[Žinios trumpai] Absurdiškas karo nusikaltėlių pranešimas – Rusija reiškia „rimtą susirūpinimą“ dėl Izraelio smūgių Sirijoje  ()

Rusijos užsienio reikalų viceministras išreiškė susirūpinimą dėl birželio 10 d. Izraelio oro pajėgų atakos civiliniame Damasko oro uoste, apgadinusios kilimo ir tūpimo taką, navigacijos įrangą ir pastatus.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-16 [Žinios trumpai] Absurdiškas karo nusikaltėlių pranešimas – Rusija reiškia „rimtą susirūpinimą“ dėl Izraelio smūgių Sirijoje  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija trečiadienį išreiškė „rimtą susirūpinimą“ Izraelio ambasadoriui dėl oro antskrydžių, dėl kurių praėjusią savaitę buvo uždarytas Sirijos Damasko tarptautinis oro uostas, sakoma Užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Sirija buvo ištikima Maskvos sąjungininkė nuo tada, kai Rusija 2015 metais pradėjo karinę kampaniją, padėjusią pakreipti pilietinio karo eigą prezidento Basharo al Assado naudai.

Sirija po Izraelio antskrydžių sustabdė skrydžius į oro uostą ir iš jo iki kito pranešimo.

„Buvo išreikštas rimtas susirūpinimas dėl birželio 10 d. Izraelio oro pajėgų atakos prieš civilinį Damasko oro uostą, dėl kurios buvo apgadintas kilimo ir tūpimo takas, navigacinė įranga ir pastatai bei sutrikdytas tarptautinis civilinis oro eismas“, – pranešė ministerija po to, kai užsienio reikalų viceministras Michailas Bogdanovas Maskvoje susitiko su Izraelio ambasadoriumi Aleksandru Ben Zvi.

„Ambasadoriui buvo pasakyta, kad iš Izraelio pusės gautas pateisinimas dėl smūgio neįtikino ir Maskva tikisi papildomo paaiškinimo“.

 

Izraelis, kurio pagrindinė sąjungininkė yra Jungtinės Valstijos, vasario 26 dieną pasmerkė Rusijos invaziją į Ukrainą kaip „rimtą tarptautinės tvarkos pažeidimą“ ir nuo to laiko iš esmės tylėjo apie Maskvos veiksmus.

Jau keletą metų Izraelis atakuoja su Iranu susijusius taikinius Sirijoje, kur diskoluotos Teherano remiamos pajėgos, įskaitant Libano „Hezbollah“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(1)
(19)

Komentarai ()