[Žinios trumpai] Pentagonas pagaliau pirmą nuo karo pradžios prisiskambino Šoigu: skelbiama apie ką kalbėjo  ()

JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas paragino nedelsiant nutraukti ugnį Ukrainoje, kai penktadienį pirmą kartą po Rusijos invazijos į Ukrainą telefonu kalbėjosi su Rusijos kolega Sergejumi Šoigu, pranešė Pentagonas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Austinas kelis kartus bandė pasikalbėti su Šoigu nuo tada, kai invazija prasidėjo beveik prieš tris mėnesius, tačiau pareigūnai teigė, kad Maskva atrodė tuo nesidominti.

Austinas pabrėžė, kad svarbu palaikyti bendravimo linijas, sakoma Pentagono atstovo Johno Kirby pareiškime.

Vienas JAV pareigūnas, pageidavęs likti anonimiškas, sakė, kad skambutis, kurio paprašė Austinas, truko apie valandą, tačiau neišsprendė jokių konkrečių klausimų ir nepakeitė tiesioginių Rusijos veiksmų Ukrainoje.

Pareigūnas skambučio toną apibūdino kaip „profesionalų“.

Rusijos naujienų agentūra TASS citavo Rusijos gynybos ministeriją, kuri sakė, kad skambutis įvyko „Amerikos iniciatyva“.

„Buvo aptartos aktualios tarptautinio saugumo problemos, tarp jų ir padėtis Ukrainoje“, – sakė TASS, cituodama ministeriją.

 

Jungtinės Valstijos ir Rusija nuo pat invazijos įsteigė karštąją liniją, kad būtų išvengta klaidingų skaičiavimų ir bet kokio konflikto išplitimo.

Karštoji linija yra atvira telefono linija, veikianti Europos vadovybės būstinėje ir priklauso oro pajėgų generolui Todui Voltersui, vadovaujančiam visoms JAV pajėgoms Europoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(6)
(10)

Komentarai ()