[Žinios trumpai] „Garantuotas Krymo tilto saugumas“ Ukrainai kelia juoką: jau gavo ir paskelbė viso Krymo tilto dokumentaciją  ()

Ukrainos saugumo pareigūnai gavo svarbius techninius Krymo tilto duomenis. 242 puslapių dokumente - detalūs aprašymai apie kelio konstrukciją, jūros dugną, tilto atramas ir kitas detales.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-06-17 [Žinios trumpai] „Garantuotas Krymo tilto saugumas“ Ukrainai kelia juoką: jau gavo ir paskelbė viso Krymo tilto dokumentaciją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ten - ir saugumo informacija. Pavyzdžiui, aprašytos konstrukcijos, turinčios sustabdyti grunto slydimą, kuris gali būti pavojingas tiltui. Ukrainiečiai turi informaciją apie visą tilto infrastruktūrą, įskaitant ir tai, kas yra sausumoje. Ir tas dokumentas dabar yra prieinamas viešai.

„Putino vidinis ratas teigia, kad Krymo tiltas turi „garantuotą“ saugumą. Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas tvirtina, kad Rusijos karinės pajėgos visiškai kontroliuoja situaciją. Tačiau sunku rimtai vertinti tokius pasisakymus apie saugumą iš žmonių, kurie net negali išlaikyti strateginių objektų techninių dokumentų“, teigiama žvalgybos pranešime.

Birželio 15 dieną Ukraina dar kartą patvirtino, kad sunaikins Krymo tiltą, jei tik turės tokią galimybę. Generolas Dmitrijus Marčenko teigia, kad prioritetai šiuo metu yra Ukrainos valdomoje teritorijoje, bet tiltas bus atakuojamas vos tik Ukraina turės tam reikalingų ginklų.  Į tai Peskovas atsakė sakydamas, kad ukrainiečių grasinimai jiems yra žinomi, bet Krymo saugumą užtikrina Rusijos kariuomenė.

 

„Krymo saugumą garantuoja prevenciniai veiksmai ir tos priemonės jau yra naudojamos mūsų karinių pajėgų. Iš esmės, negaliu kalbėti apie tas priemones, tai - klausimas kariuomenei“, teigė Peskovas.

(49)
(0)
(49)

Komentarai ()

Susijusios žymos: