Ukrainiečių „tankų medžiotojas“: dabar galime įveikti viską, ką tik pasiūlo Rusijos pajėgos, bet yra viena didelė problema  ()

Ukrainietis Denisas Čaplinskis tarnavo dar 2012 metais, bet kai Ukrainoje prasidėjo karas jis vėl apsivilko uniformą. Tiesa, jo ankstesnė patirtis nebuvo tokia vertinga, kaip jis manė - jam teko daug ko mokytis iš naujo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čaplinskis 2012 metais tarnavo pagal sovietinius standartus, o dabar jam teko susipažinti su dronais, planšetiniais kompiuteriais, elektroninėmis ugnies valdymo sistemomis, GPS, naujomis komunikacijos technologijomis. Negana to, jis gavo ir naujas užduotis - anksčiau jis buvo artilerijos įgulos narys,  o dabar tapo pėstininku.

Čaplinskiui teko mokytis naudotis vakarietiškais ginklais, įskaitant prieštankines raketas. Pavyzdžiui, švediškomis „AT4 Pansarskott“, amerikietiškomis M72 LAW, „Javelin“, lenkiškomis RPG-7W, britų NLAW. Nors vyko mūšiai, Ukraina drąsiai atitraukė karius, kad galėtų juos apmokyti naudotis naujais ginklais. Bet to reikėjo - Čaplinskis teigia, kad NLAW gali įveikti viską, ką gali pasiūlyti Rusijos pajėgos. Nors NLAW turi kompiuterį, kuriuo reikia išmokti naudotis, Čaplinskis teigia, kad ukrainiečiai mokosi labai greitai ir ginklus iš Vakarų naudoja labai efektyviai. Pats Čaplinskis yra tankų medžiotojas ir šiuos ginklus naudoja nuolat.

 

Tiesa, nuo peties paleidžiamų raketų Ukrainai nepakaks, kad nugalėtų Rusiją. Šeštadienį Čaplinskis žurnalistams pabrėžė - „Rusijos kariuomenė yra galingesnė, jie turi daugiau artilerijos, daugiau amunicijos. Dabar tai yra artilerijos karas, o mums baigiasi amunicija. Pagalba iš Europos ir Amerikos yra labai labai svarbi.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(58)
(0)
(58)

Komentarai ()