[Žinios trumpai] Rusai guldomi tūkstančiais - skelbiama apie specialius laidojimo plotus, laidojimo reikmenų apyvartos pakilo net 17 kartų!  ()

Ukraina skelbia, kad nuo invazijos pradžios žuvo daugiau nei trisdešimt tūkstančių rusų karių. Nors kai kurie amžinai bus „dingę“, daug kūnų buvo parvežti namo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sekant tik pranešimus Rusijoje, įskaitant įvairias užuojautas, kvietimus į laidotuves ir panašiai, žuvo tik trys tūkstančiai rusų karių. Daugelis supranta, kad tai - nesąmonė. Vien iš nuotraukų ir kitos vaizdinės medžiagos galima suskaičiuoti, kad Rusija neteko kelių tūkstančių šarvuotos technikos vienetų ir daugelis jų buvo su įgulomis. Tai kas vyksta?

Vyksta tylios laidotuvės. Pavyzdžiui, Ukrainos gynėjas Anatolijus Štirlicas savo „Telegram“ kanale rašo, kad Voroneže Ukrainoje žuvusiems rusų kariams skiriami specialūs plotai. Apie jų laidotuves viešai nėra pranešama. Nors spaudoje ir socialiniuose tinkluose pranešimų nėra, ant šių kapų vis tiek gula vainikai su kariniais simboliais, nuotraukos, kuriose - žuvęs karys su uniforma.

Be to, daug į Ukrainą atsiųstų karių yra iš vargingų, tolimų Rusijos regionų. Tik nedaug Ukrainos puolėjų atkeliauja iš Maskvos ar Sankt Peterburgo, nes šių miestų visuomenė tikriausiai karštai sureaguotų į žinias apie žūvančius savo vaikus. Tuo tarpu Buriatijoje, Dagestane ir kitose tolimesnėse ir vargingesnėse Rusijos Federacijos respublikose žuvę kariai laidojami nuolat. Teigiama, kad sibire laidojimo reikmenų pardavimai išaugo 17 kartų.

 

Kai per kokią spaudos konferenciją kas nors paklausia apie žuvusiųjų skaičių, rusų politikai atsako, kad jis yra slepiamas, nes tai gali pakenkti šalies saugumui. Tai slepiama ir kitomis priemonėmis - pavyzdžiui, kūnai saugomi Ukrainoje ir skubiai į Rusiją nėra vežami. Štai Melitopolyje tam pritaikyti mėsos kombinato šaldikliai.

(23)
(2)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: