[Žinios trumpai] Kada baigsis karas? Ukrainos gynybos ministras pateikė optimistinę prognozę  ()

Oleksijus Reznikovas, Ukrainos gynybos ministras, tiki, kad įmanoma, jog karas su Rusija baigsis iki 2022-ųjų pabaigos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reznikovas teigia, kad tai įmanoma dėl paramos, kurią gauna Ukraina. Jis ragina šią paramą tęsti, perspėdamas, kad Rusiją būtina sustabdyti dabar.

„Rusija toliau stengiasi okupuoti visą mūsų valstybę. Šiuo metu neįmanoma prognozuoti, kada karas baigsis, bet mano optimistinė prognozė - tai įmanoma pasiekti iki metų pabaigos“, teigia Reznikovas. Jis teigia, kad jei Rusija nebus sustabdyta, jos sąraše toliau bus Lenkija, Baltijos šalys, Slovakija ir kitos valstybės.

Kautynės Severodonecke toliau verda. Rusija stengiasi užbaigti Luhansko kampaniją kiek įmanoma greičiau. Ekspertai stebisi, kokius nuostolius patiria Rusija - atrodo, kad Putino jo paties kariai tiesiog nerūpi. Bet kokiu atveju, po to Rusijos pajėgoms reikės pauzės, kad persigrupuotų.

 

Luhansko gubernatorius Serhijus Haidajus teigia, kad sėkmingų kontratakų dėka Ukrainos pajėgos vėl valdo maždaug pusę Severodonecko. Ukraina stengiasi čia sukelti Rusijai kiek įmanoma didesnius nuostolius. Turint omenyje, kad Rusijos karo pramonė šlubuoja dėl Vakarų technologijų nepasiekiamumo, kiekvienas sunaikintas karinės technikos vienetas gali reikšti sulėtėjusį puolimą ateityje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: