[Žinios trumpai] „Aukščiausios klasės artileristai“: Bidenas duos Kijevui naujų ginklų už 1 mlrd., Arestovičius drėbtelėjo savo nuomonę  ()

Telefonu kalbėdamas su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu JAV prezidentas Joe Bidenas nurodė ketinantis Ukrainai suteikti dar milijardą dolerių karinės paramos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujame karinės paramos pakete - aštuoniolika 155 mm tempiamų haubicų ir tiek pat sunkvežimių joms tempti, 36 tūkstančiai sviedinių, raketos HIMARS sistemoms, 4 techninės pagalbos mašinos, dvi pakrančių apsaugos sistemos su raketomis „Harpoon“, tūkstančiai radijo stotelių, optikų ir naktinio matymo prietaisų. „Ukrainos ginkluotosios pajėgos turėtų sunaikinti daugiau taikinių. Jie yra aukščiausios klasės artileristai“, teigė JAV prezidentas.

Į Ukrainą keliauja ir daugiau ginklų. Slovakija pasidalins „Mi-17“ sraigtasparniais, Kanada, Lenkija ir Nyderlandai atsiųs artilerijos. Vokietija pažadėjo tris MARS raketų sistemas. Dalis tos paramos į Ukrainą keliaus kelias savaites, nes dar reikia apmokyti ukrainiečius.

„Ukrainos žmonių drąsa, pasipriešinimas ir ryžtas  toliau įkvepia pasaulį. JAV kartu su sąjungininkais ir partneriais nesustabdys įsipareigojimo ukrainiečiams“, rašė Bidenas.

Tačiau Ukrainos prezidento patarėjas Oleksijus Arestovičius nėra labai patenkintas gaunamos ginkluotės skaičiumi. 

„Tai daug ar mažai? Na, kad ir kaip nepatiktų rusų kariams, iš principo pakanka. Tai mums leis laimėti artilerijos dvikovas, poroje 1300 km fronto taškų pašalinti rusų užnugario grupes“, teigė Arestovičius. Tačiau čia pat priduria - „Realistiškai mums reikia 2-3 kartus daugiau. Gal jie duos daugiau“.

 

Taigi, naujas ginkluotės paketas leis ukrainiečiams nuveikti išties nemažai, bet tik poroje ilgo fronto taškų. Tiesa yra ta, kad net ir tos papildomos haubicos nepanaikins rusų kiekybinio pranašumo. Juolab, kad HIMARS teks palaukti dar ne vieną ir ne dvi savaites.

(35)
(2)
(33)

Komentarai ()