[Žinios trumpai] Dangus virš Kinijos miesto nusidažė kraujo raudonumo spalva – socialiniuose tinkluose kilo tikra audra ir panika (Foto, Video)  ()

Tai lyg scena tiesiai iš filmų apie pasaulio pabaigą, kai Kinijos Zhoushan mieste dangus po storu rūko sluoksniu nusidažė kraujo raudoniu. Nemažai vaizdo įrašų paskelbė miesto gyventojai – tarp jų kilo nemaža panika, nes šis reiškinys regione nėra dažnas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Socialinėje žiniasklaidoje kilo tikras šurmulys, nes daugelis vartotojų neįprastą vaizdą vadino „gražiu“, o kiti – „apokaliptiniu“. Taip pat buvo paminėtas 2017 m. Japonijos atliktas tyrimas, kuriame teigiama, kad kai kurios šalys 1770 m. patyrė raudoną dangų dėl didžiulio saulės aktyvumo.

Tačiau valdžios institucijos šias teorijas greitai paneigė.

Vietos ataskaitose teigiama, kad raudono dangaus virš Zhoushan (Džedziango provincijoje ir visai netoli Šanchajaus) priežastimi buvo šviesos lūžis (refrakcija) ir sklaida. Dėl rekrakcijos storas rūko sluoksnis pasidarė raudonas.

„Kai oro sąlygos yra geros, o atmosferoje daug vandens ir aerozolių, jie laužia ir išsklaido žvejų laivų šviesą ir sukuria raudoną dangų, kurį mato visuomenė“, – vietinės Kinijos žiniasklaidos pranešimais sakė meteorologijos biuro darbuotojai.

 

 

Valstybinė žiniasklaida CCTV taip pat susisiekė su vietos žvejybos įmone, kuri patvirtino, kad šviesa sklido iš vieno jų laivo:

„Raudona šviesa sklido iš mūsų žvejų laivų. Mes jas įjungiame, kai gaudome sairas“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()