Vyras dvejus metus šlapinasi išmatomis ir ejakuliuoja per užpakalį: gydytojai tam neturi net mokslinio pavadinimo  ()

Gydytojų komanda užfiksavo neįprastą sveikatos sutrikimą, kurį pavadino „keistu tiesiosios žarnos ejakuliacijos atveju“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Penkias dienas kentėjęs sėklidžių skausmą, 33 metų vyras kreipėsi į medikus. Skausmo priežastis – visa puokštė gretutinių sveikatos sutrikimų.

Paaiškėjo, kad į gydytojus kreipęsis vyras, jau dvejus metus šlapinasi su oro burbuliukais (pneumaturija), šlapinasi išmatomis (fekalurija) ir ejakuliuoja iš tiesiosios žarnos (tam net nėra įmantraus medicininio žodžio, nes tai itin retas sutrikimas).

Ir visi šie negalavimai neprivertė vyro kreiptis į gydytojus anksčiau.

Gydytojų komanda apie šį neįprastą atvejį paskelbė žurnale „Cureus“. Pacientui nustatytos patinusios sėklidės, laboratorinis tyrimas nustatė šlapimo takų infekcijos požymių, o skaitmeninis tiesiosios žarnos tyrimas parodė paciento tiesiosios žarnos sienelės problemos požymius.

Kompiuterinės tomografijos tyrimas leido daug geriau pažvelgti į problemą. Kompiuterinė tomografija parodė „dujų pripildytą struktūrą“. Kiti tyrimai patvirtino, kad tarp šlaplės ir tiesiosios žarnos yra fistulė (nenormalus praėjimas), per kurią tekėdavo įvairūs skysčiai ir išmatos.

Fistulė pašalinta chirurginiu būdu, tačiau gydytojai ir toliau ieškojo galimų problemos priežasčių. Jie atmetė tokias priežastis kaip tuberkuliozė, uždegiminė žarnyno liga, tiesiosios žarnos trauma ar įsiskverbimas.

 

Atlikę tolesnius tyrimus gydytojai nustatė, kad prieš dvejus metus – maždaug nuo simptomų atsiradimo – po kokaino ir fenciklidino (PCP) apsinuodijimo vyras buvo trijų savaičių komoje. Gulint ligoninėje jam buvo sumontuotas šlapimo pūslės kateteris, dėl ko, greičiausiai, buvo padaryta trauma.

Istorija turi laimingą pabaigą. Pacientas per kelis mėnesius pasveiko, tačiau gydytojų komanda padarė išvadą, kad nors šlapimo pūslės (Foley) kateteriai yra svarbūs gydant pacientus, gydytojai turi žinoti apie galimas (ir retas) komplikacijas, kurios gali kilti dėl jų naudojimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()