[Žinios trumpai] Šalia Putino sėdi JAV šnipas: netekino tokią informaciją, kokios nežinojo net Lavrovas  (1)

„Informaciją apie Rusijos Federacijos ataką prieš Ukrainą į JAV nutekino „kurmis“, kurio rangas aukštesnis už Lavrovo“, – sako Grozevas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie plataus masto Rusijos Federacijos karo prieš Ukrainą planą JAV sužinojo iš aukšto rango Rusijos vyriausybės „kurmio“. Apie artėjantį Rusijos kariuomenės puolimą Ukrainoje JAV žinojo dar gerokai prieš vasario 24 d. Vašingtonas turėjo patikimos informacijos, kurią 99% Rusijos Federacijos saugumo pajėgų sužinojo tik prieš pat invaziją. Tai paskelbė tarptautinės grupės „Bellingcat“ tyrėjas Christo Grozevas.

Anot jo, informaciją apie karą amerikiečiams „nutekino“ aukšto rango rusų „kurmis“, kurio rangas „aukštesnis už Lavrovo“. Be to, galbūt JAV panaudojo kažkokį supertechnologinį sprendimą, apie kurį Rusija nė nenutuokė.

„Mano manymu, greičiausiai tai yra abiejų variantų derinys, tačiau lyderiu čia vis tiek turėtų būti aukšto rango „kurmis“, galintis jiems (JAV) įtikinamai apibūdinti tai, kas kitu atveju atrodytų nelogiška,“ – sako tyrėjas.

Jis mano, kad „kariniame vakarėlyje“ apie Putino planus žinojo apie 20 žmonių, todėl duomenis perduoti galėjo tik vienas iš jų.

Beje, Grozevas įsitikinęs, kad iki paskutinės akimirkos Lavrovas buvo nežinioje apie Rusijos armijos pasirengimą invazijai. Ekspertas taip pat neatmetė galimybės, kad vienas iš šimtų Rusijos privačios karinės kompanijos samdinių, anksčiau išsiųstų į Kijevą, taip pat galėjo būti informacijos nutekinimo kanalu.

 

Primename, kad JAV pradėjo perspėti Ukrainą ir Europą apie artėjantį karą likus keliems mėnesiams iki plataus masto Rusijos armijos puolimo. Baltieji rūmai kalbėjo apie didžiules pajėgas ir priemones, kurias Kremlius sutelkė prie sienos.

Volodymyras Zelenskis ir jo komanda nepatvirtino šios informacijos iki pat invazijos pradžios, teigdami, kad žvalgyba tokių duomenų neturi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(2)
(36)

Komentarai (1)