Donaldą Trumpą nušvilpė jo paties auditorija - ir viskas dėl skiepo  (2)

Buvęs JAV prezidentas Donaldas Trumpas po pralaimėtų rinkimų nepasitraukė į šešėlius. Jis vis dar aktyviai dalyvauja visuomeniniame gyvenime, susitikdamas su jam palankiais rinkėjais ir komentuodamas dabartinės administracijos politiką. Tačiau ne visi jo pasisakymai patinka jo šalininkams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamasis su buvusiu „Fox News“ vedėju Billu O'Reilly Trumpas pripažino, kad yra paskiepytas. 45-asis JAV prezidentas be didesnių išvedžiojimų atsakė į O'Reilly klausimą, ar jis pasiskiepijo sustiprinamąja doze - „Taip“.

Susirinkę žmonės, kurie šiaip jau atėjo išreikšti paramą buvusiam JAV prezidentui, ėmė baubti nepasitenkinimo kupinais balsais. Jiems greičiausiai nepatiko ir tai, kad O'Reilly irgi yra pasiskiepijęs. Nors Trumpas dar prieš COVID-19 vakcinų sukūrimą dažnai kartojo, kad jos jau pakeliui ir dėl to reikia džiaugtis, daug jo šalininkų jį tapatino su vakcinoms priešiška pozicija.

Trumpas, kaip, beje, ir daug kitų žmonių, manė, kad COVID-19 vakcinos greitai užbaigs pandemiją. 2020-ųjų pavasarį Trumpas kartojo, kad COVID-19 vakcinos pasirodys dar iki metų pabaigos. Faktų tikrintojai tuomet tikino, kad tam reikėtų stebuklo, bet vakcinos iš tikrųjų pasirodė dar 2020-aisiais. Ir Trumpas tai sveikino. 75 metų vyras yra pasiskiepijęs ir jau gavo sustiprinančią vakcinos dozę.

Tai kodėl žmonės tapatino Trumpą su vakcinoms priešiška pozicija? Dalis Trumpo rinkėjų tapatina savo mėgiamą politiką su aiškiai apibrėžta pozicija - prieš skiepus, už ginklus, už ribotą valstybės kišimąsi į individo laisvę. Tų pozicijų apibrėžtumas dažnai yra ideologinės rinkėjų, o ne Trumpo nuostatos. Be to, Trumpas anksčiau iš tikrųjų demonstravo nusiteikimą prieš skiepus. Jis didžiavosi, kad metų metus nebuvo skiepytas nuo gripo. Be to, jis buvo išreiškės palaikymą sąmokslo teorijai, kad vakcinos gali sukelti autizmą.

 

Trumpas į nepalankią minios reakciją suregavo šaltai ir paminėjo, kad baubimas sklinda iš mažos grupelės. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(10)
(-2)

Komentarai (2)