Elonas Muskas: kiekvienas „Starship“ erdvėlaivis į Marsą galės keliauti dešimtis kartų – tai bus „žiauriai ekonomiška“  ()

Elonas Muskas sakė, kad „Starship“ erdvėlaivis į Marsą galės nukeliauti keliolika kartų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Viena raketa – dešimtys misijų

„SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas socialiniame tinkle „Twitter“ gyrėsi sunkiosios raketos pakartotiniu panaudojimu, teigdamas, kad „Starship“ erdvėlaivis padės pasiekti ekonomiškesnius skrydžius į Mėnulį ir Marsą.

„Starship“ erdvėlaivis bus žiauriai ekonomiškas Žemės orbitos ar Mėnulio misijose, kai tik bus pradėtas operatyvus ir greitas pakartotinis jo naudojimas“, – „Twitter“ sakė Muskas.

„Su misijomis į Marsą yra kur kas sudėtingiau, nes Žemė ir Marsas susilygina tik kas 26 mėnesius, todėl pakartotinis erdvėlaivio naudojimas yra ribojamas iki keliolikos kartų per 25–30 metų erdvėlaivio gyvavimo laikotarpį“.

1 procentas

Kiek pinigų „Starship“ iš tikrųjų sutaupys? Jei tikėsime ankstesniais Musko komentarais – daug.

Tiesą sakant, „SpaceX“ įkūrėjas sako, kad „Starship“ galės į orbitą iškelti krovinius ir žmones už 1,3 proc. sumos, kurią šiuo metu NASA moka atlikdama tą pačią užduotį.

 

„Jei atsižvelgsime į veiklos išlaidas, tai būtų 2 milijonai JAV dolerių“, – sakė Muskas. Tuo tarpu NASA vidutiniškai vienam raketos paleidimui išleidžia 52 milijonus JAV dolerių.

„Starship“ neabejotinai pakeis keliones į kosmosą. Galimybė pakartotinai naudoti raketas ne tik sutaupys NASA pinigų, bet ir leis agentūrai sutelkti išteklius kitiems gyvybiškai svarbiems projektams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(3)
(36)

Komentarai ()

Susijusios žymos: