[Žinios trumpai] Joe Bidenas: „V.Zelenskis nenorėjo girdėti JAV įspėjimų dėl Rusijos invazijos“  (4)

JAV įspėjimai buvo sutikti nepatikliai ir netgi kritikuojami iš kai kurių Europos sąjungininkų, kurie tuo metu manė, kad Jungtinės Valstijos per daug nerimauja.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-11 [Žinios trumpai] Joe Bidenas: „V.Zelenskis nenorėjo girdėti JAV įspėjimų dėl Rusijos invazijos“  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas penktadienį pareiškė, kad jo kolega iš Ukrainos Volodymyras Zelenskis „nenorėjo girdėti“ amerikiečių įspėjimų prieš Rusijos invaziją į jo šalį.

„Žinau, kad daug žmonių manė, kad aš perdedu“, – sakė Joe Bidenas per lėšų rinkimo priėmimą Los Andžele, turėdamas omenyje anktesnį perspėjimą apie Rusijos atakos galimybę.

„Tačiau aš žinojau, kad turime duomenų, kuriuos reikia įvertinti“, – pridūrė jis žurnalistų akivaizdoje.

„Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas ketino kirsti Ukrainos sieną. Ir nebuvo jokių abejonių, bet Volodymyras Zelenskis nenorėjo to girdėti, kaip ir daugelis žmonių. Suprantu, kodėl jie to nenorėjo girdėti“.

 

JAV pradėjo kelti nerimą dėl Rusijos pasirengimo invazijai į Ukrainą gerokai anksčiau, nei Putinas vasario 24 dieną paskelbė apie „specialiąją operaciją“ prieš šią šalį.

Kai kurie Europos sąjungininkai, kurie tuo metu manė, kad Jungtinės Valstijos pernelyg kelia nerimą, perspėjimai buvo sutikti nepatikliai ir netgi užslėpta kritika.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai (4)