Ukraina paskelbė netikėtą žinią: „tai Lenkija išgelbėjo Severodonecką. Jei ne ji – miestas jau būtų prarastas“  (4)

Užsienio karinė pagalba atlieka pagrindinį vaidmenį stabilizuojant padėtį fronte.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artilerijos įrenginiai, kuriuos Lenkija perdavė Ukrainai, padeda gynybos pajėgų daliniams išlaikyti Severodonecką.

Apie tai pranešė Vidaus reikalų ministro patarėjas Rostislavas Smirnovas.

„Paskelbti sunkiosios ginkluotės pristatymai gali neįtikėtinai pakeisti situaciją fronte Ukrainos naudai. Strateginis lūžis kare ateis tada, kai priešą pranoksime būtent sunkiosios ginkluotės lygiu. Pavyzdžiui, technika, kurią mums davė Lenkija, labai pakeitė situaciją Severodonecke ir ją stabilizavo. Jei ne ji, tikriausiai būtume turėję palikti miestą. Tai kardinaliai pakeitė situaciją, tai liudija ir okupantų pokalbių pasiklausymai“, – sakė jis.

Kaip anksčiau pranešė UNIAN, Lenkija tvirtai remia Ukrainą atremiant Rusijos agresiją. Varšuva perdavė nemažą kiekį karinės technikos ir ginklų, įskaitant daugiau nei 200 tankų T-72, kelias dešimtis pėstininkų kovos mašinų, taip pat savaeiges haubicas „2S1 Gvozdika“ ir daugkartinio paleidimo raketų sistemas „Grad“, nešiojamus priešpriešinius ginklus „Piorun“, orlaivių raketų sistemas ir daug amunicijos.

 

Birželio 1 dieną Ukrainos ir Lenkijos vyriausybės pasirašė memorandumą dėl komisijos, kuri svarstys galimybę sukurti bendrą ginklų ir karinės technikos gamybos įmonę.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(271)
(4)
(266)

Komentarai (4)