[Žinios trumpai] Žiauru! Prorusiškas DLR teismas nuteisė du britus ir marokietį savanorius mirties bausme – visi trys bus sušaudyti (Video)  ()

Prorusiškos Donecko liaudies respublikos (DLR) teismas ketvirtadienį nuteisė mirties bausme tris užsieniečius, apkaltinus juos „esant samdiniais“ Ukrainoje, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida „RIA Novosti“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-10 [Žinios trumpai] Žiauru! Prorusiškas DLR teismas nuteisė du britus ir marokietį savanorius mirties bausme – visi trys bus sušaudyti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

DLR pareigūnai nurodė, kad šie trys – Didžiosios Britanijos piliečiai Aidenas Aslinas ir Shaunas Pinneris bei Maroko pilietis Brahimas Saadoune’as – buvo užsienio kovotojai, kuriuos Rusijos pajėgos balandį suėmė Ukrainos Mariupolio mieste. RIA Novosti pranešė, kad visi trys bus sušaudyti.

Rusija yra vienintelė šalis, kuri DLR laiko nepriklausoma. Tarptautinė bendruomenė nepripažįsta regiono ir jo institucijų ir laiko teritoriją Ukrainos dalimi. Nepriklausomos sargybos grupės ilgą laiką kaltino separatistus niūriais žmogaus teisių pažeidimais ir netinkamu elgesiu su kaliniais.

Ukrainos vyriausybė trečiadienį paskelbė pareiškimą, kad visus užsieniečius savanorius laiko jos ginkluotųjų pajėgų nariais ir teisėtais kovotojais, kurie pagal Ženevos konvencijas turi teisę į tradicinį elgiasį su karo belaisviais.

„RIA Novosti“ citavo Donecko „teismų kolegijos vadovą“, kuris sakė, kad nuteisti vyrai „gali apskųsti sprendimą per mėnesį“.

Vienas iš kaltinamųjų advokatų Pavelas Kosovanas sakė, kad jo klientai skųs nuosprendį, pranešė Rusijos valstybinė žiniasklaida TASS po mirties bausmės paskelbimo.

JK užsienio reikalų sekretorė Liz Truss sakė, kad sprendimas „visiškai neturi teisėtumo“.

„Aš visiškai smerkiu nuosprendį Aidenui Aslinui ir Shaunui Pinneriui, kuriuos sulaikė Rusijos įgaliotiniai Rytų Ukrainoje. Jie yra karo belaisviai. Tai apsimestinis sprendimas, neturintis visiškai jokio teisėtumo. Mano mintys yra su šeimomis. Mes ir toliau darome viską, ką galime, kad juos paremtume“, – sakoma jos pranešime, paskelbtame „Twitter“.

 

Pinneris anksčiau buvo JK ginkluotųjų pajėgų narys, teigiama JK užsienio, Sandraugos ir plėtros biuro balandį paskelbtame pranešime.

Keli Saadoune'o draugai CNN sakė, kad iš pradžių jis atvyko į Ukrainą studijuoti universitete ir 2021 metais prisijungė prie Ukrainos ginkluotųjų pajėgų.

Aslino šeima trečiadienį, po to, kai DR paskelbė propagandinį vaizdo įrašą, kuriame jis ir kiti du vyrai pasirodė teisme, paskelbė, kad bendradarbiauja su JK užsienio reikalų ministerija ir Ukrainos vyriausybe, siekdama grąžinti jį namo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()