[Žinios trumpai] Štai su kuo ukrainiečiai naikina rusus 2 km. atstumu - parodė monstrišką snaiperių šautuvą „T-Rex“: sveria 25 kg, ilgis 1.8 metrai, kulka pramuša net šarvus (Video)  ()

„Snipex T-Rex“ į Ukrainos karių rankas pateko tik keli mėnesiai prieš Rusijos invazijos pradžią. Tačiau šis Ukrainos kompanijos „XADO-Holding“ ilgo nuotolio šautuvas jau įrodė savo vertę, kaip labai patikimas ir labai taiklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Snipex T-Rex“ - tai didžiulis 14,5 x 114 mm amuniciją naudojantis snaiperio šautuvas. Jo gamintojas didžiuojasi, kad visas „T-Rex“ buvo sukurtas Ukrainoje - vamzdžio nereikėjo pirkti kitur. Todėl pavyko atsižvelgti į ukrainiečių karių reikalavimus.

Ukrainiečiai norėjo, kad šautuvas būtų kiek įmanoma paprastesnis ir patikimesnis. Taigi, „T-Rex“ neturi jokio automatinio režimo. Tai - vienašūvis snaiperio ginklas, pertaisomas ranka. „T-Rex“ rankena yra priešais spyną (vadinama „bullpup“ konstrukcija). Šis ginklas turi brolį su dėtuve - tas snaiperio ginklas vadinasi „Snipex T-Alligator“.

Tiesa, ukrainiečiai norėjo labai lengvo ginklo, bet „T-Rex“ sveria 25 kg. Gamintojas matė galimybių palengvinti šio šautuvo konstrukciją, bet tuomet būtų buvę sunkiau susitvarkyti su atatranka. Juk 14,5 x 114 mm šoviniai turi labai daug energijos - jie skverbiasi per lengvai šarvuotą techniką.

 

„Snipex T-Rex“ nėra skirtas bėgimui su ginklu - tai nėra aukšto mobilumo šautuvas. Jo ilgis - 1,8 metrai. Vien vamzdžio ilgis yra 1,2 m. Efektyvus šūvio nuotolis - 2 km. Teoriškai „Snipex T-Rex“ paleista kulka gali nulėkti ir visus 7 km.

„Snipex T-Rex“ į Ukrainos ginkluotųjų pajėgų rankas priimtas 2020 metais, tačiau daugelis dabar šiuos ginklus naudojančių karių į rankas juos paėmė tik prieš kelis mėnesius. Nepaisant to, tai - svarbus ir naudingas kare prieš Rusiją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(40)
(1)
(39)

Komentarai ()