FSB sulaukė didžiausio smūgio ir pralaimėjimo Ukrainoje: likviduotas milžiniškas agentų tinklas visoje šalyje – tai jie koregavo artilerijos ir raketų atakas (Video)  ()

Specialiosios operacijos metu skirtinguose Ukrainos miestuose buvo sulaikyta 19 žmonių, kurie užsiėmė artilerijos ir raketų atakų koregavimu bei informacijos apie Ukrainos kariuomenės judėjimą rinkimu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos saugumo tarnyba (SBU) paskelbė apie sėkmingą specialiąją operaciją, kurios metu Ukrainos teritorijoje buvo likviduotas didelis FSB agentų tinklas.

Apie tai pranešė SBU spaudos centras (čia rasite ir nuotraukas iš sulaikymo).

Teisėsaugos pareigūnų duomenimis, 19 piliečių specialiosios operacijos metu buvo sulaikyta Kyjive, Charkive, Odesoje, Zaporižioje, taip pat Dnipro ir Vynicios srityse. Įtariamieji, pasak SBU, buvo RF ginkluotųjų pajėgų apšaudymo stebėtojai.

Be to, FSB žvalgybos tinklo nariai išžvalgė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų padalinių pozicijas ir kuratoriams perdavė informaciją apie rusų karo belaisvių laikymo vietas. SBU taip pat kaltina sulaikytuosius rinkus duomenis apie proukrainietiškus piliečius, kurie priešinasi Rusijos ginkluotosioms pajėgoms laikinai Kyjivo nekontroliuojamose teritorijose.

 

Grupės koordinatoriumi buvo Rusijos specialiosios tarnybos darbuotojas – okupuoto Krymo „vadovo“ Sergejaus Aksjonovo patarėjas. Informacija buvo perduota specialiomis „jungtimis“ Chersono srityje, o bendravimui įtariamieji naudojo „Telegram“.

„Mums pavyko užkirsti kelią daugybei raketų ir bombų atakų prieš civilinę infrastruktūrą ir ukrainiečių gyvenamuosius pastatus. Tarp okupantams perduotos informacijos buvo ir elektroniniai žemėlapiai su masinio žmonių buvimo vietų, ypatingos svarbos infrastruktūros objektų ir Ukrainos karinių dalinių vietomis“, – pabrėžė SBU ir pridūrė, kad vykdant baudžiamąjį procesą operatyvininkai atliko per 30 kratų.

 

Atliekant tyrimus teisėsaugininkai rado ginklus, kompiuterinę ir ryšių įrangą, taip pat antiukrainietiško pobūdžio kampanijos medžiagą. Tyrimas atliekamas pagal Baudžiamojo kodekso 111 straipsnio 2 dalį – „Išdavystė“. SBU teigimu, šiuo metu sprendžiamas klausimas dėl įtarimų sulaikytiesiems pareiškimo ir kardomosios priemonės – suėmimo – parinkimo.

Teismui įrodžius įtariamųjų kaltę, jiems gresia laisvės atėmimas iki 15 metų arba įkalinimas iki gyvos galvos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(127)
(0)
(127)

Komentarai ()

Susijusios žymos: