[Žinios trumpai] Mirtis rusų dronams: Ukraina gaus galingas sistemas su dirbtiniu intelektu (Video)  ()

Spaudos atstovai oficialioje bendrovės svetainėje paskelbė informaciją apie tai, kad Didžiosios Britanijos bendrovė „Blighter Surveillance Systems“ iki birželio pabaigos į Ukrainą išsiųs radarus „Blighter A422“ kovai su dronais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip paramą Ukrainos ginkluotąsias pajėgas kovoje su Rusijos pajėgomis, „Blighter“ pažadėjo ukrainiečiams pristatyti daugybę A422 radarų sistemų – vidutinio nuotolio karinių radarų su elektroniniu skenavimu. Jie gali vienu metu aptikti iki 700 oro ir žemės objektų, esančių nuo 10 m iki 20 km atstumu, taip pat nustatyti jų tipą naudojant dirbtinį intelektą. Efektyvumas priklauso nuo drono dydžio, pavyzdžiui, Ukrainoje sekimui ir žvalgybai aktyviai naudojamas mažasis „DJI Phantom“ radarais aptinkamas tik 3 km atstumu. Programinė įranga atskiria UAV nuo paukščių sumažindama klaidingų pavojaus signalų skaičių.

„Blighter“ svetainėje pažymima, kad A400 serijos radarai naudoja D3 (skaitmeninio dronų aptikimo) technologiją, kuri leidžia užfiksuoti nedidelius signalų atspindžius iš šiuolaikinių plastikinio korpuso UAV net kai jie skrenda arti žemės arba šalia pastatų, kur trukdžių atspindžiai yra santykinai dideli. Veikimo dažnis idealiai tinka aptikti tokias dalis kaip valdymo laidai, baterija, variklis ir belaidžiai moduliai.

Žiūrėjimo kampas yra 180 laipsnių, o tai idealiai tinka aptikti net mažus ir lėtus taikinius, skrendančius mažame aukštyje. Be to, radaras turi puikią trukdžių slopinimo sistemą, leidžiančią jį montuoti miestuose, pakrantėje ir pasienyje, kad būtų galima greitai reaguoti į grėsmes, ypač kovojant su žvalgybiniais dronais. Tame pačiame stove gali būti sumontuotos kelios grotelės, kurios padidins žiūrėjimo kampą iki 360 laipsnių.

 

Radarai yra apsaugoti nuo dulkių ir vandens pagal IP66 standartą. Vidutinė trukmė tarp gedimų yra maždaug 65 000 valandų, neskaitant pasirenkamų antenų, laikiklių ir saulės skydelio.

„Didžiuojamės galėdami būti plataus karinės paramos paketo, kurį JK teikia Ukrainos pajėgoms, dalimi. „Blighter A422“ radaro universalumas ir patikimumas labai tinka palaikyti ir stiprinti Ukrainos kovines operacijas“, – sakė „Blighter“ generalinis direktorius Džeimsas Longas (James Long).

 

„Blighter A422“ radarų pristatymas Ukrainai papildo reikšmingą JK teikiamą karinę pagalbą Ukrainai. Nuo Rusijos invazijos pradžios britai jau atsiuntė didelį kiekį ginklų, įskaitant 5000 NLAW lengvųjų prieštankinių sistemų, „Starstreak“ raketų, šarvų, šalmų ir ryšių įrangą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(36)
(0)
(36)

Komentarai ()