S.Gaidai palygino okupantų ir Ukrainos karių nuostolius Rytuose: tai nelygintina, santykis – tragiškas  ()

Anot Luhansko regiono karinės administracijos vadovo, žuvusių karių skaičiaus net neverta lyginti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusų okupantai rytuose patiria daug didesnių nuostolių, nei Ukrainos kariai. Likviduotų karių santykis yra maždaug „vienas prie dešimties“. Šia informacija birželio 9 d. pokalbyje su „Laisvės radiju“ pasidalijo Luhansko regiono karinės administracijos vadovas Serhijus Gaidai.

„Apie nuostolius kalbėti negaliu. Kariuomenės vadovybė gali tokius dalykus komentuoti. Bet galiu pasakyti, kad kiek laiko būnu su vaikinais, kiek su jais bendrauju – beveik kasdien, ir ryte ir vakare, gaunu informaciją, – tai jei lygintume nuostolius iš mūsų pusės ir nuostolius iš Rusijos pusės, tai čia išvis nėra ką lyginti... Nes, net nežinau – vienas prie dešimties“, – sakė Gaidai.

Luhansko regiono karinės administracijos vadovas pabrėžė, kad priešas praranda daug daugiau karių, palyginus su Ukrainos kariuomene. Tai pastebima tiek Severodonecke, tiek ir visoje rytinėje šalies pusėje.

 

Kas yra žinoma:

– Primename, kad birželio 1 d., duodamas interviu „Newsmax“, Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad kasdien fronte žūsta nuo 60 iki 100 kovotojų, o dar 500 yra sužeisti.

– Panašius duomenis paskelbė gynybos ministras Aleksejus Reznikovas. Anot jo, kasdien Ukrainos kariai praranda iki 100 karių, o sužeistųjų skaičius gali siekti iki penkių šimtų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()

Susijusios žymos: