[Žinios trumpai] Elono Musko priešų sąrašas pildosi: atvirai kalbama apie „Starlink“ palydovų numušimą  (8)

Pranešama, kad Kinijos mokslininkų grupė paskelbė tyrimą, kuriame raginama sukurti anti-palydovines galimybes, kurios prireikus galėtų išjungti Elono Musko „Starlink“ palydovus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tyrimui vadovauja Pekino sekimo ir telekomunikacijų instituto mokslininkas Renas Yuanzhenas, o jam talkina Kinijos gynybos pramonės mokslininkai, rašo leidinys „South China Morning Post“.

Teigiama, kad tyrime raginama sukurti „minkštųjų ir kietųjų žudymo metodų derinį“, kurį būtų galima panaudoti siekiant sustabdyti kai kurių „Starlink“ palydovų veikimą.

„Starlink“ yra palydovinio interneto tinklas, kurį sukūrė Musko kompanija „SpaceX“. Tai apima tūkstančius mažų palydovų, skriejančių žemoje Žemės orbitoje, kurie perduoda interneto ryšį klientams.

Vienas mokslininkų susirūpinimų yra tas, kad „Starlink“ tinklas gali būti naudojamas labai padidinti JAV karinių transporto priemonių, tokių kaip naikintuvai, duomenų perdavimo greitį.

Neaišku, kokius tiksliai metodus būtų galima panaudoti, nors tyrime pažymima, kad šis metodas turėtų būti „nebrangus, didelio efektyvumo“ ir kad problema yra visas tinklas, o ne atskiri palydovai.

Tai gali reikšti, kad raketomis pagrįstas metodas gali būti mažai tikėtinas, atsižvelgiant į tai, kad „Starlink“ sudaro tūkstančiai mažų palydovų, o raketų naudojimas jiems visiems sunaikinti beveik neabejotinai nebūtų pigus ar labai efektyvus. Taigi, lazeriai, mikrobangų technologija ar net mažesni palydovai galėtų būti naudojami „ginti Kinijos interesams“.

 

Nors „Starlink“ turi komercinių vartotojų, jis taip pat buvo naudojamas kariniam naudojimui, o duomenys per JAV armijos tinklą perduodami greičiau nei anksčiau.

Šis karinis pajėgumas ir tai, kad „SpaceX“ vos per kelerius metus į kosmosą paleido daugiau nei 2650 palydovų ir siekia paleisti dar tūkstančius, sukėlė susirūpinimą šalyse, su kuriomis JAV tvyro politinė įtampa.

 

Anksčiau šį mėnesį Rusijos kosmoso agentūros „Roscosmos“ vadovas Dmitrijus Rogozinas grasino „SpaceX“ generaliniam direktoriui Elonui Muskui po to, kai „Starlink“ technologija buvo pristatyta Ukrainai ir panaudota padėti Ukrainos pajėgoms prieš Rusiją.

Be to, Kinija praėjusiais metais parašė JT Generalinės Asamblėjos Taikaus kosmoso naudojimo komitetui, pranešė, kad jos nacionalinė kosminė stotis turėjo atlikti susidūrimo išvengimo manevrus po „artimų susidūrimų“ su „Starlink“ palydovais praėjusių metų liepos 1 d. ir spalio 21 d.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(11)
(21)

Komentarai (8)