[Žinios trumpai] „Juvelyrinis tikslumas“: paaiškėjo super gudrybė, kaip ukrainiečiai naikina Rusijos ginkluotąsias pajėgas naudodami išmaniuosius telefonus (Video)  ()

Ukrainos kariai atakuoja Rusijos karius, naudodamiesi įprastais dronais ir išmaniaisiais telefonais. SIGNUM kovotojai „TikTok“ parodė, kaip tai vyksta.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Operatorius prijungė „Android“ išmanųjį telefoną kaip civilinio drono valdiklio ekraną. Sprendžiant iš dizaino, jis valdė Ukrainos ginkluotosiose pajėgose gana populiarų „Mavic“ serijos droną, tačiau vaizdo įrašo autoriai neįvardijo konkretaus modelio.

Kaip matote vaizdo įraše, dronas skrido virš priešo sunkvežimio ir operatoriaus nurodymu numetė ant jo granatą. Sprogimas nebuvo labai galingas, nes paprasti dronai negali pakelti sunkių sviedinių („Mavic 3“ modeliui iki 900 g), tačiau galėjo padaryti pakankamai žalos varikliui, kad išjungtų mašiną, ar rimtai pakenktų kabinoje esantiems kariams.

 

„Juvelyrinis preciziškumas“, – rašoma vaizdo įrašo aprašyme.

Dar viena įdomi detalė: inžinieriai droną perkūrė taip, kad žibintuvėlio mygtukas yra atsakingas už granatos numetimą. Jame sumontuota kamera leido priartinti vaizdą ir apsvarstyti bombardavimo iš oro pasekmes.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(41)
(0)
(41)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: