[Žinios trumpai] Putinas generolams nurodė naują pergalės datą – dėl to prasidėjo žiauriausias Severodonecko šturmas: ši diena „švenčiama“ ir Lietuvoje  ()

Gegužės 9-ąją – „Pergalės dienos proga“ Putinui nepavyko pasiekti pergalės Ukrainoje – tačiau jau nustatyta nauja data, kontroversiškai minima ir Lietuvoje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-05-31 [Žinios trumpai] Putinas generolams nurodė naują pergalės datą – dėl to prasidėjo žiauriausias Severodonecko šturmas: ši diena „švenčiama“ ir Lietuvoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantų kariuomenė dėl laiko stokos pakeitė Severodonecko puolimo taktiką. Jie trokšta pasiekti rezultatų iki Rusijos dienos – birželio 12 dienos, todėl pradėjo gatvių kovas, nors tai atneš didelių nuostolių įsibrovėlių gretose.

Karo ekspertas Michailas Žirohovas tai pareiškė televizijos „Apostrophe“ eteryje:

„Jiems dar reikia perimti Severodonecko kontrolę. Tai, kad jie galėjo patekti į kai kuriuos miesto rajonus, nereiškia, kad jie valdo visą miestą. Kariniu požiūriu neaišku, kodėl rusai pradėjo kariauti mieste kur jie patirs didžiulius nuostolius, užuot tęsę savo taktiką dengti miestą ir perimti ryšius “, – aiškino ekspertas.

Užpuolikai skuba, nes nori iškovoti bent kokią pergalę iki Rusijos dienos.

„Manau, kad jiems vėl trūksta laiko. Jie nori rezultatų iki kitos šventės. O kita šventė yra Rusijos diena. Todėl jie pradėjo frontalinį puolimą prieš Severodonetską, kuris jiems bus labai brangus tiek išteklių, tiek personalo, tiek technologijų prasme “, – pridūrė Žirohovas.

Tuo pačiu metu, pasak eksperto, okupacinės pajėgos jau atsisakė Šiaurės Doneco upės forsavimo. Pralaimėjimas Belogorovkoje nebuvo vienintelė Ukrainos kariuomenės sėkmė šia kryptimi, todėl rusai perėjo prie kitos taktikos.

 

„Buvo dar dvi perėjos, o ten nuostoliai buvo labai labai dideli. Dabar jie perėjo prie kitos taktikos. Planuoja puolimą iš kitos krypties – į Severską. Tačiau pagrindinės pajėgos dabar sutelktos į Severodonecką. Jie nori užimti Severodonecką ir faktiškai užimti Luhansko sritį. Visi žinome ir suprantame, kad Severodoneckas yra neoficiali Ukrainos Luhansko srities sostinė", – apibendrino Žirohovas.

Rusijos diena, iki 2002 m vadinta RSFSR valstybinio suvereniteto deklaracijos priėmimo diena, yra Rusijos Federacijos nacionalinė šventė. Ji kasmet nuo 1992 m švenčiama birželio 12 dieną.

 

Šią dieną 1990 m. birželio 12 d. buvo paskelbtas Rusijos Sovietų Federacinės Socialistinės Respublikos (RSFSR) valstybės suvereniteto deklaracijos priėmimas. Šios deklaracijos priėmimas Pirmajame Liaudies deputatų suvažiavime buvo Rusijos sovietinės valstybės konstitucinės reformos pradžia.

Rusijos diena švenčiama ir Lietuvos rusų, tačiau tai sukelia dideles kontroversijas. Garsiausias toks šventimas vyksta Vilniaus Vingio parke.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()