[Žinios trumpai] JAV skelbia, kad Š. Korėjos hakeriai pavogė kriptovaliutų už šimtus milijonų dolerių  ()

„Ronin“, blokų grandinės tinklas, leidžiantis naudotojams pirkti ir parduoti kriptovaliutas, teigia, kad kovo 23 dieną buvo pavogti skaitmeniniai pinigai, kurių vertė siekia beveik 615 milijonų JAV dolerių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Niekas aiškiai nepriskyrė niekam kaltės dėl vagystės, tačiau ketvirtadienį JAV iždas nustatė, kad įsilaužėlių naudotą skaitmeninės valiutos adresą kontroliuoja Šiaurės Korėjos įsilaužėlių grupė, dažnai vadinama „Lazarus“.

Pasak blokų grandines analizuojančių įmonių, įskaitant „Chainalysis“ ir „Elliptic“, spėjimas patvirtino, jog už atakos stovi būtent Šiaurės Korėja.

Oficialiame „Ronin“ tinklaraštyje paskelbtame pranešime teigiama, kad FTB kibernetinę ataką priskyrė „Lazarus Group“ ir kad JAV Iždo departamentas sankcionavo adresą, kuriuo buvo gautos pavogtos lėšos.

JAV teigia, kad šią įsilaužėlių grupę kontroliuoja „Reconnaissance General Bureau“ – pagrindinis Šiaurės Korėjos žvalgybos biuras. Ji kaltinama dalyvavusi išpirkos reikalaujančios programinės įrangos „WannaCry“ atakose, įsilaužimuose į tarptautinius bankus ir klientų sąskaitas bei 2014 metų kibernetinėse atakose prieš „Sony Pictures Entertainment“.

 

Jungtinės Valstijos ragina Jungtinių Tautų Saugumo Tarybą įtraukti išpuolį įvykdžiusią grupuotę į juodąjį sąrašą ir užšaldyti jos turtą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()