[Žinios trumpai] Putinas ir Šoigu planuoja plynai iškirsti visus Ukrainos miškus ir net krūmus – kas vyksta? (Foto)  ()

Putinas ir Šoigu planuoja iškirsti ir parduoti Ukrainos miškus. Paskutinį kartą kažkas panašaus Ukrainos teritorijoje įvyko nacių okupacijos metais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ir Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu planuoja iškirsti ir parduoti Ukrainos miškus.

Apie tai socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė Ukrainos gynybos ministerijos vyriausiasis žvalgybos departamentas.

Pranešime rodomas Rusijos gynybos ministro Šoigu laiškas „Dėl miškų kirtimo gynybinėse žemėse galimybės“, kuris adresuotas asmeniškai V. Putinui, iš kurio aiškėja, kad Rusija planuoja masinius Ukrainos miškų kirtimus.

„Dokumentu siekiama gauti leidimą kirsti Ukrainos „miškus, medžius, krūmus ir želdynus“. Kirtimai planuojami „bet kokio intensyvumo ir bet kokio amžiaus, nepaisant nuosavybės formos ir žemės kategorijos su teise naudoti gautą medieną“.

Kartu rašte teigiama, kad Rusijos ginkluotųjų pajėgų reikmėms nepanaudota mediena bus parduota, o gautos lėšos bus panaudotos okupacinės kariuomenės rėmimui“, – praneša Ukrainos žvalgyba.

 

Pažymima, kad šiandien be išimties visi laikinai užimtose teritorijose esantys miškai yra didžiausios rizikos zonoje. Visiškas žaliųjų plotų iškirtimas – dar vienas baisus okupantų nusikaltimas ir ekocido kūrimas.

„Paskutinį kartą kažkas panašaus Ukrainos teritorijoje įvyko fašistinės okupacijos metais. Kai įsibrovėliai naikino ir išvežė materialias bei gamtines vertybes“, – pažymėjo žvalgybos tarnyba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(3)
(16)

Komentarai ()