[Žinios trumpai] Iki šiol to nedarė jokia valstybė: pirmoji pasaulyje baus už nusikaltimus, padarytus Mėnulyje  ()

Siūlomas kodekso pakeitimas, apimantis Mėnulyje įvykdytus nusikaltimus, yra 443 puslapių Biudžeto įgyvendinimo akte, kuris antradienį buvo pateiktas Bendruomenių Rūmuose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kanados įstatymų leidėjai ketvirtadienį (balandžio 28 d.) balsavo dėl šalies Baudžiamojo kodekso pataisų, leidžiančių patraukti baudžiamojon atsakomybėn už Mėnulyje įvykdytus nusikaltimus.

Jie bus traktuojami taip pat, kaip Kanadoje įvykdyti nusikaltimai.

Atnaujinimas pateikiamas įvykdytas didėjant skrydžių į kosmosą skaičiui ir prieš pirmąją įgulos misiją į Mėnulį per daugiau nei 50 metų, kuri turėtų prasidėti 2024 m. gegužę, o Kanados astronautas turėtų būti „Artemis II“ misijos nariu.

Baudžiamojo kodekso pakeitimo paantraštėje rašoma: „Kanados įgulos narys, skrydžio į kosmosą metu įvykdęs veiksmą arba veiką už Kanados ribų, kuris būtų laikomas nusikaltimu, dėl kurio galima pareikšti kaltinimus, yra laikomas įvykdęs tą veiksmą ar neveikimą Kanadoje“.

 

Kanados baudžiamajame kodekse jau atsižvelgiama į astronautus, kurie gali nusikalsti skrisdami į Tarptautinę kosminę stotį. Bet koks ten įvykdytas toks nusikaltimas laikomas įvykdytu Kanadoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()