[Žinios trumpai] Ukraina rado būdą kaip uždirbti milijardus dolerių  ()

Elektros eksporto linijos jau paruoštos tokioms šalims kaip Rumunija, Vengrija, Slovakija ir Lenkija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elektros eksportas leis Ukrainai iki 2022 metų pabaigos uždirbti 1,5 mlrd. eurų. Tačiau dėl augančių energijos kainų Rusijoje uždirbs net daugiau nei planuota.

UNIAN korespondentės teigimu, apie tai Energetikos ministro patarėja Lana Zerkal kalbėjo interviu „Suspilny“.

Anot jos, Ukraina pradėjo eksportuoti elektros energiją į Europos Sąjungos šalis. Eksporto linijos jau paruoštos tokioms šalims kaip Rumunija, Vengrija, Slovakija ir Lenkija.

„Iš šių pardavimų galime uždirbti milijardus dolerių. Visų pirma, iki šių metų pabaigos galėsime uždirbti iki 1,5 milijardo eurų. Iš tikrųjų komercinį elektros srautą pavyko pradėti 2,5 metų anksčiau nei planuota. Jau aplenkėme Baltijos šalis, kurios pradės eksportuoti ne anksčiau kaip 2025 m. Buvo daug abejonių, ar galime dirbti, atsijungę nuo Rusijos".

Ji pabrėžė, kad Ukraina pagamina daug daugiau elektros nei reikia Ukrainai, todėl gali užtikrinti eksportą ir kasmet į valstybės biudžetą gauti milijardus eurų.

Zerkal taip pat pažymėjo, kad naftos ir naftos produktų pardavimas yra pagrindinis Rusijos būdas padengti karo išlaidas. Atsižvelgiant į tai, kad šiais metais energijos kainos labai išaugo, Rusija uždirba net daugiau nei planavo. Todėl naftos embargo įvedimas yra svarbus žingsnis, siekiant atimti iš Rusijos Federacijos galimybę užsidirbti šioje rinkoje.

Elektros eksportas

 

Prezidentas Volodymyras Zelenskis birželio 7 d. pareiškė, kad Ukraina šiuo metu daro viską, kas įmanoma, kad padidintų savo galimybes eksportuoti elektrą. Pasak prezidento, Ukrainoje turimi pajėgumai leis tai pasiekti.

 

„Darome viską, kad padidintume savo galimybes eksportuoti elektrą. Su Ukrainoje turimais pajėgumais mes galime tai padaryti. O po istorinio mūsų valstybės prisijungimo prie vieningo Europos energetikos tinklo toks eksportas ne tik leidžia padidinti mūsų užsienio valiutos pajamas, bet ir tiesiogiai daryti įtaką energetinės situacijos stabilizavimui kaimyninėse šalyse, kurios mažina Rusijos energijos išteklių vartojimą“, – sakė prezidentas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(0)
(59)

Komentarai ()