirma į galvą šovusi šalis. Daugiau tikrai yra, kur tavo teiginys neteisingas. Perteklinės mirtis dėl karantino - ir taip, dėl per griežto karantino, ir ne visai. Perteklinių mirčių didesnė dalis buvo prasirgę COVID, ir kardio sistemu/plaučių ligos pribaigė. COVID būtent pažeidžia šias sistemas, tad jei nenužudė tiesiogiai COVID, sveikimo periodu šios sistemos galėjo neatlaikyti dėl viruso žalos. Tas pats WHO šitą irgi buvo išanalizavęs ir pateikęs duomenis. viena didelę klaidą darai, manai, kad paleidimas sirgti visos visuomenės, išlaikys konstantą 2% (Lietuvoje apie 1,2-1,4% išlaikėme), bet paleidus ir perkrovus sveikatos apsaugos sistemą mirtingumas auga iki 6-10%, priklausomai kaip blogai. Tada šoks ir kitų ligų mirtingumas, kurie net neturėjo kontakto su COVID. Sveikatos apsaugos sistema ir mirtys yra mechanizmas. Užkirtus vieną "krumpliaratį" subyra viskas. Sugriūva sveikatos apsauga, mirsi nuo apendicito uždegimo. P.S. tai kad mirtingumas COVID mažėja prielaidą galima atmesti, nes Europoje plintanti britiška atmaina ir plinta greičiau, ir mirtingesnė. Pas švedus gal dar neatkeliavo.
Niemand 2021-03-19 14:08
Formaliai tas teisybė, visų koronavirusų ir dar eilės kitų sukeltas ligas medikai vadina peršalimu. Tik šita peršalimo versija nusipelno priešdėlio super. Mirtingumas palyginus su sezoniniu gripu min x10, o palyginus su kitais peršalimo variantais - min x100. Čia panašiai kaip su sezoninis gripas vs ispaniškas gripas, abu formaliai gripai, bet pasekmės mažumėlę skiriasi.
Niemand 2021-03-19 14:15
Ta prasme paaukoti procentą, du populiacijos nieko tokio, nepaisant šanso tegul ir be garantijų to išvengti?.. O kodėl paaukoti 10 proc. tai jau nebegerai?
bahuriux 2021-03-19 14:16
kartų nenustatyti atvejai) = 0,8-4%. Reiškia tai būtu labai neoptimalu ir neatsakinga prieš savo piliečius. Bet valdoma pandemija su labai švelniu karantinu Švedijoj suveikė idealiai. Jie pasirinko tokią startegiją manydami, kad vakcina nebus sukurta greitai jei išvis bus sukurta efektyvi vakcina, o corona virusas nėra toks labai mirtinas. Priemonių sąrašą su minimaliu ekonomikos sušikimu aš parašiau kažkuriem ankstesniam poste ir tik tas vieninteles priemones aš pateisinu, nes jos realiai veiksmingos 90-95% nuo visų dabar kartu taikomu, bet su minimalia žala žmonių sveikatai, finansams ir ekonomikai.
kestutisz 2021-03-19 14:27
Net spėčiau mažiau pageidauja atsidurti ligoninėje ir ten 50/50 numirti vienam nei namie kur dar galės pamatyti artimuosius.
bahuriux 2021-03-19 14:29
Todėl kad dabar tu paaukoji ištikro ne 2%, bet 2+(nuo 4 iki 6%)=8% (4-6% yra netiesoginės karantino aukos). Bet optimizavus karantiną paaukosi tuos pačius 2+0,1%, ta prasme sumažinsi iki minimumo netiesogines mirtis. Na tie skaičiai pats supranti kad turi turėti daliklį, kaip jau minėjau iki 5 kartų, nes tiek yra besimtimių atvejų ir tiek kartų mirtingumas mažėja. Tikro ir baisaus maro atveju su 10-20% ir didesniu mirtingumu būtu optimalu, įvesti ypatingai griežtą karantiną, nes aukų skaičius perdaug didelis, kurių bent dalies galbūt galima išvengti. Aišku ypatingai griežto karantino atveju ir netiesioginių aukų būtu daug, bet gal su ypatingai greižtom preimonėm pavyktu greit sustabdyti pandemiją ir toliau gyventi visai šaliai izoliuotai nuo pasaulio. Tokiu atveju netiesioginių mirčių nebūtu daug nes toks karantinas truktu tik mėnesį, gal du.
immortallt 2021-03-19 16:24
Nėra to nuo 4-6%. Mirtingumas nuo kitų ligų, kai neprasirgo COVID, padidėjęs nežymiai. Ir padidėjimai daugiausia vėluoja nuo karantino piko 1-2 mėnesius. Tai aš ir rašau, ootimistiniu scenarijumi (nu žiauriai optimistiniu) Švedijoje prasirgo 35% populiacijos su 14k mirčių. Ir čia tiesiogiai nuo COVID, ne per 28 dienas nuo teigiamo testo. Ir taip, COVID mirtims registruoti šiaip yra trys rodikliai, vienas, kur COVID tiesiogiai buvo priežastis, antras, kur COVID buvo antrinė priežastis, trečias, kur mirė nuo teigiamo testo per 28 dienas nesmurtine mirtimi. Kodėl aktualus trečias rodiklis? Nes COVID stipriai pažeidžia kraujotakos ir kvėpavimo sistemas. Taigi, realiai mirčių padaugėja ir netiesiogiai nuo COVID, bet COVD yra kaltininkas, nes sudrožia tavo sveikatą. Niekas ir nesako, kad trečiasis rodiklis yra visos mirtys nuo COVID, tam naudoja pirmąjį skaičių. Išgąsdintam teliko, tai čia karantinas kaltas, kad telikas gąsdina? Ar karantinas kaltas, kad pensininkas durnas? Iš artimos aplinkos kiek yra vyresnių žmonių, su visais prakalbėta, aptarta ir nuraminta. Pasiskambina savo gydytojams ir jei reikia nukeliauja ir tyrimų, ir pas specialistą. Reikia gal biški pasirūpinti savo aplinkiniais, o ne kaip sovietiniais laikais, tikėtis, kad valstybė su kiekvienu pakalbės, kiekvienu pasirūpins ir apklostys. Kai Švedijoje vėl šoktels atvejų skaičius, tada ką sakysi? Nes jau pirmosios bangos pradžioje, berods tu ir sakei, kad va iki rudens bus prasirgę ir galės ramiai gyventi. Jau pavasaris, atvejų tendencija per pastarąsias 30 dienų - augimas. Tuo tarpu Izraelis - kritimas, nors Izraelyje pilnai laisvai gyvena, Švedijoje ne. Bahuriux, kai žmonės elgsis taip kaip Švedijoje, t.y. rekomendacijų laikysis, o ne jomis piktinsis, tada galėsime daryti kaip Švedijoje. Pas mus per pandemiją nuėjęs kur į parduotuvę (ne griežto karantino metu) turi rėkti, kad į nugarą nesitrintų žmonės. Vienam neva netyčia su alkūne užvožiau, bet vis tiek atsistoja taip, kad šilumą nuo žmogaus sklindančią jaučiu. Norvegijoje taip niekada nėra buvę, Švedijoje ir manau tai neįmanoma. Norvegijoje per gripo sezoną mačiau, kaip žmonės ir kaukes nešioja, jei įtaria, kad gali būt pasigavę (kontaktavo su sergančiu), ir rankas dezinfekuoja. Pas mus iš tualeto 2/3 išeinančių net rankas nenusiplauna. Esu matęs kaip iš WC išėjęs apmyžtas rankas tik nusidžiovina. Taigi, tu siūlai taikyti priemones absoliučiai kitoje kultūroje, kur yra tiek pasitikėjimas valdžios įstaigomis didelis, tiek ir visuomenės savimonė dėl virusų plitimo. Pas mus rėkia, kad va, kur dingo gripas. Kiek iš švedų pažįstamų girdėjau, ten visiems suprantama, kad gripas dingo, nes visi COVID'o saugosi. Mūsiškiams runkeliams to nesuprasti, net kai paaiškini.
Niemand 2021-03-19 16:53
Įrodymus prašome. Tsakant neeiliniai teiginiai reikalauja neeilinių įrodymų. Kad bus karantino aukų, akivaizdu, kiek jų bus, pamatysime dar labai negreitai, kai statistika ilgalaikė susikaups. Čia jei praleidžiant dalį, kad labai sunku iš medicinos pusės sverti du blogius. Pvz., tulžies akmenys, santykinai lengva ir santykinai neskubi operacija, bet be galo sunku įvertint neigiamų pasekmių riziką: atidėsi, koks grūdelis atsiskirs nesėkmingai, užkimš kanalą ir šakutės; neatidėsi, gaus pacientas kovidą kaip hospitalinę infekciją (kas pastaruosius mėnesius gana įprasta) pooperaciniu laikotarpiu ir vėlgi šakutės. Matematiškai įvertinti abejų šakučių tikimybę ir gabaritus neįmanoma, jau nekalbant apie individualų prognozavimą. Medikai šiuo metu priiminėja labai sunkius sprendimus ir neįmanoma objektyviai įvertinti jų teisingumo. Žodžiu, šiuo metu visa tai tik spėlionės, o aš nemėgstu spėlionių, geriau jau tiesiai pripažinti - dievai žino. Lengva spėlioti, kai tau asmeniškai nereikia priiminėti sprendimų. Švedijos politinė valdžia turėtų melstis visiems dievams, kad vakcinos nepasiteisintų, tik tada jie galės pasakyti, kad jų sprendimas pasiteisino, priešingu gi atveju žmonių akyse jie liks atsakingi už daugelį mirčių. Galbūt jie teisūs, o galbūt ne, pamatysime min po metų, bet politinė jų sprendimų rizika milžiniška.
conjurer 2021-03-19 18:13
Kalbant apie mirtingumą, tai Lietuvoje vidutiniškai per metus miršta apie 40k, o nuo covid užfiksuota 3,5k per metus, kas yra 7,5% prieaugis bendram mirgingumui. Įdomu bus pamatyti realią statistiką, ir įdomu ar kas nors šioje temoje įrodys savo teiginius apie didesnę karantino žalą. Nes jei karantinas nužudo 4-6% nuo visų žmonių, o nuo covid tik apie 2% sergančių, tai lietuvoje turėjo mirti 40k + 3.5k + 135k, apie 180k žmonių, arba 446% daugiau nei vidutiniškai. Taip kad be oficialios statistikos tokie teiginiai mažų mažiausiai absurdiški.
bahuriux 2021-03-19 19:46
Į visus jūsų nugastavimus ir klausimus aš jau atsakiau ir visi tie 2++% mirtinngumo nuo tiesioginių + netiesioginių padarinių turi būti padalinti iš besimptomių atvejų, kurių palei įvairias statistikas yra 1,2-5 kartai. Švedijos statistika aiškiai tai rodo, immortal teisingai įvardijo galimai Švedijoj jau persirgę 30-35% aš sutinku su tais skaičiais. O Lenkijoj tik prasideda visas šitas Š. Prašom, čia sunkiai suvirškinama ir beveik niekur neskelbiama tiesa, kuria taip patogu nutylėti. Tik nedaugelis iš jūsų supras kas, kaip ir kodėl. Man pačiam sunku "suvirškinti" viską https://www.15min.lt/naujiena/aktualu/l ... 56-1425390
conjurer 2021-03-19 20:03
Nežinau ar atvejį galima vadinti besimptomiu jei žmogus miršta. Mirtis kaip ir simptomas sakyčiau. Bet nemanau kad geriau būtų be karantino. Jei visi suserga staigiai, sunkiau suvaldyt chaosą.
bahuriux 2021-03-19 20:31
Aš parašiau jau apie optimizuotas valdymo priemones jų reikia, bet kaip patys suprantat nei vienas perlenkimas dar nieko gero nedavė. Ne perlenkus po visko bendroj sumoj būtu mažiau mirčių ir geresnė ekonominė padėtis, nei bus dabar, kai buvo ir vis dar yra gerokai persistengta.