[Žinios trumpai] Ukrainai padeda net patys mažiausi – kaip nykštukinė armija Europoje padeda ukrainiečiams naikinti Rusijos tankus  (1)

Ukrainai atsilaikyti prieš agresorių padeda net ir mažiausią armiją Europoje turinti valstybė, kurioje tėra 900 karių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiandien Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis kreipėsi į Liuksemburgo parlamentą ir padėkojo Liuksemburgui už karinę pagalbą.

Verta prisiminti, kad 2022 metų vasario 28 dienos ataskaitą, kai Liuksemburgas buvo pasirengęs pateikti 100 vienetų lengvųjų prieštankinių ginklų NLAW „kartu su visais ratais varomomis transporto priemonėmis“. O šių metų gegužės pradžioje pasirodė pranešimų, kad Liuksemburgas suteikė Ukrainai karinę pagalbą už 50 mln. eurų.

Ir šis faktas turėtų būti įrašytas į istoriją: kaip mažiausia kariuomenė Europoje ginklais ir technika iš nuosavų rezervų padėjo Ukrainai sunaikinti didžiausios Europoje kariuomenės Rusijos armijos tankus.

Liuksemburgo, kuris priklauso NATO, kariuomėje tarnauja vos 900 aktyvių karių, o 2021 metų karinis biudžetas siekė tik 389 milijonų eurų.

 

Liuksemburgo armija turi tik 48 šarvuočius „Dingo 2“, 42 „Humvee“ automobilius, šešis 81 mm minosvaidžius, prieštankinių raketų sistemas TOW ir NLAW ir vieną „Airbus“ A400M karinį transporto lėktuvą, kaip dalį bendros transporto eskadrilės su Belgija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(92)
(2)
(90)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)