[Žinios trumpai] Ukraina sugalvojo super gerą idėją: siūlo išbandyti naujausius ginklus realiomis karo sąlygomis, pirmas kandidatas jau yra (Foto)  ()

Turkijoje pradėta masinė naujos amunicijos gamyba. Gynybos ministerijos teigimu, jis puikiai suderinamas su „Bayraktar TB2“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministerija susidomėjo naujais turkiškų bepiločių orlaivių „Bayraktar Bozok“ sviediniais. Tai buvo pranešta departamento publikacijoje „Twitter“.

„Turkija pradėjo serijinę „Bozok“ - miniatiūrinio lazeriu valdomo šaudmens, kuris puikiai suderinamas su Ukrainos ir Turkijos „Bayraktar TB2“, gamybą. Ukraina yra ideali aplinka ir suteikia galimybių išbandyti naują ginklą", – rašoma leidinyje.

„Bozok“ yra maža, lazeriu valdoma oro amunicija, kuri buvo integruota į „Bayraktar TB2“ atakos dronų arsenalą. Plėtrą vykdė Turkijos Gynybos pramonės tyrimų ir plėtros institutas prie Mokslinių ir techninių tyrimų tarybos.

Naujoji amunicija yra lengvesnė nei MAM-L, kuri taip pat yra TB2 arsenale. Naujovės diapazonas – 15 km. Ateityje planuojama jį padidinti. Sviedinio svoris yra 16 kg, o dydis – atitinkamai 120 mm ir 800 mm.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(54)
(0)
(54)

Komentarai ()