Totalus fiasko? Net „Apple“ nusivylė naujuoju „iPhone 14“ – paaiškėjo, kas slypi viduje ir kokią reakciją tai sukels  ()

Nuostabus, gražus, įspūdingas – kokių epitetų „Apple“ tik nenaudoja, apibūdindamas kasmet išleidžiamą naująjį „iPhone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Apple“ išmanieji telefonai tikrai šaunūs. Net jei nauji gaminiai techniškai ar išoriškai mažai kuo skiriasi nuo ankstesnės kartos modelių, jie vis tiek perkami. Gamintojas tiesiog žino, kaip pateikti naują produktą: truputį padailinti – ir štai visiškai naujas prietaisas, ir visi jau jo nori. Tačiau šiais metais, atrodo, pats „Apple“ nusivylė „iPhone 14“ prieš jo išleidimą.

Nors „Apple“ dažniausiai neatskleidžia jokių detalių apie būsimus išmaniuosius telefonus, apie „iPhone 14“ tikriausiai žinome per daug. Tai leidžia mums geriau suprasti, kodėl gamintojas nusivylė savo naujuoju išmaniuoju telefonu ir nori jį išleisti kuo mažesniu tiražu.

Koks bus „iPhone 14“?

Pirmiausia pažvelkime į faktus apie naująjį „iPhone“, nes tai gali būti laikoma beveik neginčijama. Tačiau atminkite, kad tai taikoma tik bazinei versijai. Viskas, kas parašyta toliau, netaikoma „iPhone 14 Pro“ ir „iPhone 14 Pro Max“.

  • Senas dizainas iš „iPhone 13“
  • Senesnis procesorius iš „iPhone 13“ (A15 Bionic)
  • Padidinta RAM nuo 4 iki 6 GB
  • Senas pagrindinės kameros modulis iš „iPhone 13“
  • Lightning jungtis (USB-C nebus)
  • Buvusi (ar panaši) „iPhone 13“ akumuliatoriaus talpa
  • Kaina kaip ir „iPhone 13“

Sprendžiant iš to, „iPhone 14“ bus tik šiek tiek patobulinta „iPhone 13“ versija. Vienintelė daugiau ar mažiau protinga naujovė yra papildomi 30 % pradinio RAM kiekio.

Dabar bazinėje „iPhone 14“ versijoje RAM bus tiek pat, kiek ir brangesniuose modeliuose. Tačiau gali būti, kad „iPhone 14 Pro“ gaus ne 6, o 8 GB. Tačiau tai nėra tiksliai žinoma.

Akivaizdu, kad „iPhone 14“ pavadinimas „netraukia“ iki naujo numerio, o jį geriausiu atveju reikėtų vadinti „iPhone 13S“ ar net „iPhone 13C“. Kodėl? Todėl, kad „Apple“ tik kartą per savo istoriją išleido naują telefoną su praėjusių metų modelio procesoriumi, neskaitant „iPhone SE“. Tai buvo „iPhone 5c“. Jis pasirodė 2013 m. su „iPhone 5s“, bet gavo mikroschemų rinkinį iš „iPhone 5“.

 

„Apple“ supakavo jį į plastikinį dėklą ir pristatė kaip prieinamą „iPhone“. Tačiau, kaip prisimename, gamintojui šis eksperimentas nepavyko, ir modelis greitai buvo pašalintas iš gamybos.

Naujasis „iPhone 14“ – ar verta pirkti?

„iPhone 14“ atveju situacija yra visiškai kitokia. Jei „iPhone 5c“ buvo tik eksperimentas, „iPhone 14“ yra visų pavyzdinių pradinio lygio „iPhone“ tradicijų tąsa. Tačiau šiemet „Apple“ pirmą kartą ketina jį aprūpinti senu procesoriumi, tiesa, padidinta RAM. Tačiau kartu su senu dizainu logiška, kad tokio įrenginio niekas nenorės pirkti net už seną kainą.

 

Kodėl taip atsitiko, paklausite? Faktas yra tas, kad „Apple“ turi daug problemų. Daugelio komponentų kaina išaugo, dėl koronaviruso krizės ir geopolitinio nestabilumo apribotas daugelio dalių tiekimas, kai kurios gamyklos buvo uždarytos, o kai kurių komponentų buvo ieškoma kitur, pavyzdžiui, anksčiau Rusijoje pirktų neoninių dujų ir safyro stiklo.

Todėl gamintojas, supratęs, kad „iPhone 14“ norės pirkti mažiau žmonių, nusprendė jį išleisti mažesniau tiražu, nei planuota iš pradžių. Iš pradžių „Apple“ manė, kad pagamins mažiausiai 240 mln. „iPhone 14“, bet vėliau nusprendė sumažinti šį skaičių iki 220 mln. su galimybe dar sumažinti šį kiekį.

Gali atrodyti, kad 10 ar net 20 procentų gamybos sumažinimas nėra kritinis dalykas. Tačiau pirmiausia „Apple“ tai reiškia milijardų dolerių pelno praradimą. Ir, antra, daugiau geriausių modelių gali būti parduodami brangiau. Tad jie bus perkami dar rečiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(8)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: