[Žinios trumpai] Profesorius: ateina visiškas Rusijos žlugimas, bet tai nebus automatinis procesas  ()

Karas Ukrainoje truks ilgai, tačiau Rusija patirs pralaimėjimą, po kurio visiškai žlugs.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokią nuomonę viename iš televizijos kanalų išreiškė istorikas, Ukrainos katalikų universiteto profesorius Jaroslavas Hrytsakas.

„Jau iš pradžių sakiau, kad šis karas bus ilgas, būčiau laimingas, jei klystu. Aš, kaip istorikas, prognozuočiau, kad šis karas baigsis Rusijos žlugimu. Negalime laimėti karinės pergalės ir įžengti į Maskvą, nes tam reikia daug pastangų, Ukraina to tiesiog grynai ekonomiškai nepajėgi padaryti“, – sakė J. Hrytsakas.

Jo nuomone, Ukrainos kariuomenė gali nustumti Rusijos okupantus prie sienų maždaug rugpjūčio pabaigoje.

„Mes tiesiog sekinsime Rusiją fronto linijoje. Tačiau pati Rusija šio karo nepralaimi, ji pralaimi tik užnugaryje. Žmonės žuvo abiejose pusėse, tačiau fronto linija nepasikeitė... Yra visokių prognozių, kad karas truks nuo trijų iki devynių mėnesių. Žinoma, norėčiau, kad viskas baigtųsi kuo anksčiau, deja, turime nusiteikti, kad karas užsitęs. Jei prognozės pasitvirtins, jis truks maždaug apie metus, o gal trumpiau“, – sakė istorikas.

 

Jis pabrėžė, kad Rusija subyrės būtent tada, kai pralaimės karą su Ukraina, tačiau pabrėžė, kad tai nevyks savaime.

„Turėtų būti įvykdytos tam tikros reformos, kurių rusai patys nesugebėtų padaryti. Vakarų valstybės savo sankcijas turėtų pakeisti į kontroliuojamas reformas. Visi puikiai žinome, kad praėjus 20 – 30 metų po kiekvieno Rusijos pralaimėjimo ji vėl sugrįžta į ankstesnes vėžes“, – sakė J. Hrytsakas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(36)
(4)
(32)

Komentarai ()