Didžiausias pasaulyje raketos modelis į dangų pakils balandžio 25-ą  (21)

Maždaug 11 metrų ilgio ir 730kg sveriančios raketos kūrėjas Steve'as Eves'as tikisi, kad šis jo suprojektuotas aparatas į rekordų knygas pateks kaip didžiausias istorijoje sumažintas raketų modelis. Jos paleidimas suplanuotas balandžio 25 dienai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip, tai yra 1/10 masteliu sumažintas nešančiosios raketos "Saturn V" modelis, kuris iš tikrųjų gali skristi. Tam bus naudojami aštuoni "N-Class" (13000Ns impulsas) ir vienas "P-Class" (77000Ns impulsas) tipo variklis. Jei viskas eisis kaip suplanuota, vienoje raketos pakopoje esančio kuro turėtų pakakti jai iškelti į 1-1,2km aukštį, o jos nešamas krovinys atgal bus sugrąžintas naudojant parašiutą.

Autoriui tokį modelį sukonstruoti kainavo 25000 dolerių. " 'Saturn V' visada mano mintyse išliko kaip pati įspūdingiausia kada nors pagaminta raketa", pasakoja Eves'as. "Ir aš internete susiradau raketos brėžinius, o kai kurias detales sužinojau analizuodamas senus NASA eskizus. Tada aš rimtai pradėjau analizuoti galimybę sukonstruoti tikrai didelį "Saturn V" modelį".

"Saturn V" iki pat šios dienos išlieka didžiausia ir galingiausia kada nors pagaminta raketa.  110,6 metrų aukščio (maždaug 36 aukštų pastatas) ir 10,1 metro skersmens gigantą varė kelių pakopų raketiniai varikliai. Vien tik pirmoji pakopa sukurdavo 34 meganiutonus keliamosios jėgos, o į orbitą "Saturn V" galėdavo iškelti 118 tonų krovinį. Visa raketa svėrė daugiau kaip 3000  tonų.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (21)