Elonas Muskas: „Privalome nusigauti į Marsą dėl branduolinio armagedono grėsmės Žemėje. Jei per ilgai lauksime – galiausiai visi žūsime“  (51)

„SpaceX“ generalinis direktorius Elonas Muskas labai nori, kad žmonija iš šios planetos būtų išgabenta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ir tai yra svarbiau nei bet kada, turint omenyje faktą, kad žmonija žvelgia žemyn į klimato kaitos, kometų bei asteroidų smūgių ir gimstamumo mažėjimo statinę. O Elono Musko žodžiais tariant, prie viso to prisideda ir „branduolinio armagedono“ grėsmė.

Nacionalinių akademijų jungtiniame Kosmoso studijų tarybos bei Fizikos ir astronomijos tarybos posėdyje Muskas papasakojo apie savo ambicingus planus įkurti nuolatinę bazę Marse.

Pasak Elono Musko, „galime sumažinti civilizacijos riziką“, o žmonijos pavertimas daugiaplanete rūšimi yra pagrindinis būdas tai padaryti.

„Jei lauksi pakankamai ilgai, žinai, Žemė taps negyvenama“, – svarstė Muskas. „Taigi, ilgainiui visi būsime mirę“, – pridūrė jis juokdamasis.

Pirmosios kelios kelionės į Marsą gali būti nelengvos, pripažino Muskas, turėdamas omenyje, kad pirmieji Atlanto kirtimai „buvo baisūs“.

Praėjusių metų „Humans to Mars“ viršūnių susitikime Muskas taip pat sakė, kad bazės kūrimas Marse bus „labai sunkus ir pavojingas“.

 

 

„Ne silpnaširdžiams“, – tuo metu pridūrė jis. „Didelė tikimybė, kad mirsi. Ir tai bus sunku, nelengva, bet bus labai šlovinga, jei tai pasiteisins.“

Skrendant į Marsą vaizdas mūsų galinio vaizdo veidrodėliuose gali būti nelabai gražus. Tiesą sakant, atrodo, kad Muskas jau numato blogiausią mūsų dabartinės planetos situaciją.

„Visada yra rizika, kad kometa sunaikins žemyną“, – Muskas sakė per praeitą savaitę vykusį bendrą susitikimą, teigdamas, kad iškastiniuose šaltiniuose randama „daug žemyno lygio išnykimo ženklų“, apie kuriuos nekalbama daug.

Tačiau „didesnės raketos“ gali leisti mums apsisaugoti nuo kometų ir „vieną dieną išgelbėti milijardus žmonių“, – sakė jis.

 

 

Žinoma, tai patogu, kai didžiausi pavojai žmonijai yra tie, nuo kurių gali apginti konkretūs Musko verslo interesai.

Vis dėlto, grėsmės mūsų egzistavimui Žemės planetoje yra tikros. Muskas taip pat pabrėžė anglies dioksido išmetimą į atmosferą ir tundros dirvožemio tirpimą bei pridūrė, kad jis „turbūt mažiau nerimauja nei dauguma“, kai kalbama apie aplinką.

Muskas taip pat pakartojo nerimaujantis dėl pasaulinio gimstamumo mažėjimo. Jis pridūrė, kad neskaitant kometų, klimato kaitos ir gimstamumo mažėjimo, galinčių sukelti mūsų išnykimą, „visada yra senas geras branduolinis armagedonas“. „Tai nėra iš piršto laužta“.

„Nežinau, kokia ta rizika, bet ji nėra lygi nuliui“, – sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(5)
(36)

Komentarai (51)