[Žinios trumpai] NATO šalys bus sunaikintos per pusvalandį nuo branduolinio karo pradžios, grasina „Roscosmos“ vadovas  (6)

Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas tvirtina, kad NATO šalis branduolinio karo atveju Rusija gali sunaikinti per pusvalandį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-10 [Žinios trumpai] NATO šalys bus sunaikintos per pusvalandį nuo branduolinio karo pradžios, grasina „Roscosmos“ vadovas  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Agentūros vadovas Dmitrijus Rogozinas garsėja savo kurstančiais ir provokuojančiais pareiškimais, kurie po Rusijos pajėgų invazijos į Ukrainą tapo tik nepastovesni. Pavyzdžiui, savaitgalį jis grasino Elonui Muskui.

„Iš pagrobto Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 36-osios jūrų pėstininkų brigados vado pulkininko Dmitrijaus Kormyankovo parodymų aiškėja, kad Elono Musko palydovinės bendrovės „Starlink“ interneto terminalai buvo pristatyti nacistinio Azovo bataliono kovotojams ir jūrų pėstininkams į Mariupolį kariniais sraigtasparniais“, – savo „Telegram“ paskyroje rašė „Roscosmos“ vadovas.

„Taigi Elonas Muskas yra susijęs su fašistinių pajėgų Ukrainoje aprūpinimu kariniais ryšiais. Ir už tai, Elonai, būsite atsakingas kaip suaugęs žmogus, kad ir kiek apsimestumėte kvailiu."

Elonas Muskas atsakė į grasinimą, juokaudamas, kad „jei aš mirsiu paslaptingomis aplinkybėmis, būtų malonu tave pažinti“.

Rogozinas taip pat pagrasino milijonams žmonių, gyvenančių NATO šalyse. „Telegram“ įraše 50-metis „Roscosmos“ vadovas teigė, kad Rusija gali „sunaikinti“ šias šalis per trumpesnį laiką, nei reikia paprastam „Netflix“ vartotojui, kad pasirinktų, ką toliau žiūrėti.

„Branduoliniame kare NATO šalis sunaikinsime per pusvalandį“, – rašė Rogozinas, prieš paaiškindamas, kad tai nėra jo pageidaujamas pasirinkimas. „Tačiau mes neturime to leisti, nes branduolinių smūgių mainų pasekmės turės įtakos mūsų Žemės būklei“.

 

„Todėl šį ekonomiškai ir kariškai galingesnį priešą turėsime nugalėti įprastomis karinėmis priemonėmis“, – pridūrė jis. „Tokia pergalė įmanoma visiškai solidariai susivienijus visai šaliai su kariuomene, sutelkus valstybės ekonomiką, Rusijos karinį-pramoninį kompleksą ir su juo susijusius pramonės sektorius perkėlus į karinį pagrindą. Ir tai turi būti padaryta nedelsiant ir greitai“.

 

Rogozinas teisus teigdamas, kad branduolinio karo padariniai būtų pražūtingi Žemei. Viename 2017 m. „Environment Magazine“ paskelbtame tyrime nustatyta, kad net „mažo“ masto branduolinis karas gali sukelti „branduolinį rudenį“.

Tyrėjai pažymi, kad ankstesniame tyrime buvo nustatyta, kad vieno branduolinio sprogimo, kurio pakaktų sunaikinti tokiai vietovei kaip Los Andželas, į stratosferą pakiltų 5,5 milijono tonų pelenų ir suodžių, kurie užblokuotų Saulės šviesą, sumažėtų temperatūra ir kritulių kiekis (iki 80 proc. kai kuriose pasaulio vietose) ir darys reikšmingą poveikį augalininkystei ateinančiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(23)
(-13)

Komentarai (6)