Išsamiausias tyrimas atskleidė kiek paprastai laiko trunka seksas – daug trumpiau nei galėjote pagalvoti: išsiskyrė viena šalis (Video)  ()

Galbūt kartą paklausėte savęs, po apmaudžiai greito lytinio akto, kiek ilgai seksas „paprastai“ tęsiasi?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vis dėlto mokslininkas tą patį klausimą išsakytų beveik komiškai neaiškiu būdu: koks vidutinis intravaginalinės ejakuliacijos latentinis laikas?

Mes žinome, kad seksas yra daug daugiau nei penio įkišimas į makštį ir ejakuliacija, tačiau likusį lytinį aktą ne visada lengva apibrėžti (bučiniai, glamonės ir kt.). Kad viskas būtų paprasta ir konkretu, mes sutelksime dėmesį tik į laiką, kai pasiekiama ejakuliacija.

Vidutinio laiko iki ejakuliacijos matavimas nėra paprastas dalykas. Na, yra dvi pagrindinės problemos. Viena iš jų yra tai, kad žmonės, vertinant laiką, gali būti tendencingi padidinti jo trukmę, nes socialiai priimtina sakyti, kad lytinis aktas trunka ilgai.

Kita problema yra ta, kad žmonės nebūtinai žino, kiek laiko tai trunka. Besimylėdami žmonės paprastai nestebi laikrodžio šalia lovos.

Ką sako tyrimai?

 

Išsamiausiame tyrime, kuriame apskaičiuotas vidutinis ejakuliacijos laikas visoje populiacijoje, dalyvavo 500 porų iš viso pasaulio, kurios keturias savaites naudodamos chronometrą skaičiavo laiko lytinio akto trukmę.

Tai buvo ne taip paprasta kaip atrodo: dalyviai spaudė „pradėti“ į makštį įsiskverbus peniui, ir „sustoti“ pasiekus ejakuliaciją. Galite pastebėti, kad tai gali šiek tiek paveikti nuotaiką ir nusiteikimą lytinio akto metu ir galbūt ne visai atspindėti tikslius rezultatus. Bet mokslas retai būna tobulas.

Taigi, ką nustatė tyrėjai? Ryškiausias rezultatas yra tai, kad buvo labai daug variantų. Vidutinis kiekvienos poros laikas svyravo nuo 33 sekundžių iki 44 minučių. Skirtumas skiriasi net 80 kartų.

 

Taigi akivaizdu, kad nėra vieno „įprasto“ laiko užsiimti seksu. Visų 500 porų vidurkis (techniškai mediana) buvo 5,4 minutės.

Buvo ir keletas įdomių antrinių rezultatų. Pavyzdžiui, neatrodė, kad prezervatyvų naudojimas paveikė akto laiką.

Tai taip pat nebuvo svarbu, iš kurios šalies yra poros – ryškiau skiriasi tik Turkija, kur porų vidutinė lytinio akto trukmė buvo gerokai trumpesnė (3,7 minutės) nei kitų šalių (Nyderlandų, Ispanijos, Jungtinės Karalystės ir Jungtinės Valstijos). Kitas stebinantis atradimas buvo tas, kad kuo vyresnė pora, tuo trumpesnis lytinis aktas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(10)
(36)

Komentarai ()