[Žinios trumpai] Ukraina nustūmė rusų laivus per 100 km: Rusija priversta keisti taktiką  ()

Rusijos laivynas keičia taktiką, kad atgautų dominavimą šiaurės vakarinėje Juodosios jūros pusėje. Kryme ir Chersone dislokuotos „Bal“ ir „Bastion“ sistemos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kodėl Rusijai tenka keisti taktiką? Nes Ukraina turi galingų priešlaivinių raketinių sistemų. Tokių kaip „Harpoon“ bei vietinės gamybos „Neptun“. Ukrainos ginkluotosios pajėgos techniškai nustūmė rusų laivus bent 100 km toliau, todėl Rusijai tenka stiprinti savo pajėgumus Kryme, Chersone bei Gyvačių saloje.

Tiesa, Ukrainos gynybos ministerija pabrėžia, kad nors rusų karo laivai yra toliau nuo Ukrainos krantų, jie vis dar kelia grėsmę. Nuo karo pradžios Rusija iš vandens paleido daugiau nei 300 sparnuotųjų raketų. Pastaruoju metu iš Juodosios jūros į Ukrainą atskrieja mažiau „Kalibr“ tipo raketų.

Be to, tęsiasi ir blokada - maždaug 30 Rusijos karinių laivų neleidžia civiliniams laivams priartėti prie Ukrainos. Nuo karo pradžios atakuoti 9 civiliniai laivai, vienas iš jų nuskendo, žuvo du jūreiviai. 

 

Išlieka ir rusų bandymo išsilaipinti Odesoje rizika. Juodojoje jūroje šiuo metu yra 12 desanto laivų, kai kurie iš jų yra remontuojami. Rusija kviečia kurti humanitarinius koridorius civiliniams laivams ir išminuoti Ukrainos uostus, o tai gali atverti kelią dideliam Rusijos karių išsilaipinimui Odesoje.

(17)
(0)
(17)

Komentarai ()