[Žinios trumpai] Slapta informacija iš Paryžiaus: Prancūzija mano, kad grėsmė yra visai Europai, sieks, kad Ukraina atgautų Krymą mūšio lauke  ()

Prancūzijos valdžia nori Ukrainos pergalės prieš Rusiją mūšio lauke, kuria būtų visiškai atkurtas Ukrainos teritorinis vientisumas, įskaitant rusų aneksuoto Krymo grąžinimą. Paryžiuje manoma, kad pavojus gresia visos Europos saugumui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai pranešė CNN ir Reuters, cituodami vieną diplomatinį šaltinį Prancūzijoje.

Pasak pašnekovo, Prancūzijos pusė siekia užtikrinti, kad Ukraina susigrąžintų visas savo teritorijas ir pasiektų karinę pergalę prieš Rusijos Federaciją.

Taip pat Paryžius pažymi, kad Ukrainos lyderis Volodymyras Zelenskis pats turi nuspręsti, kas bus laikoma Ukrainos pergale kare su Rusija. Tuo tarpu Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas per vizitą Kyjive paskelbė, kad Ukraina gaus dar šešis savaeigius pabūklus „Caesar“, kurie gali šaudyti 155 milimetrų sviediniais 40 km atstumu.

 

Prancūzijos lyderis patvirtino, kad Europa nereikalaus iš Ukrainos teritorinių nuolaidų, kad būtų išspręstas konfliktas su Rusija. Jis taip pat pažymėjo, kad Paryžius pasisako už tai, kad Ukrainai būtų suteiktas kandidatės į ES statusas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(86)
(1)
(85)

Komentarai ()