[Žinios trumpai] Rusijoje totalus dronų deficitas: dėl katastrofiškų netekčių į frontą siunčiami žaisliniai dronai, trūksta net akumuliatorių  ()

Nuo invazijos į Ukrainą pradžios komercinių dronų kaina Rusijoje padidėjo tris kartus, o jų asortimentas žymiai sumažėjo, rašo Rusijos leidinys „Kommersant“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak elektronikos rinkos atstovo, per pastaruosius keturis mėnesius kai kurių dronų kainos išaugo 30% ar net daugiau. Parduotuvėse liko labai mažai bepiločių skraidyklių, nes iš Rusijos pasitraukė Kinijos gamintojas DJI, kuris užima 90% civilinių dronų rinkos.

Bepiločių orlaivių kūrėjo „Hive“ generalinis direktorius Nikolajus Riašinas patvirtino, kad nuo tada, kai DJI nutraukė dronų tiekimą Rusijoje, civilinių dronų kainos šoktelėjo daugiau nei tris kartus. N. Riašinas prognozuoja, kad iki metų pabaigos kils problemų, susijusių su akumuliatorių nusidėvėjimu, nes jūros ir sausumos logistika sudėtinga, o didelių akumuliatorių lėktuvu gabenti negalima.

Strategijų ir technologijų analizės centro direktorius Ruslanas Puchovas sakė, kad masinis komercinių dronų  pirkimas kariniams tikslams vadinamosioms Luhansko ir Donecko liaudies respublikoms lėmė tokių dronų trūkumą Rusijoje. Komerciniai dronai yra pigesni nei kariniai, todėl juos įsigyti lengviau. Pasak R. Puchovo, Maskvoje reikalingų bepiločių nebėra, tačiau perkama kituose regionuose.

 

Taip pat vienas iš mažmenininkų pridūrė, kad Rusijos rinkoje esantys dronai gali būti naudojami tik vaizdo įrašams, o masinių protestų išsklaidyti nepajėgūs dėl mažo pajėgumo ir trumpo skrydžio nuotolio. Kai kurie dronai Rusijoje negali veikti dėl draudimo naudoti tam tikrus radijo dažnius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()