[Žinios trumpai] Europa rado pakaitalą rusiškoms dujoms: „Reuters“ paskelbė apie grandiozinį ES kontraktą  ()

Invaziją į Ukrainos teritoriją pradėjusi Rusija „šovė sau į koją“, prarasdama naftos ir dujų rinkas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Spartesnis gamtinių dujų suskystinimo ir transportavimo technologijų vystymas nebūtų pasiekęs naujo super apyvartos lygio, jei nereikėtų pakeisti rusiškų dujų, dėl ko Europa priėmė sprendimą po Rusijos kariuomenės invazijos į Ukrainos teritoriją.

Kataro bendrovė „QatarEnergy“ pasirašė partnerystės sutartį su Prancūzijos bendrove „TotalEnergies“, siekdama išplėsti didžiausią pasaulyje SGD projektą „North Field East“, pranešė „Reuters“.

Projektas apima šešias SGD linijas, kurios padidins Kataro skystinimo pajėgumus nuo 77 mln. tonų per metus iki 126 mln. tonų per metus iki 2027 m.

Susitarimas sustiprins Kataro, kaip didžiausio SGD eksportuotojo, pozicijas, o tai, atsisakius rusiškų dujų, atvers naujas galimybes plėtoti ir diversifikuoti ekonomiką. Kartu Europa turės galimybę kompensuoti nuostolius ilgalaikėje perspektyvoje ir netgi išlikti „pliuse“: Kataro energetikos ministras Saadas al-Kaabi pažymi, kad Europa dabar užims pusę projektų rinkos.

Be to, Vakarų energetikos gigantai („Total“, „Exxon“, „Shell“, „Eni“ ir „Chevron“) pasiūlė „Qatar Energy“ investuoti į vertingą turtą, kurį jie turi užsienyje.

Europa ieško sprendimų Azijos rinkose, kurios dėl Rusijos kariuomenės įsiveržimo į Ukrainos teritoriją iš tikrųjų tapo neginčijama platforma, kuri patraukia dėmesį.

 

„Ir vis dėlto pagrindinis požiūrių skirtumas yra tas, kad Europa turi ir pinigų, ir pajėgumų, ir galimybių, ir garantijų su perspektyva, o Rusijos pusė, deja, neturi nieko reikšmingo ar kažko, kas trukdytų Briuselio pasiūlymui“, – pažymi Rusijos analitinio „Telegram“ kanalo „Backstage Whisperer“ autoriai.

Anksčiau skelbta, kad Kinija gali visiškai atsisakyti rusiškų dujų importo, nes vietinė dujų gamyba sparčiai auga.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(122)
(2)
(120)

Komentarai ()